ΣχετικάΤι είναι αυτό το blog ,σε τι διαφέρει και τι ξεχωριστό προσφέρει απο τα δεκάδες άλλα πράσινα sites και blogs; Τίποτα απολύτως. Απλώς είναι ακόμη μια Παναθηναϊκή ιντερνετική γωνιά που φτιάχτηκε με σκοπό να εκφράζονται απόψεις και κατάφερε στα 4 χρόνια λειτουργίας του να διαβάζεται απο τον απλό φίλαθλο του Συλλόγου και να "παρακολουθείται" απο τον κάθε παράγοντα που σχετίζεται με τον Παναθηναϊκό και τον κάθε δημοσιογράφο που θέλει να πιάσει παλμό ή να βρει κάνα θέμα.

Το blog αυτό ξεκίνησε την πορεία του μια Τετάρτη του Ιανουαρίου (28/1/2009) ,την πρώτη χρονιά της πολυμετοχικότητας με την πρώτη ανάρτηση να αφιερώνεται σε αυτήν και τον τίτλο δυστυχώς να βγαίνει αληθινός. "Πολυμετοχική ΠΑΕ με πολυμορφικά τέρατα" είχα γράψει τότε ,με τους πρωταγωνιστές αυτής να με επιβεβαιώνουν ενάμιση χρόνο μετά. Βέβαια τα όσα έγραφε μέσα το κείμενο έπεσαν μοιραία έξω ,αλλά ο τίτλος δεν μπορούσε να είναι πιο εύστοχος για αυτά που θα βιώναμε μετέπειτα.

Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα ,τέσσερα χρόνια μετά να έχω την ίδια κάψα για το blog και να προσπαθώ να το τρέχω σε καθημερινή βάση. Γιατί όταν έβγαινε στον αέρα το Panathinaikos Press ,στόχος του ήταν αυτό που λέει και ο τίτλος πάνω ,"να κριτικάρουμε τους πάντες και τα πάντα ,με βάση το καλό του ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ" ,χωρίς κάτι πιο συγκεκριμένο ,χωρίς να υπάρχει κάποιο πλάνο και κάποια διαδρομή με προκαθορισμένο τερματισμό.

Το Panathinaikos Press ,καλώς εχόντων των πραγμάτων θα υπάρχει για αρκετά χρόνια ακόμη και θα γίνεται καθημερινή προσπάθεια να βελτιώνεται σε όλα τα επίπεδα.

Αλλά υπάρχει και κάτι βασικό ,το οποίο πρέπει να είναι ξεκάθαρο στους επισκέπτες του blog. Όταν μπαίνετε εδώ ,πρέπει να ξέρετε για ποιο λόγο μπαίνετε εδώ και τι απαιτήσεις πρέπει να έχετε απο την ύλη του.

Το Panathinaikos Press είναι ερασιτεχνική προσπάθεια και όχι επαγγελματική. Δεν έχει στόχο να γίνει ένα Παναθηναϊκό Μ.Μ.Ε. που θα καταγράφει την επικαιρότητα και θα ανανεώνεται με μεγάλη συχνότητα. Αυτό δεν θα συμβεί ποτέ εδώ ,γατί πρώτον αυτήν την δουλειά την κάνουν άλλοι και δεύτερον απλά δεν υπάρχει (και δεν θέλω) αυτή η δυνατότητα. Ό,τι ανεβαίνει είναι καθαρά στην ευχέρεια των όσων γράφουν και κυρίως θα διαβάζετε απόψεις. Είτε εμπεριστατωμένες ,είτε συνοπτικές.

Στο Panathinaikos Press ,όπως θα έχετε διαπιστώσει έχει πέσει κράξιμο σε ΟΛΟΥΣ και αυτό γιατί η ανωνυμία (και η διατήρηση της) μου προσφέρει το δικαίωμα και την άνεση ,να έχω ελεύθερη άποψη που δεν θα φιμώνεται ή θα επιδέχεται στείρωσης. Κράξιμο βέβαια ,χωρίς να προσβάλλω αξίες και προσωπικά ζητήματα. Κάτι που θα ήθελα να κάνανε και άλλα sites/blogs πράσινης αποχρώσεως.

Για αυτό πριν κράξετε ένα κείμενο του Panathinaikos Press ,να σκεφτείτε πως και σωστά θα γραφτούν και μαλακίες θα γραφτούν και αναπαραγωγή προπαγάνδας μπορεί να γίνει και αναρτήσεις εκτός ορίων μπορεί να ανεβούν. Και αυτό επειδή γράφουν εδώ άτομα που απλά εκφέρουν την άποψη τους και δεν καθοδηγούνται.

Στο Panathinaikos Press γράφουν διάφορα άτομα ,ο καθένας με την συχνότητα που γουστάρει. Ένας απο τους στόχους που βγήκαν στην πορεία ,ήταν το Panathinaikos Press να αποτελεί έναν χώρο που θα μπορεί κάθε Παναθηναϊκός να εκφέρει την άποψη του. Ξέρω πως ακούγεται γραφικό πλέον αυτό ,αλλά προσπαθώ να το εφαρμόζω και να ανεβαίνουν ακόμη και αναρτήσεις που είμαι 110% αρνητικός . Για αυτό στο blog υπάρχουν πάντα ανοικτές πόρτες για όποιον θέλει να στέλνει τις απόψεις του στο e-mail του blog ή για όποιον γουστάρει να συμμετέχει σε αυτήν την προσπάθεια.

Στο Panathinaikos Press ,δεν κόβονται σχόλια ή περνούν απο έγκριση. Δημοσιεύονται όλα τα σχόλια και δεν σβήνεται κανένα. Κα υβριστικά και απειλητικά και απο όλα. Βέβαια στα πάντα υπάρχει και η εξαίρεση ,αλλά πολύ σπάνια...

Τέλος ,όπως όλα τα sites/blogs έτσι και εδώ υπάρχουν κάποια ...κουσούρια ,με τα οποία πρέπει να συμβιβάζονται θέλοντας ή μη ,οι αναγνώστες.


 • Απο μικρό παιδί έχω μεγαλώσει ,έχοντας αρνητική στάση απέναντι στην οικογένεια Βαρδινογιάννη ,άρα έχω εμπάθεια και καχυποψία απέναντι της.
 • Προσπαθώ να μην έχω τάσεις προσωπολατρείας ,αντιλαμβανόμενος πως απο μόνο του το Τριφύλλι είναι άξιο αστείρευτης λατρείας και δεν μπορεί μια αποχώρηση ενός προσώπου ,να επιφέρει και μείωση της καψούρας για τον Σύλλογο.
 • Ο σωστός Παναθηναϊκός είναι αυτός που αγαπάει όλα τα τμήματα του Συλλόγου και όποτε μπορεί βοηθάει με όποιον τρόπο μπορεί.
 • Η Λεωφόρος Αλεξάνδρας είναι το σπίτι του Συλλόγου και μόνο εκεί πρέπει να χαράσσεται και το μέλλον του. Κανένας Βοτανικός ,κανένα Γουδί ,κανένα ΟΑΚΑ και κανένα Ελληνικό ,δεν πρέπει να αποτελούν λύσεις για το μέλλον του Συλλόγου.


Όπως έγραψα και παραπάνω ,με την πορεία του blog αναπτύχθηκαν και καινούργιοι στόχοι και προκλήσεις. Βασικότερος ,η καταγραφή της ιστορίας του Συλλόγου ,με οπτικοακουστικό υλικό και όλες τις σχετικές πληροφορίες. Για αυτό και γίνεται μια τεράστια προσπάθεια ,ώστε κάθε στιγμή ,να μπορεί ο κάθε Παναθηναϊκός να μαθαίνει την ιστορία του Συλλόγου μέσα απο αυτό το blog. Αυτή η προσπάθεια έχει ξεκινήσει εδώ και 6 μήνες και μακάρι μετά το πέρας των επόμενων 6 ,να είναι σε θέση να δημοσιευτούν τα πρώτα δείγματα της δουλειάς αυτής.

Επίσης απαραίτητες πληροφορίες προς τρίτους:


 1. Το Panathinaikos Press δεν πωλείται ,οπότε μην μπαίνετε στον κόπο να στέλνετε προτάσεις.
 2. Διαφημίσεις γίνονται δεκτές ,αλλά με συγκεκριμένους όρους. Ποιοι είναι αυτοί; Αν ενδιαφέρεστε στείλτε.Δε νομίζω να έχω να γράψω κάτι άλλο για το blog. Απλά μην μπαίνετε στο τριπάκι να το χαρακτηρίσετε και να το κρίνετε ελαφρά τη καρδία ,γιατί θα είστε λάθος.

4 σχόλια :

 1. Να είναι πάντα Αυτοκράτορας ο Παναθηναϊκός και εσύ να είσαι καλά φίλε να τα κουβεντιάζουμε στη σελίδα σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. links gia pao vs pas gia 24/11/2013?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αδερφέ έγινες καθημερινή συνήθεια μου, ξαφνικά και από το τίποτα. Να σε έχει ο Θεός ( ο πράσινός και ό Μεγάλος) καλά για να συνεχίζεις αυτό που κάνεις...
  Σε ευχαριστώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή