ΠΑΕ χωρίς Γιάννη ,προκοπή θα κάνει!



Φτάνοντας στην τελική στροφή των παρκαρισμένων μετοχών του Τζίγγερ και με τον φόβο ότι για ακόμη μια φορά θα ...πέσουμε θύματα των εκατομμυρίων ευρώ του Τσάκα και του fund-άσματος (Σαουδαραβικής προελεύσεως ,μέχρι νεωτέρας τουλάχιστον) ,πρέπει κάποια πράγματα να γίνουν κατανοητά απο κάθε Παναθηναϊκό μυαλό.

Οτι ο Βαρδινογιάννης απέτυχε στο διοικητικό κομμάτι όσα χρόνια -υποτίθεται πως- διοίκησε και ο Βγενόπουλος είναι η μοναδική λύση για την επόμενη μέρα της ΠΑΕ ,δεν του φταίει κανένας άλλος εκτός απο τον ίδιο του τον εαυτό.

Η ΠΑΕ θέλουν ,δεν θέλουν έχει φτάσει στο
σημερινό σημείο (να παρακαλάει στην χιλιοστή ΓΣ για λεφτά) κυρίως εξαιτίας του μεγαλομετόχου της. Εκτός κι αν το πλειοψηφικό πακέτο δεν ευθύνεται καθόλου. Δεν θυμάμαι κιόλας ,αν στον απολογισμό του τον Σεπτέμβρη (στον οποίο αν τον συνέχιζε 2-3 ώρες ακόμη θα μας αυτοπαρουσιαζόταν και ως απόλυτα πετυχημένος) ,είπε κάπου πως έφταιξε και ο ίδιος. Εκτός απο τα σουβλατζίδικα και τα λαδώματα ,τα οποία ευθύνονταν για την ανικανότητα (ή και μη θέληση του) του να σταματήσει το παρασκήνιο που μεγαλουργούσε.

Αν λοιπόν ψάχνουμε την λύση για την επόμενη μέρα της ΠΑΕ ,ας κοιτάξουμε και στο πρόβλημα της που μας έφερε εδώ που είμαστε σήμερα. Στον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Ας κοιτάξει και ο ίδιος για μια φορά σοβαρα τον Παναθηναϊκό και ας σταματήσει να του συμπεριφέρεται σαν πειραματόζωο και μέσο αντεκδίκησης. Γιατί έτσι αν θέλει μπορεί να συνεχίσει την ίδια ιστορία (να τον βρίζουν ,να σφυρίζει αδιάφορα και η ομάδα να βυθίζεται) ,αλλά καλό δεν θα κάνει ούτε στον Σύλλογο ,ούτε στον εαυτό του.

Εγώ ,τον Γιάννη Βαρδινογιάννη τον θυμάμαι για πρώτη φορά όταν ακούστηκε και το όνομα του Άγγελου Φιλιππίδη για την προεδρία της ΠΑΕ ,το καλοκαίρι του 2000. Ήταν τότε που ήθελε να ενσωματώσει στον Παναθηναϊκό ,τα ευρωπαϊκά διοικητικά μοντέλα. Τα οποία στην Ελλάδα δεν μπορούσαν να τεθούν προφανώς σε πράξη ,όταν στην αντίπερα όχθη ειχε (και το ήξερε) έναν Κόκκαλη να αφινιάζει στο παρασκήνιο. Και το κατάλαβε το 2003 στην Ριζούπολη που αποφάσισε να βγει μπροστά. Και τα αποτελέσματα γνωστά. Ένα double με μια ομάδα την οποία έδιωξε ,ένα χαμένο πρωτάθλημα επειδή δεν ήθελε να το πληρώσει (τότε που μάθαμε πως η λέξη προστασία σημαίνει απαραίτητα και λάδωμα) και μια τριετία γεμάτη στις επιτυχίες των δευτερότριτων θέσεων. Βάλτε και το καλοκαίρι του 2010 και κάνατε την σούμα σας για το πόσο πετυχημένος ήταν ο Τζίγγερ.

Βέβαια για να είμαστε δίκαιοι για τις αποτυχίες που οδήγησε την ομάδα (όπως πενταετές πλάνο Malezani γεμάτο πεντάρες,τεσσάρες απο γαύρο και όφη και διάφορα άλλα) ,μπορεί και να ευθύνοταν οι 40,000 κόσμου που διαδήλωσαν εναντίον του ,η εμφάνιση της ΠΕΚ ,οι διάφοροι παίκτες που ήρθαν ,οι διάφοροι προπονητές που ήρθαν και ο ..Χατζηπετρής. Αυτά μας έλεγε τόσα χρόνια ο εκπρόσωπος του ,αυτά έχω μάθει να λέω και εγώ ..

Έχουμε φτάσει 2012 και πλέον καταλαβαίνουν και οι πιο δύσπιστοι πως το πρόβλημα δεν είναι τόσο αν θέλει να βάλει φράγκα ο Βγενόπουλος και ο κάθε Βγενόπουλος ,αλλά αν θέλουν να απεμπλακούν απο τον Παναθηναϊκό οι Βαρδινογιάννηδες. Αν θέλετε την προσωπική μου άποψη ,δεν είμαι σίγουρος αν όντως θέλουν να αποχωρήσουν απο τον Σύλλογο. Ξέρω όμως ότι θα το κάνανε μόνο αν είχαν κάποιο κέρδος. Και αν η συμπραξία με τον Κόκκαλη συνοδευτεί με άδεια για ηλεκτρονικό τζόγο ,τότε σαφώς και θα αποχωρούσαν. Θέλουμε δεν θέλουμε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι άρρηκτα δεμένη με την οικογένεια Βαρδινογιάννη.

Δεν σας κάνει εντύπωση που μόνο ο Βγενόπουλος αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να μπει στην ΠΑΕ; Δηλαδή ο Παναθηναϊκός θέλετε να μου πείτε πως δεν είναι μαγαζί γωνία; Ή δεν αποτελεί κίνητρο για τον οποιοδήποτε επιχειρηματία να χτίσει γήπεδο στον Σύλλογο; Όσο χαμηλά κι αν είναι ο ελληνικός αθλητισμος ,όσο απαξιωμένο κι αν είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έχει ακούσει τα μύρια όσα απο τον κόσμο της ομάδας που διοικούσε. Καλώς ή κακώς είναι μεγαλομέτοχος ακόμη και αφού θέλει να απεμπλακεί πρέπει ο ίδιος να κινήσει τις διαδικασίες και να τα βρει με τον ενδιαφερόμενο. Δεν οδηγούνε πουθενά τα παιχνιδάκια (χαρίζω-δεν εμφανίζομαι-μην με ενοχλείτε) απο την στιγμή που υπάρχουν θέματα συζήτησης απο την άλλη μεριά.

Και για να κλείσω: Αν αγαπάει την ομάδα ,θα δώσει λυση την Παρασκευή και θα περάσει την ΠΑΕ σε αυτούς που λέγεται ότι θέλουν να βάλουν φράγκα στην ομάδα. Αν την μισεί θα συνεχίσει την ίδια ιστορία και στην χειρότερη θα συνεχίζει να παίζει με τα μυαλά μας φέρνοντας τον Τσάκα με ακόμη 200 εκατομμύρια.

Σχόλια

  1. Γιώργος Αλεξόπουλος13/12/12 3:30 μ.μ.

     Έχω αρχίσει να πιστεύω κι εγώ ότι προφανώς δε θέλει ο συγκεκριμένος άνθρωπος να απεμπλακεί από τα του Συλλόγου.
     Αδυνατώ όμως να βρω ένα λόγο να το θέλει αυτό.Δεν πιστεύω ότι είναι λόγω εκδίκησης όπως ακούγεται, αν και δε θα με φόβιζε τόσο αν αυτό ίσχυε,γιατί αν ήταν τόσο βλάκας με κάποιο τρόπο θα το έτρωγε το κεφάλι του στο μέλλον.Φοβάμαι όμως ότι είναι διαφορετικός ο λόγος, πιο σοβαρός και δεν έχω ιδέα για το τι μπορεί να παίζει πραγματικά.Μπορεί να βοηθήσει κάποιος ρε παιδιά,έχετε καμιά ιδέα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου