Ένα πρώτο σχόλιο για την ανταπόκριση του κόσμου στην Παναθηναϊκή Συμμαχία


Έχοντας περάσει ένα 24ώρο απο την στιγμή που άνοιξε η διαδικασία εγγραφής στην Παναθηναϊκή Συμμαχία ,θέλω να κάνω ένα σχόλιο και όχι κριτική μιας και αυτή μπορεί να είναι ουσιαστική σε διάστημα ενός ή δύο εβδομάδων.

Μέχρι στιγμής λοιπόν έχουν εγγραφεί 575 μέλη ,έχοντας μαζέψει 1.193.230€. Σε αντίθεση με τα περισσότερα ΜΜΕ που μιλάνε για χαμούς ,πανικούς και τρομερές ανταποκρίσεις ,θα μου επιτρέψετε να διαφοροποιηθώ λίγο. Τα αποτελέσματα και το αν είναι επιθυμητά ή όχι εξαρτάται απο τις προσδοκίες που είχε ο καθένας πριν την έναρξη αυτής της διαδικασίας. Εγώ είχα πει 1,5 χρόνο πριν βγει στην δημοσιότητα η πρόταση του Αλαφούζου ,την άποψη μου (http://www.panathinaikos-press.com/2011/01/amk.html) και σε άλλα έχω πέσει μέσα ,σε άλλα μπορεί στο μέλλον.

Η λαϊκή βάση είναι πολύ καλή ιδέα (αν όχι η καλύτερη) και η πιο ρομαντική. Όμως την δεδομένη στιγμή στον Παναθηναϊκό είναι δύσκολο να επιτευχθεί ,όχι τόσο λόγω των χείριστων οικονομικών συγκυριών ,αλλά της απίστευτης καχυποψίας που υπάρχει. Για αυτό μου έκανε θετική εντύπωση πως γράφτηκαν παραπάνω απο 500 άτομα μέσα σε 1 ώρα ,σε έναν φορέα που πρέπει να πληρώνεις. Απο την άλλη -και σε αντίθεση με τα ΜΜΕ- μου ενίσχυσε τις αμφιβολίες μου πως δεν παίζει να μαζευτεί μεγάλο ποσό ,αφού η πλειονότητα όσων έχουν γραφτεί ,το κάνουν με το minimum ποσό συμμετοχής των 175€.

Προσωπικά ,έχω την θέληση να γραφτώ ,αλλά θα περιμένω (όπως και πολλοί που γνωρίζω) την ανακοίνωση ότι οι μετοχές μεταβιβάστηκαν και η οικογένεια Βαρδινογιάννη έμεινε με 0%. Μόλις γίνει αυτό ,θα συμμετάσχω και γω στην προσπάθεια κι ας είμαι επιφυλακτικός.

Η λαϊκή βάση μπορεί να αποτελέσει την σωτηρία και την αυτονομία ολόκληρου του Συλλόγου. Όπως είναι και πράξη υπευθυνότητας. Δε γίνεται να κρεμόμαστε απο τα @@ άλλων συνέχεια.

Εν αναμονή λοιπόν των αποτελεσμάτων της συμμετοχής του κόσμου. Σχόλιο για το εγχείρημα ξανά μόλις κλείσει 1 εβδομάδα και με την ελπίδα να σπρώξουν χρήμα και οι φραγκάτοι γιατί αλλιώς δεν...

Σχόλια

  1. Φίλε είμαι μαζί σου θα προσφέρω το "Ελάχιστο" με δυσκολία λόγω οικονομικών συγκυριών , αλλά μόνο όταν οριστικά και αμετάκλητα πάρει το 54% η Συμμαχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχουνε βγει όλα τα μέσα σύσσωμη όλη η Ελληνική δημοσιογραφία για να μας πούνε οτι το σχέδιο σαρώνει και γινονται και μεταγραφάρες , των δανεικών...!Τουλάχιστον επέστρεψε η επικοινωνιακή καταιγίδα πάλι στα χέρια του Παναθηναικού..στο επικοινωνιακό κομμάτι ο Αλαφούζος έχει κάνει τις καλύτερες μεταγραφές δημοσιογραφών ραδιοφώνων και εφημερίδων..

    Αυτό που δε λένε όμως είναι οτι από το 1.190.000 που έχει μπει περίπου το 1,1 εκ το έβαλαν ο Αλαφούζος ο Τζίγγερ με τη χορηγία και ο Πολέμης - Βγενόπουλους( αυτό συμφωνα με παλαιότερη δήλωση του Αλαφούζου εκτος κ αν έχω μπερδευτεί ) . Η μεγάλη συμμετοχή δηλαδή του κόσμου μέχρι τώρα ειναι τα κοντά 100.000 ( από 175 ευρώ ). Ξεκαθαρίζω για να μην υπάρχουν παρερμηνείες ΜΠΡΑΒΟ στον κάθε ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ που έβαλε το ευρώ του στην ομάδα. Πολλά μπράβο . Αλλά οχι τα μέσα να λένε αυτά που λένε , μη μας περνάνε και για χαζούς. Και πάλι χίλια μπράβο στον απλό Παναθηναικό που βάζει τα λεφτά σε αυτές τις δύσκολες εποχές. Αυτό που με στεναχωρεί όμως ειναι οτι κάποιοι παίζουνε τα παιχνιδάκια τους εκμεταλλευόμενοι την αγνή αγάπη αυτού που προσφέρει χρήματα στον Παναθηναικό .Στη πορεία θα φανεί αν έχω άδικο ή δίκιο μέχρι τότε η καχυποψία μου θα είναι μεγάλη και αυτό θα συμβούλευα και σε όσους δε θέλουνε να ξαναπιαστούνε κοροιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ακριβώς, το αποτέλεσμα θα δείξει τί παίχτηκε. Από την άλλη καλύτερα να γίνεται και λίγο μπούγιο το θέμα, παρά αυτό το καθημερινό ανελέητο κόκκινο γ*μήσι της δημοσιογραφίας. Είδες με τον μπαρτζώκα τον απίθανο και τον μέλμπεργκ, που το έγραψε και ο mod, τί φίμωτρο έπεσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. +Μου αρέσει το εγχείρημα και νομίζω πολύ καλά έκανε αυτός ο άνθρωπος ο Αλαφούζος. Έχει πάθος με αυτό που καταγίνεται και πιστεύω ότι θα τα καταφέρει. Το μόνο πρόβλημα για μένα είναι ότι το γήπεδο που θα βγούν τα διαρκείας είναι το ΟΑΚΑ και όχι το γήπεδό μας η Λεωφόρος. Παρόλο αυτό το γεγονός θεωρώ ότι η ομάδα μπορεί να πάει μπροστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου