Λεωφόρος VS OAKA!


Nα γυρίσει ο Παναθηναϊκός στην Λεωφόρο; Έχει ανάγκη απο ένα γήπεδο-έδρα; Είναι αυτό η Λεωφόρος; Τελικά τόσο κακό έχει κάνει το ΟΑΚΑ; Είναι τόσο "κρύο" όσο λένε;


Αυτά είναι τα ερωτήματα που γίνονται τον τελευταίο καιρό για την πιθανότητα η ομάδα να γυρίσει στην Λεωφόρο και για την αναγκαιότητα που υπάρχει ,ο Παναθηναϊκός να ξαναγυρίσει στην φυσική του έδρα. Για μένα η απάντηση είναι πολύ απλή και τάσσεται προφανώς υπέρ της επιστροφής. Όχι μόνο για ρομαντικούς λόγους ,αλλά και για βαθμολογικούς. Και θα το δούμε με συγκεκριμένους αριθμούς.

Αρχίζοντας να μετράμε απο την επιστροφή μας στην Λεωφόρο την σαιζόν 2000-2001 και για τις έξι που παίξανε σύνολο μέχρι σήμερα απο τότε ,μπορούμε να κάνουμε την πιο δίκαια σύγκριση με τις άλλες έξι (πλην την φετινής) που έχουμε παίξει στο ΟΑΚΑ. Και τα νούμερα ,όπως ξέρετε δεν λένε ποτέ ψέμματα ,ακόμη κι αν δεν μπορείς να είσαι 100% ακριβοδίκαιος ,αφού σε κάθε σαιζόν διαμορφώνονται και διαφορετικές συνθήκες.

Η  παρακάτω σύγκριση θα αποδείξει αυτό που ισχυριζόμαστε λίγο-πολύ όλοι μας. Ότι το ΟΑΚΑ προσφέρεται για γκέλες και μας έχει στερήσει μπόλικους βαθμούς.

Αναλυτικά:

Τα αποτελέσματα μας όταν αγωνιζόμασταν στην Λεωφόρο:

Σαιζόν 2000-2001: 

Σε 15 εντός έδρας ματς: 11 νίκες ,2 ισοπαλίες και 2 ήττες.


Σαιζόν 2001-2002: 

Σε 13 εντός έδρας ματς: 11 νίκες ,1 ισοπαλία και 1 νίκη.


Σαιζόν 2002-2003: 

Σε 15 εντός έδρας ματς: 14 νίκες και 1 ήττα.

Σαιζόν 2003-2004: 

Σε 15 εντός έδρας ματς: 14 νίκες και 1 ισοπαλία.


Σαιζόν 2004-2005: 

Σε 15 εντός έδρας ματς: 11 νίκες και 4 ισοπαλίες.


Σαιζόν 2007-2008: 

Σε 15 εντός έδρας ματς: 12 νίκες και 3 ισοπαλίες.



Ενώ τα αποτελέσματα μας ,όταν αγωνιζόμασταν στο ΟΑΚΑ:


Σαιζόν 2005-2006: 

Σε 15 εντός έδρας ματς: 13 νίκες ,1 ισοπαλία και 1 ήττα.


Σαιζόν 2006-2007: 

Σε 15 εντός έδρας ματς: 8 νίκες ,2 ισοπαλίες και 5 ήττες.


Σαιζόν 2008-2009: 

Σε 15 εντός έδρας ματς: 10 νίκες ,4 ισοπαλίες και 1 ήττα.


Σαιζόν 2009-2010: 

Σε 15 εντός έδρας ματς: 11 νίκες ,2 ισοπαλίες και 2 ήττες.


Σαιζόν 2010-2011: 

Σε 15 εντός έδρας ματς: 11 νίκες ,3 ισοπαλίες και 1 ήττα.


Σαιζόν 2011-2012: 

Σε 15 εντός έδρας ματς: 13 νίκες και 2 ήττες.



Όπως συμπεραίνουμε η Λεωφόρος μας έχει "προσφέρει" συνολικά 11 ισοπαλίες και 4 ήττες έχοντας απολέσει 23 πόντους ,ενώ το ΟΑΚΑ 12 ισοπαλίες ,12 ήττες και 48 πόντους. Με άλλα λόγια στο ΟΑΚΑ έχουμε χάσει παραπάνω απο τους διπλάσιους πόντους! Και η μόνη διαφορά είναι ότι στην Λεωφόρο αγωνιστήκαμε σε 87 ματς ,ενώ στο ΟΑΚΑ σε 90.

