Αργύρη Πεδουλάκη ,καλώς ήρθες στον Παναθηναϊκό.



Με το τυπικό μέρος της ανακοίνωσης να γίνεται πράξη ,η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την συμφωνία της με τον Αργύρη Πεδουλάκη για τα επόμενα 2 χρόνια. Και όπως ακούγεται θα πληρώνεται με 150.000€ ετησίως.

Έχοντας εκτίμηση στο πρόσωπο του Πεδουλάκη ,μιας και ποτέ δεν μου ήταν αντιπαθής και έχοντας συναίσθηση της χαώδης διαφοράς του με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς ,καλώς ορίζω τον νέο κόουτς της ομάδας κάνοντας μια μικρή αναφορά στο "Ξέρουμε ότι δεν έχουμε πίστωση χρόνου, γιατί ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγάλη ομάδα, αλλά επειδή θα είναι όλα καινούρια, ζητάμε να μας κρίνουν όλοι και αυστηρά στο τέλος της χρονιάς" . Αργύρη πίστωση χρόνου θα σου δοθεί ,αλλά κάποιος πρέπει να σου πει και τους στόχους της ομάδας απο την στιγμή που δεν μας τους λες ούτε εσύ ,ούτε και ο ιδιοκτήτης της ομάδας.

Κάθε χρόνο με τον Ζοτς στον πάγκο οι στόχοι μας ήταν απλοί ,λιτοί και εμπεριέχονταν σε τρεις λέξεις. Πρωτάθλημα-Κύπελλο-Ευρωπαϊκό. Ή αλλιώς μια ξενόφερτη λέξη ,triple crown. Είτε τους πετυχαίναμε ,είτε όχι γκρίνια δεν υπήρχε και αυτό το γνωρίζαμε εξαρχής ,γιατί την ομάδα την απάρτιζαν άτομα που αυτούς τους στόχους τους είχαν κατακτήσει πολλάκις. Οπότε οι στόχοι μας είναι αυτοί ή αλλιώς Πρωτάθλημα-Κύπελλο-Συμμετοχή στο final 4. Πιο ...αλλιώς (όπως απλή πρόκριση στο top-16) δεν πάει και κρίνεται ως αποτυχία.

Συγνώμη ,αλλά μας έχουν κακομάθει με την Παναθηναϊκή συμπεριφορά ,την σκληρή δουλειά και τις τόσες επιτυχίες ,οπότε δεν μπορούμε να είμαστε "μετριοπαθείς" στις προσδοκίες μας. Και απο την στιγμή που δεν βγαίνεις ούτε εσύ μέσω της ανακοίνωσης σου να μας πεις για που θα στοχεύει η ομάδα φέτος και αερολογείς ,τότε βάζει τους στόχους της αυτομάτως η φανέλα. Άρα με βάση αυτούς τους στόχους θα σε κρίνουμε.

Πίστωση χρόνου προφανώς και θα σου δώσει ο κόσμος ,αλλά θα του δώσεις και συ άπειρη για να σε συνηθίσει στον πάγκο της ομάδας. Και αν καμιά φορά μπερδευτούμε και φωνάξουμε στην αρχή ή στο τέλος του αγώνα "Ομπράντοβιτς πόρομ πορόμ πομ περόμ περόμ..." ,μην το πάρεις προσωπικά... απλά οι αναμνήσεις είναι πολύ έντονες.

ΥΣ: Κάτι που μου έκανε εντύπωση: Ο Πεδουλάκης υπέγραψε συμβόλαιο για 2 χρόνια ,ενώ το πλάνο που έχει στο μυαλό του ο Δ.Γιαννακόπουλος (και όπως το χει δημοσιοποιήσει) είναι τριετές. Κανονικά ,είχα στο μυαλό μου δύο λύσεις: Ή να υπογράψει ο νέος προπονητής τριετές συμβόλαιο τηρώντας το πλάνο ή να υπογράψει μονοετές και να επιστρέψει το ερχόμενο καλοκαίρι ο Ζοτς με νέο διετές.

ΥΣ2: Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αργύρη Πεδουλάκη..


Ξέρω ότι έρχομαι στην πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού κι αυτό συνέβη διότι υπήρξαν ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, οι οποίοι με πάθος και γαλαντομία στήριξαν αυτή την ομάδα πάνω από 25 χρόνια. Το έχω βιώσει, το έχω προλάβει ως αθλητής του Παναθηναϊκού.


Από την άλλη υπήρχε και η παρουσία του Ζέλικο Ομπράντοβιτς του καλύτερου και πιο επιτυχημένου προπονητή της Ευρώπης. Τώρα υπό διαφορετικές συνθήκες, τις οποίες όλοι βιώνουμε στην καθημερινότητά μας, με το μπάσκετ που είναι μέρος της κοινωνίας να μην αποτελεί εξαίρεση, καλούμαστε μέσα από τεχνογνωσία και σκληρή δουλειά να παραμείνουμε και θα παραμείνουμε ανταγωνιστικοί σε όλες τις διοργανώσεις. Εγγύηση γι’ αυτό και την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος είναι η συνέχεια της οικογένειας με την παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.


Ξέρουμε ότι δεν έχουμε πίστωση χρόνου, γιατί ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγάλη ομάδα, αλλά επειδή θα είναι όλα καινούρια, ζητάμε να μας κρίνουν όλοι και αυστηρά στο τέλος της χρονιάς. Το μόνο που δεν αλλάζει από τα προηγούμενα χρόνια είναι ο κόσμος του, χωρίς την παρουσία του οποίου δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, ενώ μ’ αυτόν μπορούμε ένα κάνουμε πολλά. Γι’ αυτό και ζητάμε τη στήριξή του

Σχόλια

  1. ε όχι και καλώς ήρθες. Λίγη ευγένεια σας παρακαλώ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή επιχτυία στον Πεδουλάκη αλλά ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ είσαι μεγάλο νούμερο .
    Πάραυτα η ομάδα θα στηριχθεί και δεν χωράει συζήτηση σε αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Oταν ο ζοτς μιλησε για σεβασμο καταλαβαινεις οτι το γυαλι εχει σπασει για τα καλα . Με την ιδια διοικηση δυσκολο εως αδυνατον να τον ξαναδουμε στην ομαδα . Τεσπα αν μεινουν μπατιστ και σαρας ισως και να σωσουμε τιποτα τη νεα χρονια να βγει και μαγκας ο αρτζι να του μαθουν και τα συστηματα . Αυτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να καλοσωρίσω και εγώ με την σειρά μου τον Αργύρη Πεδουλάκη στον πάγκο της ομάδας στο δύσκολο έργο που θα έχει την νέα περίοδο. Είμαι πεπεισμένος ότι παρόλο τον σκεπτικισμό που υπάρχει ο κόσμος θα τον στηρίξει και μεταξύ μας είναι άδικο απο όλες τις πλευρές να τον συγκρίνουμε με τον Ομπράντοβιτς.
    Μπαίνουμε σε ένα μεταβατικό στάδιο που θα έχει πολλές αναταράξεις αλλά ελπίζω στο τέλος να καταφέρουμε τους στόχους με τον πήχη πάντοτε να τοποθετείται όσο ψηλότερα γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου