Απάντηση σε σχόλιο αναγνώστη για το blog



EΠΕΙΔΗ ΝΑ ΑΠΑΝΤΟΥΣΑ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΧΑΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΣΕ 2-3 ΠΡΑΓΜΑΤΑΚΙΑ ΤΟ ΑΝΕΒΑΖΩ ΣΑΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Tάσο ,επειδή διαβάζεις το blog ξέρεις ποια είναι η στάση του και η άποψη που βγαίνει σχετικά με τα διοικητικά της ομάδας. Όπως και έχω καταλάβει ότι οι απόψεις μας δεν διαφοροποιούνται.

Εγώ έχω ξεκαθαρίσει απο την πρώτη στιγμή ότι:


1.Δεν θεωρώ πως αγαπάει πραγματικά τον Παναθηναϊκό η οικογένεια Βαρδινογιάννη. Και επειδή σέβομαι τον εαυτό μου και τα πιστεύω μου ,έχω μια συγκεκριμένη στάση απέναντι στην οικογένεια απο τα τέλη της δεκαετίας του 90. Ο λόγος πολύ απλός: Δεν ανέχομαι η ομάδα μου να γίνεται έρμαιο των ορέξεων του κάθε Κόκκαλη και να γίνεται χρόνια προσπάθεια να ξεφτιλιστεί η αξιοπρέπεια του Συλλόγου που αγαπάω.

2. Όσον αφορά τον Τζίγγερ συγκεκριμένα η άποψη μου εμπεριέχεται σε μια πρόταση: Του δώσανε τον Παναθηναϊκό να "παίξει" και ποτέ δεν το γούσταρε πραγματικά. Συν ότι είχε μια εντελώς διαφορετική νοοτροπία για το πως πρέπει να διοικείται μια ομάδα (απρόσωπη ,τεχνοκρατική ,με μέσα προπαγάνδας και αποστασιοποιημένη απο τον κόσμο) ,που δεν ταίριαζε με τα Ελληνικά δεδομένα. Δεν είχε κάψα με την ομάδα και αυτό φαίνεται στις πράξεις του ακόμη και τώρα.

Αν είχε επιλέξει να φύγει απο μόνος του παραδεχόμενος πως απέτυχε και χωρίς να καταλογίζει αλλού ευθύνες ,ο Παναθηναϊκός δεν θα τράβαγε όλα αυτά.

3. Το κεφάλαιο Βγενόπουλος είναι το πιο πολύπλοκο. Τον ευχαριστώ που εμφανίστηκε το 2008 και αποτέλεσε την αφορμή ο κόσμος να συσπειρωθεί ενάντια των Βαρδινογιάννηδων και να αντιληφθεί πως δεν υπάρχει μόνο η οικογένεια Βαρδινογιάννη που μπορούν να έχουν την ΠΑΕ. Τον ευχαριστώ που έριξε τόσα φράγκα όσα κανείς άλλος (πλην Γιαννακόπουλων) μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα ,που μου έδωσε ένα όραμα ,ζώντας το την περίοδο 2009-2010 και που πολέμησε στημένα ΜΜΕ (Derby ,Star κτλ) που χρόνια παίζαν με την νοημοσύνη μας.

Αλλά επειδή έχω μάθει να σκέφτομαι (όσο μπορώ τουλάχιστον) ,οι ανακοινώσεις του με είχαν κουράσει και με είχαν ξενίσει απο τον χειμώνα του 2008 που έβγαλε μια κοινή με τον Τζίγγερ. Έκανε αρκετά επικοινωνιακά παιχνίδια. Πολλές φορές χωρίς λόγο και γω τα βαρέθηκα.

Προφανώς και έχει ευθύνες για την σημερινή κατάσταση της ΠΑΕ ,αλλά είναι πολύ λιγότερες απο αυτές του Τζίγγερ. Εκτός κι αν το 10% έχει την ισχύ του 50%+ και δεν το γνωρίζω.

4. Ο Πατέρας ήταν απο τους πλέον πετυχημένους προέδρους της ομάδας. Έφερε παικταράδες οι οποίοι παίξανε και δεν κορόιδεψαν ,ήταν δίπλα στην ομάδα ,πολέμησε το παρασκήνιο (δυστυχώς αυτά χρειάζονται στο σάπιο ελληνικό ποδόσφαιρο) και γέμισε ξανά το γήπεδο.

Έκανε και μαλακίες τις οποίες έχω αναφέρει και παλαιότερα (που έφυγε 2 φορές ,το ματς του 2010 με τον γαύρο στο οακα που πήγαν να σκοτωθούν άνθρωποι κτλ) ,αλλά δεν υπερνικάνε τα καλά που έκανε στην ομάδα. Πχ δεν μπορείς να λες πως οι κακές μεταγραφές που έκανε ,είναι πιο σημαντικές απο τις καλές που κάναν πράγματα και θαύματα.

5. Η πολυμετοχικότητα πέτυχε και απόδειξη αυτού στα 2 χρόνια που υπήρξε ,ήταν ένα νταμπλ και 2 ευρωπαϊκές προκρίσεις στους 16. Πολεμήθηκε εκ των έσω απο τους Βαρδινογιάννηδες και τους Γιαννακόπουλους και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

6. Όσον αφορά την πρόσληψη του Βασιλαρά ,με βρίσκει σύμφωνο ,αρκεί όπως είπα να μην περιορίζεται η παρουσία του στο να φανατίζει και να πολώνει το κλίμα ,σαν απάντηση στους γαύρους. Η πρόσληψη του δείχνει ότι ο Αλαφούζος θέλει να έχει δυνατό επικοινωνιακό κομμάτι ,να έχει άτομα που τα εγκρίνει ο κόσμος και -μπορεί- να δείχνει ότι ο Βγενόπουλος (ή και ο Πατέρας) δίνουν και αυτοί την συμβουλή ή συγκατάθεση ή είναι εν τέλει και δικιά τους πρόταση. Εμένα αυτό μου αρέσει και προσωπικά το βλέπω ως θετικό σημάδι για την ΠΑΕ.

7. Ο Αλαφούζος δεν ξέρω αν είναι κάποιου μπροστινός ,αλλά αν δει κάποιος ψύχραιμα και σοβαρά την πρόταση της λαϊκής βάσης που προτείνει ,είναι πάρα πολύ καλή λύση. Απλά προυποθέτει την συμμετοχή του κόσμου.

Δε γίνεται απο την μια να λέμε πως εμείς είμαστε η δύναμη του Συλλόγου ,αλλά απο την άλλη να μην βάζουμε φράγκο και να περιμένουμε να τα βάλει κάποιος άλλος για να τον κράζουμε. Εμείς να χρηματοδοτούμε την ομάδα ,εμείς να βάζουμε άτομα στην ΠΑΕ ,εμείς να είμαστε οι υπεύθυνοι για την πορεία της ομάδας.



Τα παραπάνω στα έγραψα τάσο ,για να εξηγούμαστε και να μην υπάρχουν παρερμηνείες.
Αυτά που λες τώρα για το άλλο blog ,το MyPanathinaikos ξέρουν πολύ και τα παιδιά που γράφουν εκεί ,αλλά και όσοι διαβάζουν τα 2 blogs πως οι απόψεις μας δεν ταυτίζονται στο 90% των περιπτώσεων στα ενδοπαναθηναϊκά ζητήματα. Είναι πασιφανές αυτό ,αρκεί να διαβάσεις λίγα άρθρα εδώ κι εκεί.

Όμως υπάρχει μια διαφορά. Τα όσα γράφουν και στα οποία δεν συμφωνούν τα σέβομαι. Και γω έχω διαβάσει κείμενα τους και με βγάζουν έξω απο τα ρούχα μου διότι δεν με βρίσκουν σε καμία περίπτωση σύμφωνο ,αλλά σέβομαι την άποψη που έχει ο άλλος.