Επίσης η τελευταία μας ήττα στην Λεωφόρο (με την Προοδευτική το 2002-2003) και η ισοπαλία με την Άεκ που μας στέρησε το πρωτάθλημα του 2005 ,ήταν κεκλεισμένων των θυρών. Αμφιβάλλει κανείς πως αν ήταν μέσα 15.000 Παναθηναϊκοί ,θα μιλούσαμε για διαφορετικά ματς; Ή μήπως δεν θυμάστε πόσα ματς είχε πάρει το γήπεδο απο μόνο του; Τότε με τα συνεχή 1-0 και με τα γκολ στο τέλος τις σαιζόν 2001-2002 και 2002-2003.

Η επιστροφή μας στην Λεωφόρο είναι δεδομένο πως θα μας βοηθήσει να ανεβούμε κι αγωνιστικά (κι ας είναι μικρότερο το αγωνιστικό τερέν) ,αφού ανεξαρτήτως ποιότητας του ρόστερ θα σώσουμε πολύ περισσότερες παρτίδες αποτι στο ΟΑΚΑ.

Το θέμα είναι τι βλέψεις έχει ο καθένας για την Λεωφόρο...

Σχόλια

  1. Στέφανος Στεφάνου13/12/12 2:46 μ.μ.

    Σίγουρα η επιστροφή στο "Απόστολος Νικολαϊδης" θα βοηθούσε όχι μόνο το αγωνιστικό κομμάτι ενός παιχνιδιού ("φοβίζοντας" τους αντιπάλους), αλλά και την ψυχολογία των παικτών μας, γιατί σίγουρα όταν έχεις μια καυτή έδρα έχεις περισσότερη όρεξη να παίξεις μπάλα και να ικανοποιήσεις τους οπαδούς σου για την στήριξή τους. Τα στατιστικά είναι ξεκάθαρα και λένε την αλήθεια. Ωστόσο, δεν γνωρίζω πόσα χρήματα χρειάζονται για μια τέτοια αλλαγή καθώς το γήπεδο δεν είναι στα καλύτερά του, αλλά και τι χρήματα θα χάνει ο Παναθηναϊκός από το συμβόλαιο με το ΟΑΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια άλλη διάσταση στο θέμα είναι η εξής..: Aπό 2000-2004 είχαμε ίσως την καλύτερη ομάδα που έχει παρουσιάσει ποτέ ο Παναθηναικός..Και οχι στη Λεωφόρο δεν χάναμε αλλά σε καμία έδρα δε χάναμε εύκολα και όλες τις ομάδες ακόμα και την τότε σπουδαία Μάντσεστερ Άρσεναλ κτλ τις παίζαμε στα ίσια και πολλές φορές παίρναμε και αποτέλεσμα..
    Το 2004-05 ήταν η αμέσως επόμενη σεζόν μετά το double που είχαμε καλούς παίχτες και χάσαμε το πρωτάθλημα στο νήμα..
    Το 2005-07 γίνανε κακές μεταγραφές ήρθαν κακοί προπονητές όπως Μπάκε ..και γενικά ήταν αρκετά κακές σεζόν ενώ και ο γαύρος ήταν αρκετά δυνατός εκείνη την περιόδο...
    Το 2007-08 ήρθε ο Πεσέιρο και ο Βέλιτς και κάνανε μια αρκετά καλή ομάδα με μεταγραφές όπως Εντόι Μάτος Σιμάο Ιβανσιτς..και αν η ομάδα δεν έκανε τις τραγικές γκέλες σε Ξάνθη και Όφη ενώ μέχρι τότε ήταν δύσκολο να χάσει..τότε θα μιλάγαμε για ένα ακόμα πρωτάθλημα..
    Το 2008-09 αλλάξαν πολλά πράμματα στην ομάδα και χρειαζόταν ένα διάστημα προσαρμογής..ενώ με εξαίρεση τον Ζιλμπέρτο η ομάδα δεν ενισχύθηκε σοβαρά..
    Το 2009-10 γίναν πολύ δυνατές μεταγραφές..και η ομάδα ήταν δυνατή..
    Τ0 2010 επίσης η ομάδα ήταν παρόμοια με το 09-10..
    Και ερχόμαστε στο 2011-2012 που η ομάδα με αφηνιασμένο Λέτο κάνει τρομερό πρώτο γύρο..και γι αυτό και 13 νίκες..Οι δύο ήττες έγιναν στο ΟΑΚΑ από γαύρο..και Αεκ στο δεύτερο γύρο..που η ομάδα γενικά παραπαίε...

    Με λίγα λόγια παίζει ρόλο και ένα γήπεδο έδρα..αλλά πολύ περισσότερο παίζουνε ρόλο οι παίχτες οι προπονητές..και το πόσο καλά είναι ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ φτιαγμένη η ομάδα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΗΜΗΤΡΗΣ13/12/12 2:46 μ.μ.

    file de katalaves. to yugo einai to oaka!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγνώμη δεν το κατάλαβα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρες , εξαιρετικό το κείμενο , αναφέρθηκες σε πραγματικά στοιχεία , που έλαβαν χώρα την προηγούμενη δεκαετία.

    Ας λέει ο φίλος Δημήτρης ότι η Λεωφόρος είναι Yugo , η πραγματικότητα , δηλαδή ότι η Λεωφόρος είναι πραγματική έδρα , τα στοιχεία που έδωσες είναι αδιάψευστος μάρτυρας.

    Δύο πράγματα:

    1. Μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας στο θέμα του γηπέδου. Αν η πολιτεία βλέπει ότι βολεύεσαι στο ΟΑΚΑ , (αυτά που λένε κάποιοι , ότι είναι άνετο , πολυτελές κλπ) δεν πρόκειται ποτέ να σου φτιάξει νέο γήπεδο στο Βοτανικό, Εφόσον είναι καλά εκεί , γιατί ο Δήμος & η Πολιτεία να κάνουν νέο γήπεδο; Για να δαπανάνε χρήματα σε καιρούς οικονομικής κρίσης;

    2. Δεν έχουμε παιδεία φιλάθλων μιας ομάδας που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό. Για παράδειγμα , όλες οι ομάδες της 1ης κατηγορίας της Αγγλίας έχουν ιδιόκτητα γήπεδα και δεν πάει η χωρητικότητα του γηπέδου με το πόσο δημοφιλής είναι η ομάδα. Έγραψα χθες στον φίλο Αλέξανδρο, ότι η Τσέλσυ , που κάνει πρωταθλητισμό στην Αγγλία , έχει έδρα το Στάνφορντ Μπριτζ , ένα γήπεδο χωρητικότητας 38000 θεατών χτισμένο στις αρχές του 20ού αιώνα. Δεν θα μπορούσε η Τσέλσυ να χρησιμοποιεί το Γουέμπλει ή το Ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου που έχουν την διπλή χωρητικότητα από το γήπεδό της και είναι και πιο νεότερα , ώστε να μαζεύει περισσότερα εισιτήρια;

    Εκεί , στην Αγγλία , η έδρα είναι η έδρα με την παραδοσιακή σημασία του όρου δηλαδή του γηπέδου που βρίσκεται σε μια συνοικία της πόλης που δένει με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του αστικού ιστού αυτής της περιοχής και ταυτόχρονα μαζεύει φίλους και από άλλες περιοχές. Αυτή είναι η σημασία της έδρας , ο προσδιορισμός της ιδιαιτερότητας μιας περιοχής , δένοντας ταυτόχρονα μαζί με αυτό και την ιστορία του συλλόγου,

    Το ίδιο συμβαίνει στην Ισπανία (Ρεάλ - φιλοβασιλική ομάδα στην πρωτεύουσα Μαδρίτη & Μπαρτσελόνα - φιλεργατική ομάδα με ισχυρές τάσεις ανεξαρτητοποίησης από το κράτος) , Ιταλία (Γιουβέντους) , Γαλλία , Γερμανία (η Μπάγερν έφτιαξε το Αλιάνς Αρίνα για να αισθάνονται οι παίκτες την καυτή ανάσα των θεατών , εγκαταλείποντας το Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου).

    Εδώ τι ιστορία μπορεί να φτιάξουμε και να σφυρηλατήσουμε στο ΟΑΚΑ; Η ΑΕΚ δεν έχει άλλο γήπεδο για να παίξει μπάλα πλην αυτού , το γήπεδο που είχε , οι ίδιοι οι άνθρωποί της το γκρέμισαν. Όμως εμείς σαν Παναθηναϊκός έχουμε τη Λεωφόρο , ένα γήπεδο που η ομάδα μας έχει γράψει σελίδες δόξας στο παρελθόν. Την απαξιώνουμε και λέμε διάφορα , που κάποια από αυτά είναι πραγματικότητα , όμως αυτό είναι το γήπεδό μας , ο Ναός μας , το σπίτι μας , η ιστορία μας σαν Παναθηναϊκός.



