Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ



Η αλήθεια είναι ότι σπάνια ο Παναθηναϊκός μας έχει συνηθίσει σε μία σειρά έξι αγώνων να έχει τρεις ήττες, αλλά και δικαιολογίες υπάρχουν και είναι αρκετά σοβαρές για να πειστούμε όλοι πως αυτός ο Παναθηναϊκός που είδαμε δεν είναι ο Παναθηναϊκός που θα δούμε αυτή την σεζόν.
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει να εντάξει τέσσερις παίκτες στην φιλοσοφία του Παναθηναϊκού και παράλληλα να δει στα φιλικά την ομάδα του να παίζει μονίμως με απουσίες, μιας και ως τώρα σε ΚΑΝΕΝΑ από τα φιλικά που έπαιξε δεν ήταν πλήρης.
Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς, πως ο Παναθηναϊκός θα... βολευόταν πολύ αν τα πρώτα του παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι με βατούς αντιπάλους, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν και σαν φιλικά... Όπως σαν... φιλικό και δεν εννοούμε για το πόσο σημαντικό θα είναι το αποτέλεσμα αλλά για το πόσο αυτά τα παιχνίδια θα είναι παιχνίδια προσαρμογής, θα είναι και το παιχνίδι την άλλη Τετάρτη κόντρα στο Μαρούσι για το Κύπελλο.
Μέχρι τότε ίσως δοθεί άλλο ένα φιλικό, αλλά το σημαντικότερο για τον Παναθηναϊκό είναι να δεθεί και αυτό θα γίνει μέσα από τις προπονήσεις. Μπατίστ και Διαμαντίδης θα μπουν και αυτοί σιγά σιγά και έτσι και οι "νέοι" θα καταλάβουν ακριβώς το τι πρέπει να κάνουν... Γιατί είναι εμφανές ότι κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ακόμα το τι ακριβώς συμβαίνει...
Πάμε να δούμε έναν έναν...

Ντέιβιντ Λόγκαν





Ο Αμερικανός θα βοηθήσει και οργανωτικά και εκτελεστικά... Προς το παρόν φαίνεται ότι έχει καταλάβει πολύ καλά το... εκτελεστικό κομμάτι, αλλά οργανωτικά φαινόταν να χάνεται από την συνεχής κίνηση στα συστήματα και από το ότι δεν πρέπει να κρατάει πολύ την μπάλα, τριπλάροντας και σταματώντας το γρήγορο τέμπο που θέλει να έχει ο Ομπράντοβιτς. Δεν θα πάρει την μπάλα να φτάσει μέχρι το καλάθι, θα πασάρει σωστά και στην άμυνα έχει έφεση στο κλέψιμο, αλλά ακόμα δεν έχει προσαρμοστεί στο ότι... "δεν περιμένουμε τον αντίπαλο, ορμάμε". Κοινώς το κομμάτι που λέγεται επιθετική άμυνα θέλει ακόμα δουλειά. Το καλό με τον Λόγκαν είναι ότι ένας τέτοιος παίκτης έλειπε από τον Παναθηναϊκό και όταν βρει το σουτ του θα είναι υπερπολύτιμο εργαλείο για τον Ζοτς.
Πατ Καλάθης





Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς περιμένει πάρα πολλά από αυτόν... Και αυτό φάνηκε πολύ εύκολα όταν στο πρώτο παιχνίδι του ζήτησε να κάνει κάτι στην επίθεση, ο Ελληνοαμερικανός δεν το έκανε και έκτοτε ξανάπαιξε την... άλλη μέρα. Το πιο σημαντικό για τον Πατ Καλάθη είναι να καταλάβει πως δεν παίζει ούτε στο Μαρούσι, ούτε στον Κολοσσό... Είναι στον Παναθηναϊκό και οι απαιτήσεις είναι τεράστιες, τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται και το σουτ του, μιας και δεν θα έχει φέτος Φώτση, αλλά χρειάζεται και το ποστάρισμα του, μιας και με 209 εκατοστά ύψος σαν "τριάρι" θα βρεθεί πολλές φορές σε καταστάσεις μις ματς... Οπότε πάνω του θα πέσει πολύ δουλειά και πολύ εκπαίδευση από το τεχνικό επιτελείο.
Στιβ Σμιθ





Ο Αμερικανός έχει δείξει πολύ καλά δείγματα και έχει καταλάβει πως για να παίξει στον Παναθηναϊκό πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό του... Στην άμυνα ήταν ο μοναδικός από τους νέους παίκτες που στο τουρνουά της Πόλης, έδειξε ότι μπορεί να ακολουθήσει τα συστήματα των συμπαικτών του. Στην επίθεση είχαμε πολύ καιρό να δούμε τεσσάρι στον Παναθηναϊκό να παίζει με πρόσωπο και να φτάνει ως το αντίπαλο καλάθι. Και ο Ζοτς το έχει καταλάβει αφήνοντας τον πολλές φορές σε συστήματα να δημιουργεί φάσεις. Πρόβλημα υπάρχει στο σουτ και όσοι έχουν παρακολουθήσει τον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια, ξέρουν πως με Μάριτς και Μπατίστ να ποστάρουν, το "τεσσάρι" θα τραβιέται έξω από την ρακέτα για να σουτάρει... Αυτό περιμένουμε να δούμε και από τον Σμιθ, που ήταν διστακτικός ως τώρα...
Σαρούνας Γιασικεβίτσιους





Ο Σάρας είναι να σαν μην έλειψε μία μέρα... Τον είδαμε ουσιαστικά στο δεύτερο παιχνίδι του Two Nations Cup κόντρα στην Εφές και ήταν αυτό ακριβώς που περιμέναμε... Πάσες και ασίστ από το πουθενά, έλεγχος και κοντρόλ μπάσκετ όποτε χρειάζεται και από την άλλη, όχι τόσο μεγάλη έμφαση στην άμυνα και λίγο πιο... αργός. Ο Σάρας έχει ένα Ευρωμπάσκετ στην πλάτη του και θα χρειαστεί λίγο χρόνο, αλλά ο Παναθηναϊκός με τετράδα Διαμαντίδη-Σάρας-Καλάθη-Λόγκαν στις θέσεις "1-2" (ή ακόμα και "3" όπως είδαμε τον Διαμαντίδη στο ματς με την Εφές) θα ξεκινάει το παιχνίδι με... 15 ασίστ μπόνους, που σημαίνει 30 πόντοι...
Αλέξης Κυρίτσης

Η ευχάριστη έκπληξη του Παναθηναϊκού είναι σίγουρα ο Αλέξης Κυρίτσης. Τον είδαμε στο παιχνίδι με την Φενέρ αλλά και σε αυτό και στο τουρνουά της Μόσχας έδειξε ότι έχει περιορίσει πάρα πολύ τα λάθη του, παίζει πολύ καλή άμυνα και σε ανοικτό γήπεδο ή σε σουτ από μέση απόσταση είναι... ταμάμ για τον Παναθηναϊκό. Δεν περιμένουμε να πάρει τους πράσινους στην πλάτη του και να γίνει ο ηγέτης αυτής της ομάδας, αλλά έχει δείξει πως όποτε κληθεί για να δώσει ανάσες και να βοηθήσει στο rotation του Ομπράντοβιτς, θα το κάνει χωρίς κανένα πρόβλημα και για αυτόν και για την ομάδα του. Το σημαντικότερο για τον 29χρονο, είναι πως απέδειξε πως αξίζει να βρίσκεται στο πράσινο ρόστερ και μακάρι να συνεχίσει έτσι.

Σχόλια