Εάν δεν πέσουν χοντρά πακέτα και δεν υπάρξει προστασία, ο Γιοβάνοβιτς θα γίνει ένας σύγχρονος Κυράστας


 Από εχθές το βράδυ σαν...να βιώνουμε ένα ρεζουμέ όσων έχουν διαλύσει τον Σύλλογο τα τελευταία 30 χρόνια στο ποδόσφαιρο.

Εξωαγωνιστικό στήσιμο, άδεια ομάδα, ήττα με κάτω τα χέρια σε ματς τίτλου, ανούσιες ανακοινώσεις διαμαρτυρίας, παράπονα προπονητή για μη αγωνιστικά θέματα και κυρίως μια βαθιά στεναχώρια σε έναν κόσμο που πίστεψε, αναθάρρησε και τελικά ήπιε το πικρό ποτήρι του τίποτα.

Πριν ξεκινήσουν τα play off είχα γράψει πως η διοίκηση θα πρέπει να βρίσκεται σε επιφυλακή για να προστατεύσει την ομάδα απέναντι στις εξωαγωνιστικές πρακτικές των υπολοίπων. Με το που ολοκληρώθηκε το χειρουργείο Νταμπάνοβιτς στην Φιλαδέλφεια έγραψα πως βρισκόμαστε εν μέσω πυρηνικού πολέμου και κρατάμε σφεντόνες.

Τελικά, απεδείχθη πως ούτε η διοίκηση φάνηκε ικανή να προστατεύσει την ομάδα, ούτε οι...σφεντόνες άντεξαν στα πυρηνικά. Ο Μαρινάκης που εξελέγη με την σιωπηρή αποδοχή του Αλαούζου συμφώνησε με τον Μελισσανίδη να δώσουν...διορία 24 ωρών στον Παναθηναϊκό να έχει έτοιμη μια άρρωστη ομάδα για σφαγή. Ναι, ο Παναθηναϊκός που όλοι τον ήθελαν να πάρει το πρωτάθλημα εάν δεν το έπαιρναν αυτοί, αποδείχθηκε πως ήταν η μόνη ομάδα που την έπαιξαν όλοι στα ίσια. Κι αυτό σημαίνει πάρα πολλά.

Τέλος πάντων. Ό,τι έγινε, έγινε και δεν έχει κανένα νόημα να κλαίμε τρώγοντας τα κόλλυβα.

Το ζητούμενο είναι τι γίνεται.

Οπότε, όπως με λογική είχα γράψει τα παραπάνω και κυρίως βάσει της εμπειρίας των τελευταίων σχεδόν 30 ετών, έτσι πιστεύω πως εάν δεν συμβεί κάτι ουσιαστικά ανατρεπτικό σε επίπεδο ιδιοκτησίας/διοίκησης, τότε ο Γιοβάνοβιτς μετράει μέρες από...χθες.

Και να γίνω συγκεκριμένος.

Εάν δεν πέσουν ΧΟΝΤΡΑ πακέτα για ενίσχυση του ρόστερ με παίκτες Α επιπέδου για το Ελληνικό πρωτάθλημα και εάν δεν υπάρξει ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ από κάθε κοράκι/λίγκα, τότε ο Γιοβάνοβιτς δεν βγάζει την χρονιά του χρόνου.

Εάν συνεχίσει αυτή η διοίκηση στο ίδιο μότο, τότε αργά ή γρήγορα θα ρίξουν τις ευθύνες στον Γιοβάνοβιτς. Θα περιμένουν τις πρώτες γκέλες για να καλύψουν τις δικές τους αδυναμίες. Θα τον στοχοποιήσουν για συνθήκες που δεν είναι αρμόδιος να διαχειριστεί.

Όπως έγινε χθες. Αντί να απολογηθεί ο Αλαφούζος που τον έστησαν ΞΑΝΑ, απολογήθηκε ο προπονητής της ομάδας.

Και όλα αυτά θα συμβούν με τις...ανεξάρτητες πένες που σιγά-σιγά θα βρίσκουν ελαττώματα στον άνθρωπο που έδωσε ξανά όραμα και πίστη στον κόσμο του Συλλόγου.

ΧΩΡΙΣ ΣΟΒΑΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ο Γιοβάνοβιτς θα γίνει ένας σύγχρονος Κυράστας που μπορούσε πολλά περισσότερα και δεν τον αφήσαν. Και μια ιστορία που θα έπρεπε να γραφτεί με χρυσά γράμματα, θα μείνει με υποθέσεις...

Αν έπρεπε κάπου να βάλω τα λεφτά μου;

Στο σενάριο που μόλις σας περιέγραψα, μιας και να περιμένουμε κάτι διαφορετικό από έναν άνθρωπο που επί 10 χρόνια επιβεβαιώνει πόσο λίγος είναι, μοιάζει το λιγότερο παρανοϊκό...

Σχόλια