O Σπόραρ είναι καλύτερο να ξεκινήσει και στον επαναληπτικό ...


 Όπως ήταν
αναμενόμενο, άπαντες έχουν στρέψει την προσοχή τους στον Σπόραρ και στο πως πρέπει να αλλάξουν οι χρόνοι συμμετοχής του με τον πιο φορμαρισμένο παίκτη (μαζί με τον Μπρινιόλι) της ομάδας μας, Φώτη Ιωαννίδη.

Και είναι απολύτως φυσιολογικό, αφού από την μια η νέα αποκαρδιωτική εμφάνιση του Σλοβένου και από την άλλη η νέα καίρια κίνηση του Έλληνα φορ, δεν κρύβονται κάτω από κανένα χαλί.

Όμως...εκτιμώ πως για το καλό του Παναθηναϊκού, ο Γιοβάνοβιτς πρέπει να πάει στο ίδιο μοτίβο και να ξεκινήσει τον Σπόραρ στο βασικό σχήμα και στον επαναληπτικό με την Μπράγκα!

Θεωρώ πως είναι το φυσιολογικό στην δεδομένη χρονική στιγμή που είμαστε.

Από την στιγμή που ο προπονητής επέλεξε να μην διορθώσει το εμφανέστατο πρόβλημα του γκολ που υπήρχε πέρυσι και να "ρίξει τις ευθύνες" στους...πίσω, οι επιλογές είναι συγκεκριμένες.

Όταν τα ποδοσφαιρικά παιχνίδια έχουν πλέον 105-110 λεπτά αγώνα και ο Παναθηναϊκός βγαίνει κερδισμένος στις λήξεις τους, τότε αυτό δημιουργεί συγκεκριμένες συνθήκες.

Η...συνηθισμένη αλλαγή του 65' με τον Ιωαννίδη έχει συγκεκριμένο στόχο και φέρνει συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Η επίδραση που φέρνει στο παιχνίδι με την είσοδο του είναι μεγάλη και αλλάζει άμεσα τις ισορροπίες.

Πιθανότατα το 65' θα μπορούσε να είναι 55' ή 45', αλλά η ουσία μένει ίδια. Με αυτήν την αλλαγή, ο Παναθηναϊκός παίρνει πολλά. Προφανώς υπάρχει το ρίσκο του χαμένου χρόνου και θυσιάζονται πιθανότατα ευκαιρίες όπως χθες, αλλά αυτό δεν αλλάζει το αποτέλεσμα.

Είναι το φυσιολογικό να ξεκινήσει ο Σλοβένος ΚΑΙ την Τρίτη. 

Εκτός κι αν ο Ιωαννίδης μπορεί να βγάλει 100+ λεπτά σε υψηλή ένταση, εκτός κι αν ο Μαντσίνι ή ο Αϊτός μπορούν να βαφτιστούν ως 9άρια, εκτός κι αν μπει ο Σπόραρ στο 65' στην θέση του Ιωαννίδη και μπορεί να έχει μεγαλύτερη επίδραση στο παιχνίδι...

Προσωπικά δεν πιστεύω κάτι από αυτά, οπότε άποψη μου είναι πως πρέπει να ακολουθήσουμε την πεπατημένη...

ΥΓ: Τα παραπάνω δεν αναιρούν ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται καλύτερο φορ για να μην...σαμποτάρει η έλλειψη στο 9, την αναβάθμιση που έχει γίνει στις υπόλοιπες θέσεις. 

Σχόλια