    Η ταπεινή μου γνώμη , είναι ότι , εάν ο Παναθηναϊκός επιστρέψει στη Λεωφόρο , η ομάδα μας θα κερδίσει πολλά από αυτά που τις λείπουν τώρα , και με την καυτή ανάσα του κόσμου θα μπορέσει να κερδίσει πρωταθλήματα. Διαφορετικά , στο ΟΑΚΑ, που δεν είναι πραγματική έδρα και μην έχοντας παίκτες αξίας τουλάχιστον μιάμιση φορά μεγαλύτερης της αντίστοιχης αξίας των παικτών του Ολυμπιακού , πολύ δύσκολα θα πάρουμε πρωτάθλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για μένα η ομάδα του 2003-04 ήταν καλύτερη..Νίκησε και τον γαύρο στο Κύπελλο βάζοντας το κερασάκι στη τούρτα..ξεφτιλίζοντας τους ..Και όλα αυτά με τον Κόκκαλη τότε σε απόλυτη κυριαρχία και την παράγκα να..διαλύει κάθε ομάδα. Στο δε double του 2010 ο Κόκκαλης είχε αποφασίσει να φύγει και περίμενε να πουλήσει στον Μαρινάκη..Επιπλέον δεν υπηρχε ΑΕΚ το 2010 και γενικά το 2004 το πρωτάθλημα ήταν πιο ανταγωνιστικό..Το 2010 για μένα δεν είχαμε καλύτερη ΟΜΑΔΑ σαν σύνολο απλά είχαμε Σισέ ο οποίος ήταν μια ομάδα μόνος του και βέβαια Ζιλμπέρτο και Λέτο..Το 2004 είχαμε ΟΜΑΔΑ με την έννοια του όρου..Ενώ και στατιστικά η ομάδα του 04 είχε κάνει περισσότερες νίκες και αν δε κάνω λάθος είχε περισσότερα γκολ και καλύτερη άμυνα. ..Αλλά οκ αυτά είναι ψιλολεπτομέρειες..και αποψεις που μπορεί να ποικιλούν..Σε κάθε περίπτωση για το 04 και για το 10 περασμένα μεγαλεία διηγώτας τα να κλαις..

    Για το τελευταίο που γράφεις έχεις απόλυτο δίκιο..Η μεγαλύτερη δε καταστροφή έγινε όταν άρχισε η διάλυση της ΑΕΚ από το 2008 και έπειτα ειδικά..που σταμάτησε να υπάρχει τρίτος διεκδικητής για τον τίτλο .Στατιστικά το πρωτάθλημα το παίρνεις γύρω στους 72-75 βαθμούς..tragic..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σωστός Βαγγέλη.


    Απλά δύο παρατηρήσεις.Στα δύο νταμπλ που πήραμε ,στο πρώτο στην Λεωφόρο είχαμε μόλις 1 ισοπαλία ,ενώ σε αυτό του 2010 στο ΟΑΚΑ, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες. Και κατ εμέ είχαμε και καλύτερη ομάδα το 2010 και δυσκολότερο πρωτάθλημα το 2004 ,που θα δικαιολογούνταν περισσότερες γκέλες.


    Επίσης ,το έχουμε πάρει πρέφα πως απο εδώ φαίνεται και η ανωμαλία όλου του ελληνικού πρωταθλήματος ,όπως είναι δομημένο ,έτσι; Πρέπει να χάσεις πόντους max σε 4 ματς για να πάρεις πρωτάθλημα απο τον γαύρο. Είναι γελοίο άμα κάτσεις και το σκεφτείς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΗΜΗΤΡΗΣ13/12/12 2:46 μ.μ.

    ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ FERRARI ME ΥUGO....
    ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΙΩΘΩ.
    ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΑΛΑΦΟΥΖΟ, ΠΛΗΡΩΣΑ ΑΛΑΦΟΥΖΟ, ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ Η ΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙ ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. ΔΕ ΞΕΡΩ ΤΙ ΦΤΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ. ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΩ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΡΚΙΝΟΙ ΜΕΣΑ ( ΒΥΝΤΡΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΒΙΤΟΛΟ, ΑΥΤΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ) ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΩ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ (ΕΙΜΑΙ ΔΙΑΤΕΘΗΜΕΝΟΣ ΑΝ ΔΕ ΧΩΡΑΜΕ, ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ).
    ΔΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΣΤΡΑΠΑΤΣΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΦΑΕΙ ΦΕΤΟΣ ΠΕΡΣΙ ΚΑΙ ΠΡΟΠΕΡΣΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΝΑ ΤΡΩΩ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΜΟΝΟ.... ΤΠΤ ΑΛΛΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΠΤ ΑΛΛΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε ,σε νιώθω απλά το κακό είναι ότι ακόμη δεν έχουμε δει τα χειρότερα.
    Δεν υπάρχει σάλιο στα ταμεία ,ούτε για πλάκα και Ιανουάριο και καλοκαίρι θα έχουμε ΧΟΝΤΡΟ πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "(κι ας είναι μικρότερο το αγωνιστικό τερέν) "

    Νομίζω ότι το τερραίν της Λεωφόρου είναι όσο του ΟΑΚΑ 105*68 , εξάλλου ένας από τους βασικούς λόγους ανακατασκευής της Λεωφόρου το 2001 ήταν το πρόβλημα του μικρού αγωνιστικού χώρου. Μπαζώθηκε μεγάλο κομμάτι των κερκίδων της παλαιάς Λεωφόρου , για να γίνει ο αγωνιστικός χώρος διαστάσεων 105*68. Αυτός άλλωστε είναι ο βασικός λόγος της μείωσης της χωρητικότητας του γηπέδου από 27500 σε 17000 θέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου