Να μπει κάπου ένα φρένο!


 Από την περυσινή σεζόν
και το ματς πρωταθλήματος με τον Άρη είχα κάνει θέμα την τιμολογιακή πολιτική της ΠΑΕ, όπου άρχιζε να ανεβάζει τις τιμές των εισιτηρίων σταθερά, εκμεταλλευόμενη από την μια την αγωνιστική άνοδο της ομάδας και την μεγάλη ζήτηση που υπήρχε για τα λίγα διαθέσιμα "μαγικά χαρτάκια" της Λεωφόρου.

Από τότε τίποτα δεν έχει αλλάξει. Ή μάλλον ψέμματα. Η τιμολογιακή πολιτική έχει γίνει άκρως επιθετική με τις πρωτοφανείς αυξήσεις στα διαρκείας και τις σταθερά -πολύ- υψηλές τιμές στα απλά εισιτήρια. Συν, την μη διάθεση άλλων διαρκείας πέραν των ανανεώσεων, με προφανή σκοπό την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εισροή εσόδων από τον κόσμο του Συλλόγου.

Σήμερα, βγήκαν και τα εισιτήρια για τον προσεχή αγώνα με την Μπράγκα στο μεγαλύτερο γήπεδο της χώρας. Εισιτήρια που ξεκινάνε από 20 ευρώ και στις κεντρικές θύρες τα νούμερα να...προκαλούν ζάλη.

Προφανώς, η μεγάλη ζήτηση που υπάρχει εξαιτίας της αγωνιστικής παρουσίας της ομάδας...πιθανότατα θα βρει ανταπόκριση. Ειδικά, εάν το τριφύλλι πάρει θετικό αποτέλεσμα στην Πορτογαλία, ακόμη και το sold out είναι πιθανό.

Η συγκεκριμένη πολιτική της ΠΑΕ δείχνει...τάση. Εάν η ομάδα συνεχίζει να πηγαίνει "καρφί" τότε είναι εξαιρετικά πιθανό αυτές οι τιμές να συνεχίζουν να βρίσκουν ανταπόκριση. 

Όμως αυτό δεν αναιρεί ότι έχουμε να κάνουμε με μια επιθετική πολιτική, στην οποία πρέπει να μπει ένα φρένο, γιατί αλλιώς αυτές οι τιμές θα παγιωθούν και θα παρουσιάζονται ως φυσιολογικές στο μέλλον.

Και πρέπει να μπει ένα φρένο, γιατί ο Παναθηναϊκός δεν γίνεται να αφορά μόνο κόσμο με βαρύ πορτοφόλι. Δεν γίνεται, ένας οπαδός που δεν έχει οικονομική άνεση να αποκλείεται από το γήπεδο. Δεν γίνεται, η ποδοσφαιρική ομάδα να λειτουργεί με αυστηρούς όρους προσφοράς και ζήτησης.

Ξαναλέω, ακόμη κι αν βρίσκουν ανταπόκριση αυτές οι τιμές, ακόμη κι αν αυτά τα έσοδα αποτελούν "καύσιμο" για μελλοντικές μεταγραφές ή τέλος πάντως για μεγαλύτερη οικονομική αυτάρκεια της ΠΑΕ.

Εάν δεν μπει λοιπόν φρένο...εάν και όποτε γίνει το νέο γήπεδο, οι σημερινές τιμές θα αποτελούν την δικαιολογία για αυτές που θα έρθουν. Και τότε θα είναι πολύ αργά...

Σχόλια