Τις εντυπώσεις τις κέρδισε ,ήρθε η ώρα για ουσία!


Μετά το final 4 είχα εκφράσει την πεποίθηση μου ,πως ίσως πλέον -και με τον τρόπο που διαμορφώθηκαν τα αποτελέσματα- είναι η κατάλληλη στιγμή ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος να σοβαρέψει και την τρέλα του για την ομάδα ,να την αξιοποιήσει θετικά και όχι να είναι η αυτοκαταστροφή του. Για πολλούς -που ασχολούνται με τα του Συλλόγου- το όνομα Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε καεί προτού καλά-καλά βγει στο προσκήνιο. Ήταν βλέπεται τόσο έντονη η παρουσία του στο παρασκήνιο με τις αρνητικές του ενέργειες προς το ποδοσφαιρικό τμήμα ,που δεν άφηνε και πολλά περιθώρια για συχωροχάρτι.

Το όνομα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ,το άκουσα για πρώτη φορά την Άνοιξη του 1999 με το περίφημο κυνηγητό του Ντίνο Ράτζα και τις μπουνιές που έπεσαν στα αποδυτήρια της ομάδας μας μεταξύ αυτών των δύο. Ύστερα υπήρξε μια εξαετία απουσίας του ονόματος του απο τα Παναθηναϊκά δρώμενα και εμφανίστηκε ξανά την σαιζόν
2005-2006 όταν και δημιούργησε το τμήμα marketing της ΚΑΕ ,το οποίο γνώρισε και ιδιαίτερη επιτυχία απο τον πρώτο καιρό της ύπαρξης του. Έφερε στο ΟΑΚΑ τον mr.Green ,happenings στο ημίχρονο ,μπουτίκ της ομάδας εντός του κλειστού και καταστήματα Paoshop στην Αθήνα. Αυτές οι ενέργειες έφεραν κάποια έσοδα στην ΚΑΕ και ήταν αξιοπρόσεκτες και για τις υπόλοιπες ομάδες της Euroleague.

Την Άνοιξη του 2007 βγάζει στην κυκλοφορία την εφημερίδα ΠΡΑΣΙΝΗ ,με το περίφημο πρωτοσέλιδο του Βαρδή και του Παύλου μαζί. Η αλήθεια είναι πως η τότε δομή και το περιεχόμενο της εφημερίδας είχε κάνει πολλούς να την δούνε με θετικό μάτι και ως αποτέλεσμα αυτού ,οι πωλήσεις της πηγαίνανε πολύ καλά. Απο τότε ,ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ξεκίνησε μια πορεία μοναχική θέτοντας την εφημερίδα του ,ως μέσο κριτικής απέναντι στην ΠΑΕ. Κάτι που δεν υπήρχε μέχρι τότε ή μάλλον έπρεπε να ψάξουμε πολύ πίσω στο παρελθόν ,στα μεγάλα χρόνια της Αθλητικής Ηχούς. Αυτή η στάση της αγαπήθηκε απο τον κόσμο και την σαιζόν 2007-2008 η εφημερίδα πρωτοστάτησε στην επιθυμία του κόσμου να φύγει απο την ΠΑΕ ,ο Τζίγγερ. Μάλιστα ,η ίδρυση της ΠΕΚ στις αρχές Ιανουαρίου το 2008 ,είχε γίνει με τις ευλογίες της ΠΡΑΣΙΝΗΣ και της οικογένειας Γιαννακόπουλων ,οι οποίοι βρέθηκαν απο την πρώτη παρουσίαση του εν λόγω κινήματος στο πλάϊ τους. Και είχε πολεμηθεί και η εφημερίδα ,απο την Derby News με δημοσιεύματα περί "Πράσινης Επανάστασης".

Μέσα σε όλα αυτά ,είχαμε και την αυτο-παρουσίαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου απο την εφημερίδα του ,όπου με μια συνέντευξη  έδινε το στίγμα του ,ότι θέλει να ηγηθεί μελλοντικά της ΠΑΕ και να είναι θετικός αρωγός σε όλον τον Σύλλογο. Το "Παύλο Θεέ ,πάρε την ΠΑΕ" έπαιρνε ,στα μάτια πολλών ,σάρκα και οστά στην μορφή του Δημήτρη. Ο κόσμος πλέον έβλεπε πως υπάρχει η ελπίδα ,η ΠΑΕ να καταλήξει στους Γιαννακόπουλους και ο Δημήτρης κέρδισε την πλειοψηφία του κόσμου ,χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Ύστερα ήρθε το συλλαλητήριο ,όπου βοήθησε πάρα πολύ ώστε να μαθευτεί και να έχει επιτυχία ,έπειτα μας βρήκε η πολυμετοχικότητα όλους μονιασμένους και λίγους μήνες μετά ξεκίνησε το χάος. Συνεχείς εναλλαγές στα στρατόπεδα μετόχων και ο κόσμος στην μέση. Την πρώτη χρονιά της πολυμετοχικότητας μέχρι και κοινή ανακοίνωση Τζίγγερ-Βγενόπουλου είχαμε. Παρόλα αυτά ,η θέση του Δημήτρη μέσω της εφημερίδας του ήταν ενωτική και δεν έκανε ιδιαίτερη κριτική. Εκείνη την χρονιά πρέπει να του πιστώσουμε και την πρωτοβουλία να διοργανώσει το final 4 του βόλεϊ αντρών στο ΟΑΚΑ ,για το Cev Cup. Μια κίνηση που έδωσε ελπίδες ότι θα ασχοληθεί ενεργά και με τον ερασιτέχνη.

Έτσι μπαίνουμε στην χρονιά του double ,όπου γνωρίζουμε τον Δημητράκη απο την στραβή και μια σειρά απο ατοπήματα ,σβήνουν μονομιάς τα όσα θετικά είχε κάνει. Πόλεμος στον Πατέρα μέσα απο τα πρωτοσέλιδα του ,συστράτευση με τις απόψεις του Τζίγγερ και στήριξη του μαϊντανού Κωνσταντόπουλου για πρόεδρο της ΠΑΕ ,το "Πετάξτε τις φανέλες" στην ομάδα μπάσκετ που πήγε να τινάξει όλη την ομάδα στον αέρα με την έτοιμη παραίτηση απο τον Ζοτς ,ανακοινώσεις κατά Βγενόπουλου και εξώδικο στους GreenWebFans για αυτά που γράφονταν στο forum για το πρόσωπο του (ασχέτως αν έγραφε και ο ίδιος..). Κινήσεις που τον κατέστησαν ως μαύρο πρόβατο για τους οπαδούς του Συλλόγου.

Παράλληλα με την αλλαγή στάσης του ,δημιούργησε και τον μιντιακό όμιλο Dpg με sites αθλητικού  ,πολιτικού και κοσμικού περιεχομένου ,προσέλαβε τον Κώστα Γκόντζο (αυτόν που κάποτε του έβγαζε 16σέλιδα αφιερώματα κράζοντας τον..) και ξεκίνησε το γαϊτανάκι των δηλώσεων περί αποχωρήσεων. Αφού αρχικά δήλωνε πως ο ίδιος δεν έχει καμιά βλέψη να ασχοληθεί με τα Παναθηναϊκά δρώμενα και την ΚΑΕ ,λόγω έλλειψης χρόνου ,ύστερα ξεκίνησαν οι συνεχόμενες ανακοινώσεις και δηλώσεις όλης της οικογένειας ότι αποχωρούν απο την ΚΑΕ. Σε αντίθεση με τα ...αισθήματα φυγής ,τον Δεκέμβρη του 2010 είχε ανακοινώσει πως χορηγεί τον Ερασιτέχνη με 200.000€ και την Άνοιξη του 2011 προσέφερε αφιλοκερδώς διαφημιστικές υπηρεσίες για την συναυλία ενίσχυσης του Ερασιτέχνη.

Εν τω μεταξύ ,οι σχέσεις του με τους οργανωμένους πήγαιναν απο το κακό στο χειρότερο ,με αποκορύφωμα στο περυσινό ματς με την Μπαρτσελόνα ,όπου σηκώθηκε πανό εναντίων του αναφέροντας "Ο Εχθρός είναι εντός (ΠΡΑΣΙΝΗ) και στο τηγάνι χορηγός (DPG MEDIA GROUP)". Αυτό είχε προκαλέσει την έκρηξη του και έφτασε στο σημείο να μπουκάρει στο Gazzetta και να σπάει πράγματα ,επειδή το είχαν δημοσιεύσει..



Απο κει και πέρα ,αν εξαιρέσουμε τις δηλώσεις του πέρι αποχώρησης της οικογένειας του απο την ΚΑΕ ,χάθηκε και εδώ και μια εβδομάδα εμφανίστηκε ξανά στις ζωές μας με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο. Εκτός της ανακοίνωσης με το "Στο Φάληρο ερχόμαστε..." και της πρόθεσης του να πάει αρχηγός αποστολής της ομάδας ,ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε τις τελευταίες μέρες συνάντηση με άτομα απο την Θύρα 13 ,όπου προσπάθησαν να συννενοηθούν και να λύσουν τις όποιες διαφορές του ,είχε συνάντηση με τον Ζοτς για την ανανέωση του συμβολαίου του και πλέον βγαίνει μπροστά για να αναλάβει την ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Τι θα κάνει και τι θα πετύχει δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Η αλήθεια όμως είναι πως τις εντυπώσεις τις έχει κερδίσει και ανεξαρτήτως τι θα κάνουμε αύριο στο Σεφ ,πρέπει να περάσει και στην ουσία. Να κρατήσει τον Ζοτς ,να δυναμώσει την ομάδα και να δώσει όραμα..

Πρέπει να σταματήσει τα παιχνιδάκια και τα εκβιαστικά διλήμματα "φεύγουμε-δεν φεύγουμε". Έχει την ευκαιρία να σβήσει τα κακώς κείμενα ,με κινήσεις καθαρές και Παναθηναϊκές. Ο κόσμος πλέον δεν είναι τόσο ευκολόπιστος ,όσο ήταν το 2008 και αυτό το ξέρει καλύτερα απο όλους ο Δημήτρης. Για αυτό έχει δύο δρόμους. Ή συνεχίζει στα χνάρια του Παύλου και του Θανάση ακούγοντας τον κόσμο ,ή εμμένει στα αυτοκαταστροφικά τερτίπια του..

Σημασία έχει ότι για αρχή βγήκε μπροστά. Το θέμα όμως είναι και η συνέχεια των επόμενων ημερών... στο χέρι του είναι.

ΥΣ: Μέσα στην όλη αναδρομή δεν ανέφερα ένα γεγονός και μία φήμη. Το γεγονός είναι ότι πήγε πριν 2 χρόνια στον Ανδρέα Βγενόπουλο με μια επιταγή 30 εκατομμυρίων ευρώ και ο mr.Mig αρνήθηκε να αγοράσουν την ΠΑΕ. Αυτό ισχύει και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Η φήμη έχει να κάνει με την Μαλαισία ..και επειδή είναι φήμη ,δεν μπορώ να έχω άποψη.

Σχόλια

  1. Έχει κάνει τρομερά λάθη ο Δημήτρης στο παρελθόν .
    Πρώτα από όλα το σαμποτάζ στο ποδόσφαιρο επειδή τα έσπασε με τον Ανδρέα.
    Δεύτερον ότι στράφηκε κατά του οπαδικού κινήματος της Θύρας 13 .
    Τρίτον η ντροπιαστική συμπόρευση με τους αυλάρχες του Βαρδινογιάννη .
    Τέταρτον χορηγία στο τηγάνι .
    Πέμπτον τα καραγκιοζιλίκια που πήγαν να διώξουν τον Ομπράντοβιτς και άλλος .
    Είναι στο χέρι του να γυρίσει το κλίμα που ο ίδιος δημιούργησε .
    Αν καταλάβει ότι με το να στρέφεται κατά των οπαδών και της Θύρας 13 δεν βγάζει πουθενά , τα πράγματα θα αλλάξουν άρδην .
    Ο κόσμος έχει κρίση και αλλάζει απόψεις κατά αυτά που βλέπει .
    Πρέπει να ζητήσει συγνώμη για τα απίστευτα που έκανε για να σαμποτάρει τον πολυμετοχικό .
    Δεν νοιάζει εμένα και κανέναν αν τα έσπασε με τον Ανδρέα . Ας το λύσουν μεταξύ τους αλλιώς δρόμο .
    Καλό θα ήταν να αναλάβει και κάποια τμήμα του Ερασιτέχνη και να γίνει μπροστάρης της ΚΑΕ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για την κόντρα του με τον Βγενόπουλο ,αν ισχύει ότι πήγε με επιταγή 30 μύριων και του ζήτησε να πάρουν την ΠΑΕ και ο άλλος του τα γύρισε σε "ναι μεν αλλά" ,τότε βρίσκω απόλυτα λογικά την εμπάθεια και την εμμονή του.


    Όχι ότι έπρεπε να αρχίζει το κράξιμο και σε Πατέρα ,όταν αυτός γαμούσε στην προεδρία ,αλλά την ΠΑΕ δεν θέλαμε να πάρουν; Αν ο Βγενόπουλος του κανε τον μαλάκα ,ποιος έχει άδικο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα συμπληρώσω σε όλα αυτά για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο αυτό που έλεγαν οι MAD BOYS στο περιοδικό ότι θα έπρεπε να αποδείξει με έργα και με πράξεις και να μην εφησυχαστεί στο όνομα που έφτιαξαν ο πατέρας του και ο θείος του, ξεκινώντας απο τον Ερασιτέχνη όπως ακριβώς έκαναν ο Παύλος και ο Θανάσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΑΧΑΡΙΣΤΙΑΣ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΤΟΣΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΦΤΙΑΞΑΝ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΘΕΙΟΣ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 16 ΤΗΣ EUROLEAGUE ΜΕ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ "ΒΓΑΛΤΕ ΤΙΣ ΦΑΝΕΛΕΣ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ 'ΔΩ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου