Πολύ soft για να κερδίσει


 Σε ένα ματς
που ξεκίνησε ιδανικά, με τον Τζούρισιτς να πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ μόλις στο 10', ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στις συνθήκες του αγώνα και είδε την Άεκ να πετυχαίνει την ανατροπή και να γνωρίζει την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα με 1-2.

Αν και το αποψινό αποτέλεσμα δεν κρίνει απολύτως τίποτα...το τριφύλλι δεν στάθηκε αντάξιο των προσδοκιών. Όταν η πρωταθλήτρια ομάδα έρχεται στην έδρα σου και καταφέρνει να σου γυρίσει το παιχνίδι, τότε αυτό πρέπει να δημιουργήσει προβληματισμό για την συνέχεια. Αλλά ακόμη μεγαλύτερο προβληματισμό πρέπει να δημιουργήσει τόσο η αντίδραση μετά την επίτευξη του γκολ, όσο και η...soft αντιμετώπιση ολόκληρου του παιχνιδιού.

Σε ένα ματς που ο διαιτητής είχε δώσει από την αρχή τα σημάδια πως θα σφυρίξει, επιτρέποντας τα περισσότερα μαρκαρίσματα, η ομάδα του Γιοβάνοβιτς σαν να μην πήρε χαμπάρι τίποτα, όταν την ίδια στιγμή οι παίκτες της Άεκ έπαιζαν σε μια και δύο εντάσεις παραπάνω. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από την συμπεριφορά στο 1-1, δεν υπάρχει. Ενώ γίνεται η σύγκρουση Χουάνκαρ-Γκαρσία, με τον Ισπανό να γκρεμίζεται, άπαντες πάγωσαν περιμένοντας ο ίδιος διαιτητής που άφηνε το σκληρό παιχνίδι, να ακυρώσει γκολ για μια τέτοια κόντρα...

Αν συνυπολογίσουμε, ότι το τριφύλλι γενικότερα είναι...της επαφής, τότε ήταν μαθηματικά βέβαιο πως θα αντιμετωπίζαμε σοβαρά θέματα, όπως κι έγινε.

Η Άεκ φάνηκε πιο...λυσσασμένη για το αποτέλεσμα και γενικότερα ήταν καλύτερη στο παιχνίδι. Και δεν είναι ντροπή να το παραδεχτούμε, ούτε παράλογο να συμβεί. Αλλά ο Παναθηναϊκός οφείλει να πάρει το μάθημα του από σήμερα. Τόσο για τα επόμενα παιχνίδια κόντρα στους κιτρινόμαυρους, όσο και για τα...προσεχώς άκρως απαιτητικά ματς που έρχονται (Τρίπολη, Πάοκ, Χάϊφα). Μια τριπλέτα παιχνιδιών, όπου το τριφύλλι θα κληθεί να πάρει νικηφόρα αποτελέσματα γιατί σε αντίθεση με το σημερινό, εκείνα είναι δεδομένο ότι θα κάνουν βαθμολογική ζημιά, σε περίπτωση που δεν συνδυαστούν με νίκες.


ΥΓ: Πριν λίγους μήνες, κόντρα στον Πάοκ, πάλι προηγούμασταν με πολύ γρήγορο γκολ έχοντας τα πάντα υπέρ μας και πάλι...καθόμασταν και σαμποτάραμε τους εαυτούς μας με την αγωνιστική παθητικότητα. Αν κι εκτιμώ πως το σημερινό διαφέρει, καθώς η Άεκ έχει δεδομένη ποιότητα.

ΥΓ2: Το χειρότερο νέο δεν ήταν όμως το 1-2. Δυστυχώς, ο Μάγκνουσον υπάρχουν φόβοι για χοντρή ζημιά που μπορεί να τον κρατήσει μήνες έξω. Μια απώλεια που θα είναι "ηλεκτροσόκ" για τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, που βασίζεται πολύ πάνω του.

ΥΓ3: Άψογη συμπεριφορά του κόσμου στο τέλος του παιχνιδιού.

ΥΓ4: Χουάνκαρ...δεν...

ΥΓ5: Στο πρώτο ημίχρονο, εάν δεν υπήρχε ο Ιωαννίδης να παίζει ξύλο, τότε παίζει οι 10 στους 11 παίκτες της Άεκ να ήταν μονίμως στο μισό δικό μας. 

ΥΓ6: Τρίτο ματς με την Άεκ του Αλμέιδα στην Λεωφόρο, τρίτο ματς που ήταν αισθητά ανώτερη...

Σχόλια