H χαμένη αίγλη της "πρώτης"


Σήμερα είναι προγραμματισμένη προπόνηση της ομάδας για την νέα σαιζόν και το ενδιαφέρον για ακόμη μια χρονιά συνεχίζει να είναι ιδιαίτερα πτωτικό. Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια έχει χαθεί η ομορφιά και η ανυπομονησία να περιμένεις την πρώτη προπόνηση της ομάδας. Είτε γιατί οι μεταγραφές οι καλές κλείνονται αργότερα ,είτε γιατί είναι κλειστές στον κόσμο ,είτε γιατί πλέον δεν υπάρχουν φράγκα ,άρα και παίκτες.

Όταν ακούω το "αύριο είναι η πρώτη προπόνηση της ομάδας για την νέα σαιζόν" ,μου έρχονται σκηνές απο την πρώτη του 2000 με τον κόσμο να πηγαίνει με σημαίες και διάθεση στα ύψη στην Παιανία ,για να πανηγυρίσει την ανανέωση του Λύμπε και να υποδεχτεί τους Σόουζα και Βλάοβιτς. Μου έρχονται σκηνές απο την πρώτη του 1997 ,όταν ο κόσμος περίμενε να δει τις φιγούρες των Μίκλαντ ,Στράντλι και τις πρώτες τους κινήσεις. Ή το μυαλό μου πάει αναπόφευκτα στην γεμάτη Λεωφόρο του 2001 ,όταν τα τσιμέντα δονούνταν απο το "Μιχαλάκη ,είσαι τρέλα με την πράσινη φανέλα"...

Ακόμη και όταν δεν μιλάμε για την πρώτη-πρώτη προπόνηση ,όπως το καλοκαίρι του 2010 η ομάδα έκανε την πρώτη της παρουσίαση με ανοικτή προπόνηση στην Λεωφόρο και ο κόσμος χειροκροτούσε την τριπλέτα Σισέ-Λέτο-Κατσουράνη.

Δυστυχώς πλέον τέτοιες στιγμές έχουν κλειστεί στο χρονοντούλαπο και αύριο θα έχει σειρά ακόμη μια κλειστή πρώτη προπόνηση ,χωρίς κανένα ενδιαφέρον ,αφού το μόνο νέο πρόσωπο είναι ο Μπαρμπαρούσης και το ρόστερ στην αρχή της διαμόρφωσης του.

Μακάρι κάποτε να ξαναζήσουμε πρώτες προπονήσεις γεμάτες αγωνία και ενθουσιαμό...

Σχόλια