Δεν έφτασε στα αστέρια…


 Έφτασε στην πηγή και δεν ήπιε νερό. Σε ένα ματς που άξιζε περισσότερα, ο Παναθηναϊκός είδε την Μπράγκα να τον πληγώνει λίγο πριν το τέλος και να αποχαιρετά την πρόκριση στους ομίλους του Champions League σε ένα κατάμεστο -μετά από 11 χρόνια- ΟΑΚΑ.

Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς πλήρωσε ξανά την αναποτελεσματικότητα της, αφού δεν κατάφερε να βρει το πολυπόθητο γκολ στις ευκαιρίες που δημιούργησε. Η τελευταία γεύση που άφησε η σειρά με τους Πορτογάλους είναι πως δεν αποκλειστήκαμε από κάποια πολύ ανώτερη ομάδα, αλλά πληρώσαμε κυρίως τα λάθη του πρώτου αγώνα κόντρα σε ένα ποιοτικό αντίπαλο. 

Σίγουρα, η συμμετοχή στους ομίλους του Europa League δεν μπορεί να θεωρείται αποτυχία και για πολλούς κρίνεται πιο…νορμάλ για τα κυβικά μας. Όμως όταν φτάνεις εδώ και οι δυο αγώνες αποκτούν αυτήν την εξέλιξη δεν γίνεται να μην στεναχωριέσαι και να μην σου μένει αυτό το γαμώτο για το παραλίγο.

Ένα γαμώτο που υπάρχει και για αλλά δυο πράγματα. Πρώτον, η συνειδητή επιλογή να μην διορθώσουμε το περυσινό οφθαλμοφανέστατο πρόβλημα του εύκολου γκολ με προσθήκη ποιοτικού γκολτζή και δεύτερον ο περισσότερος φόβος ή λιγότερο τόλμη που έδειξε σήμερα το τριφύλλι.

Είδαμε τα αστέρια ξανά έπειτα από 11 χρόνια και γουστάραμε αλλά δυστυχώς δεν τα φτάσαμε…

Στο τέλος του αγώνα, οι 60.000+ Παναθηναϊκοί χειροκρότησαν την ομάδα για την προσπάθεια και ίσως γιατί υποσυνείδητα την ευχαρίστησαν που τους έφεραν ξανά πίσω στο γήπεδο (αν και τα αποτελέσματα δεν θα έπρεπε να είναι βασικό κριτήριο).

Η σεζόν τώρα ξεκινάει και μακάρι η ομάδα να καταφέρει να πάρει το πρωτάθλημα και το φετινό Ευρωπαϊκό ταξίδι να μην κρατήσει μέχρι τον Δεκέμβριο, όπως τις Ευρωπαϊκές χρονιές της εποχής Αλαφούζου που υπήρχε η αίσθηση πως παίζεις απλά για την συμμετοχή.


ΥΓ: Το έγραψα πριν το ματς, το επαναλαμβάνω δυστυχώς και τώρα. Το Ιωαννίδης βασικός δεν θεωρώ πως βοήθησε περισσότερο την ομάδα. Η επίδραση που έχει σαν αλλαγή σε νοκ άουτ ματς είναι πολύ πιο σημαντική και ουσιαστική.

ΥΓ2: Στους ομίλους το ΟΑΚΑ πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο γεμάτο. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να στοχεύσει στην πρόκριση και η ΠΑΕ θα πρέπει να νιώσει λίγο με τις τιμές των εισιτηρίων, ασχέτως του σημερινού sold out.

ΥΓ3: Το τριφύλλι έχει την τύχη να θαυμάζει την ραγδαία αγωνιστική άνοδο των δυο εκ των τριών Ελλήνων που βρίσκονται στο ρόστερ της ομάδας. Ιωαννίδης και Βαγιαννίδης μεγάλωσαν στα προκριματικά και έδειξαν όχι μόνο ότι μπορούν να σταθούν σε υψηλό επίπεδο, αλλά να παίξουν και κομβικό ρόλο στην εξέλιξη τέτοιων παιχνιδιών.

Σχόλια