Για αυτό και ποτέ δεν έχω σβήσει κανένα comment τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Και μπινελίκια στο blog ,σε μένα και τα πάντα έχουν δημοσιευτεί και έτσι θα γίνεται. Σέβομαι την άποψη αυτού που θα συμφωνεί μαζί μου ,αυτού που θα με χαρακτηρίσει στημένο και αυτού που θα μου ..γαμήσει την μάνα. Μέσα απο τα πληκτρολόγια το να απειλώ κτλ δεν έχει νόημα ,για αυτό περιορίζομαι σε απόψεις και ανταλλαγές θέσεων. Γιατί αυτό έχει και νόημα στην τελική και αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης του blog.

Ελπίζω να σε κάλυψα και ό,τι άλλο θες ,να στο απαντήσω.

Τέλος 2 σημειώσεις:

1. Αν δεν θες να αναδημοσιευτούν σχόλια σου σε άλλο blog όπως το mypanathinaikos ,πες το και θα ενημερώσω τα παιδιά.

2. Αν θες να γράφεις (όπως και ο οποιοσδήποτε) στο blog ,προφανώς και μπορείς. Σε περίπτωση που θες να μην περιορίζεται η άποψη σου και να χάνεται μέσα στα σχόλια.

Σχόλια

  1. Ευχαριστω για την απαντηση αδερφε.
    Απο το 1 εως το 7 προσυπογραφω αδερφε.

    Μου την δινει να καθομαστε εγω εσυ και ο οποιοσδηποτε να λεμε τα παραπανω αυτονοητα σε ανθρωπους που δεν εχουν σκοπο τη συζητηση και το διαλογο αλλα να περασουν το σοτο .Τους ξερουμε ποιοι ειναι , ποιον νοσταλγουν και τι σκοπους εχουν .Τα και καλα αυθορμητα σχολια δεν πειθουν κανεναν.Οπως ειπα και πριν σεβομαι τη δουλεια που κανουν τα παιδια εδω μεσα . Δεν προσπαθω να κανω κουμαντο στο μπλογκ σου και οι οποιες αποφασεις ειναι σεβαστες . Απλα καταλαβαινεις ποσο περιεργα μπορει να νιωσει καποιος διαβαζοντας καποια θεματα εδω μεσα και βλεποντας παραλληλα ,λινκ απο μπλογκ με διαφορετικη νοοτροπια και με τα οποια δεν θελω να εχω καμια σχεση και επαφη .


    Τελος μεγαλη μαγκια σου να αφηνεις ελευθερα σχολια για να βλεπουμε τον παλμο του κοσμου , και οχι τα σχολια να περνανε απο εγκριση για να κοβουμε τα αντιθετα . Μεγαλη μαγκια και φανερωνει το σκοπο σου δηλαδη την ενημερωση και τον διαλογο και οχι την προπαγανδα και την προωθηση του σημειωματος απο τα αρδακια-βαμπιρ .


    Μακαρι ο αλαφουζος να εχει αγαθες προθεσεις να στηριξουμε και εμεις τοτε ,και να γυρισουμε επιτελους σελιδα .
    ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΕ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το υγιές επιπλέον είναι ότι τουλάχιστον οι πράσινοι φίλαθλοι ασκούμε κριτική από τον πρόεδρο μέχρι τον... υπεύθυνο επικοινωνίας στα στραβά τους για να τους τσούξουμε λίγο, πράγμα που δεν πρόκειται να κάνουν ποτέ οι λακαμάδες στα λιμάνια. Το αν από εδώ και πέρα αλλάξουν τα πράγματα προς εκεί που επιθυμούμε θα φανεί, μέχρι την επόμενη κριτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγω το μονο που εχω να πω ειναι οτι εκτος απο τιν κριτικη που ασκουμε σε καποιον καλο θα ειναι να ασκουμε και μια πολιτικη διαλογου σεβαστη προς το προσωπο του.Εκτος και αν παει γυρευοντας.ΓΑΥΡΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου