ΝΙΚΗ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ!


Μετά το ατυχές αποτέλεσμα με την Κοπεγχάγη για το Champions League, η ομάδα παίζει στην Κρήτη.
Η νίκη σε αυτό το ματς πρέπει να θεωρείται αυτοσκοπός, όχι μόνο βαθμολογικά αλλά και για την ψυχολογία και την ηρεμία της ομάδας.
Η ήττα από τους Δανούς έβγαλε πάλι στο προσκήνιο όλους αυτούς που θέλουν το "καλό" της ομάδας και τα σενάρια περι αποχώρησης Νιόπλια δεν άργησαν να εμφανιστούν. Βέβαια, τυχόν αποχώρηση του coach θα είναι καταστροφική για την ομάδα κατά την αποψή μας. Κινδυνολόγοι δεν είμαστε, και πιστέψτε μας ούτε να γίνουμε θέλουμε, απλά με τόσο βαρύ πρόγραμμα στην συνέχεια δεν σε παίρνει να παίξεις με προπονητές.

Πίσω λοιπόν στο ματς της Κυριακής. Νίκη και μόνο νίκη χωρίς καμία άλλη κουβέντα. Καλή ομάδα ο Εργοτέλης αλλά πρέπει να πάρεις τους τρείς βαθμούς και να φύγεις άνετα και ωραία. Ούτε ωραία μπάλα να κοιτάξεις, ούτε τίποτα. Στο σημείο που έχουμε φτάσει μόνο την νίκη για να πας χαλαρός στην διακοπή και να αρχίσεις να διορθώνεις αυτά που σε χαλάνε.

Όσον αφορά την ενδεκάδα της ομάδας, Τζόρβας κάτω από τα δοκάρια, παρά τα όσα έχει κάνει μέχρι τώρα, δεξια Βύντρα και αριστερά Σπυρόπουλο. Το κέντρο της άμυνας είναι πάντα ένα θέμα στην ομάδα αλλά μετά τον τραυματισμό του Κάντε, λογικά θα δούμε τον Σαριέγκι με τον Μπουμσονγκ.
Μπροστά τώρα, Σιμάο και Κατσουράνης προσωπικά πιστεύω ό,τι δεν πρέπει να λείψουν με την τρίτη θέση να παίζεται. Ο "τυπάρας" καλός χρυσός αλλά πλέον δεν παίζει μπάλα μόνο η καρδιά και το πάθος. Θες και πνευμόνια. Οπότε η λογική λέει ότι θα μείνει στον πάγκο και η τριάδα θα κλέισει με Ζιλμπέρτο ή Πλεσίς. Κρατάμε όμως και μια πισινή για τον Μαρίνο που ο Νιόπλιας τον εμπιστεύεται σε αυτήν την θέση. Ε, και μπροστά δεν θέλει πολύ φαντασία. Λέτο, Σισέ και Γκαρσία και πάμε για τρίποντο.

Ο κόσμος θα δώσει και πάλι το παρόν μετά την ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ της Τετάρτης. Και μίιλω για παράσταση γιατί όταν η ομάδα χάνει 0-2 και σε ξενερώνει αφάνταστα, η κερκίδα δεν σταμάτησε να τραγουδά λεπτό. Και αυτό ίσως να είναι και το μόνο που πρέπει κάποιος να κρατήσει από το προηγούμενο ματς.

Νίκη λοιπόν, και μόνο νίκη. Για το τρίποντο, για την ψυχολογία, για την ηρεμία αλλά κυρίως γι αυτόν τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ κόσμο που του το χρωστάς.

Σχόλια