Η χθεσινή νωθρότητα των παικτών δεν αναιρεί τα "ξέρω τι πρέπει να κάνω" του Μαρινάκη! Μην ξεχνιέστε μετά απο μια γκέλα..


Επειδή απο χθες γίνεται ένα μικρό όργιο με διάφορες απόψεις απο Παναθηναϊκούς ,θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάτι. Τουλάχιστον αυτό που βλέπω σωστό εγώ απο την μεριά μου.

Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΟ -ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ- ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ,ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΓΑΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ.

Πρέπει επιτέλους να μάθουμε να
διαχωρίζουμε κάποια πράγματα και να μην τα τσουβαλιάζουμε όλα μέσα στον εγκέφαλο μετά απο μια ήττα.

Καταρχήν ,δε νομίζω πως υπάρχει Παναθηναϊκός που να μην συμφωνεί πως η χθεσινή εμφάνιση της ομάδας ήταν αποκαρδιωτική. Όχι γιατί δεν έκανε φάσεις ,δεν έβαλε γκολ και δεν κέρδισε. Αυτό μπορεί να συμβεί στην οποιαδήποτε ομάδα ,αν δεν της πάει καλά το ματς. Ήταν αποκαρδιωτική ,γιατί έβλεπες 8 πράσινες φανέλες (δεν βάζω μέσα τους Μαρίνο,Σιμάο,Καρνέζη) να περιφέρονται στο γήπεδο ,να μην βγαίνουν πρώτοι στην μπάλα ,να μην μπορούν να κάνουν σωστά μια πάσα στα 2 μέτρα και να μην έχουν πάθος για την νίκη και το πρωτάθλημα. Χθες παίζανε τους κόπους μιας χρονιάς και φανήκανε αδιάφοροι. Δεν μπορώ να ξέρω γιατί ,αλλά σίγουρα δεν μπορώ να τους δικαιολογήσω ,αφού πρώτα απο όλα δεν σεβάστηκαν τους εαυτούς τους και την αξιομνημόνευτη προσπάθεια που κάνανε απο την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Με την Άεκ παίζαμε και αν δεν υπήρχαν οι φανέλες ,θα νομίζαμε πως αυτοί διεκδικούσαν το πρωτάθλημα και εμείς δεν κυνηγάγαμε τίποτα.

Μετά κάθομαι και διαβάζω ,πως οι παίκτες δεν παίζανε παθιασμένα λόγω των διοικητικών προβλημάτων ,λόγω της μη πληρωμής τους ,λόγω της έλευσης του Βγενόπουλου ,λόγω του Τζίγγερ που δεν πουλάει και δεν ξέρω και γω τι άλλο. Σόρρυ ρε μάγκες ,αλλά ειδικά χθες παίζαμε με μια Άεκ που είναι 10 φορές σε χειρότερη μοίρα και κατάσταση. Παίζαμε με τυπάδες που ζήτημα αν έχουν πληρωθεί πάνω απο μια φορά ,που δεν ξέρουν καν το όνομα του προέδρου της ΠΑΕ τους και ψωλαρμενίζουν στην 10+ βαθμούς πίσω μας στην βαθμολογία. Δηλαδή τους βγήκε χθες ξαφνικά το παράπονο που δεν πληρώνονται ή τους ανατάραξαν τα διοικητικά της ομάδας και δεν μπορούσαν να συγκεντρωθούν στο πρωτάθλημα; Τι μαλακίες είναι αυτές ..φτάσανε να είναι στο +2 πριν τα derby και έχοντας διαψεύσει όλα τα προγνωστικά που τους ήθελαν τελειωμένους απο Σεπτέμβρη μήνα και την ώρα που έπρεπε να υπερασπιστούν ΚΥΡΙΩΣ την προσπάθεια τους ,παραδώσανε σώμα και ψυχή ,σηκώσανε λευκή σημαία και δώσανε το πρωτάθλημα στον γαύρο. Να λέμε ότι επηρεάζονται  απο τα διοικητικά όταν δεν κρίνονται τίτλοι οκ. Αλλά όταν παίζουν ματς που κρίνει το αν θα πάρουν ένα πρωτάθλημα ,να επηρεάζονται απο τα διοικητικά προβλήματα μου φαίνεται μια πολύ καλή καραμέλα που όμως έχει λιώσει στα στόματα πολλών.

Ύστερα ,κάθομαι και διαβάζω επικριτικά (αλλά όχι καταδικαστικά ,μιας και πριν λίγο καιρό όλοι τον αποθεώναμε) σχόλια για τον Φερέιρα και τις επιλογές του. Ποιες επιλογές του; Τον πάγκο πάλι χθες τον είδατε; Αν παίρναμε το ματς θα λέγαμε μάγκας ο Φερέιρα που ξέρει να διαχειρίζεται τόσο πετυχημένα ένα τόσο περιορισμένο υλικό. Τώρα ξαφνικά ξεχνάμε την λέξη "περιορισμένο" και τον κρίνουμε για τις επιλογές του. Ότι είχε την ομάδα κόντρα σε όλους πρώτη ,ότι μετά απο χρόνια απολαύσαμε μπάλα ,ότι τον Ιανουάριο Λέτο και Μπουμσόνγκ και άλλα παιδιά κατά διιαστήματα τέθηκαν νοκ άουτ ,ότι τον αφήσαν στο ήδη αποδυναμωμένο υλικό χωρίς ενίσχυση τον Ιανουάριο ,είναι προφανώς ψιλά γράμματα. Για χθες και για το πάθος που δεν βγάλανε οι παίκτες δεν ξέρω πόσο ευθύνη μπορεί να του αναλογεί. Αλλά μάγκες αν ο άλλος δεν θέλει να τρέξει ,τότε ο προπονητής δεν μπορεί να κάνει και πολλά. Αυτό που μπορεί να κάνει είναι να τον πετάξει έξω και αυτό του καταλογίζω εγώ στην περίπτωση Κουίνσι ,που το παλικάρι ήταν εκνευριστικά αδιάφορος.

Και τέλος πάμε σε αυτά που αναφέρθηκε ο Λάζαρος και τονίζει σε κάθε ευκαιρία ο Φερέιρα και έχει χαρακτηριστεί γραφικός. Η ομάδα παίζει ενάντια στην ομάδα του Μαρινάκη που ειδικά μετά την γκέλα του με την Ξάνθη ,έχει αποδείξει πόσο κουμάντο κάνει. Ένα σχέδιο που πέτυχε και βοήθησε στο να γκελάρει η ομάδα. Επεισόδια στην Λιβαδειά (ενώ όλοι ξέρανε απο τον γαύρο ότι θα γίνουν μέρες πριν ,περίεργο έτσι;) ,κεκλεισμένων με Πάοκ ,bye bye 3 βαθμοί. Αν δεν πετύχαινε αυτό ,οι κάρτες και το σταδιακό φόρτωμα της ομάδας με κίτρινες (Κατσουράνης και Σιμάο πέσαν θύματα) ώστε να λείπουν βασικά μας στελέχη στους επόμενους αγώνες ,ίσως βοηθούσε. Επίσης ο Μαρινάκης κοιτούσε μπροστά και για αυτό απο την πρώτη στιγμή βοήθησε τον Όφη να μην τιμωρηθεί για τα επεισόδια που κάνανε στην ομάδα του ,ώστε να μην κινδυνέψει και παίξει χωρίς κόσμο ο Όφη με εμάς. Έτσι ώστε σε περίπτωση που ήμασταν καβάλα στο άλογο μετά της 18 του Μάρτη ,να μην περνούσαμε αέρα σε ένα άδειο Γεντί Κουλέ. Βάλτε μέσα και τον καμένο φούρνο του Κωνσταντινέα ,θυμηθείτε και πότε ξαναδιαμαρτυρήθηκε ο γαύρος για την διαιτησία μετά την γκέλα στην Ξάνθη και θα καταλάβετε τι εννοούσε λέγοντας "ξέρω τι πρέπει να κάνω". Εντελώς τυχαία στα 2 ματς που χάσαμε τώρα πόντους ,βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με την βοήθεια της διαιτησίας. Και αυτά που λέω δεν είναι για να ..γλυκάνω τον πόνο ματς ,ούτε για να βρω δικαιολογίες για τις γκέλες μας. Αλλά είναι γεγονότα που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει. Βέβαια οι παίκτες μας ξέρουν απο την αρχή του πρωταθλήματος πως ο Μαρινάκης θα κινούσε όλα τα νήματα ώστε να μην βρεθεί προ δυσάρεστης έκπληξης και χάσει το πρωτάθλημα και τα λεφτά του champions league. Για αυτό και δεν δικαιολογούνται που δεν μπήκαν ψυχωμένα να πάρουν το ματς. Αλλά φυσικά δεν αναιρεί και όλα τα προηγούμενα που είπαμε για τα πεπραγμένα του Μαρινάκη.

Για αυτό σας λέω.. μην τα τσουβαλιάζετε όλα μέσα στο μυαλό σας και σας φταίει μετά απο κάθε γκέλα και κάποιος άλλος. Διαχωρίζετε σωστά τα πράγματα.

Παίζουμε σε ένα πρωτάθλημα που για να το πάρεις πρέπει να ελέγχεις (και αν θες να καθορίζεις) το παρασκήνιο. Όποιος υποστηρίζει το αντίθετο ,απλά ζει σε άλλη χώρα. Εμείς δεν έχουν καλά-καλά διοίκηση ,το παρασκήνιο θα ελέγχαμε; Οπότε η ομάδα έπρεπε να υπερβάλλει εαυτόν και να παίξει κόντρα και στην διαιτησία. Ε χθες δεν παίξαμε κόντρα καν στην Άεκ ,οπότε finito la musica..

ΥΣ: Μακάρι να πόνταρα τις ελπίδες μου για το πρωτάθλημα στην νίκη με τον γαύρο ,αλλά ξέρω πολύ καλά πως δεν πρόκειται για κανένα λόγο να χάσουν πόντο στα υπόλοιπα ματς.

Σχόλια

  1. Μερικοί δεν βλέπουν ρεαλιστικά τα πράγματα.Ποτέ κάποιος δεν πήρε πρωτάθλημα χωρίς να ελέγχει το παρασκήνιο.Οχι απαραίτητα να καθορίζεις τα σφυριγματα,οπως σωστά είπες, αλλά τουλαχιστον να μπορείς να προστατέψεις την ομάδα σου απο τον κάθε κομάντο διαιτητή που έρχεται και σου κάνει πλάκα.Ωραίο το παραμύθι να παίζουμε τόσο καλά ώστε να κερδίζουμε και την διαιτησία αλλά δεν γίνεται ρε μάγκες.Εκτός κι αν νομίζετε οτι έχουμε τον Μέσι και τον Ντάνιελ Αλβες στην ομάδα. Ο Γαυρος θα παει σερί με νίκες μέχρι τον Μάιο( εκτος κι αν τον παιρνει να κανει μερικα δωρακια).Πουθενά αλλού δεν γίνεται αυτό, όλοι έχουν στραβοπατήματα.Εδω όταν χάσανε απο την Ξανθη(που έπρεπε να έρθει το πολυ ισοπαλία) κόντεψανε να κάνουν πραξικόπημα.Επικοινωνιακα και παρασκηνιακά είμαστε πολύ πίσω αυτή τη στιγμή.Βλέπω πολλά χρόνια το ίδιο έργο,δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου