Επίδειξη αδυναμίας


 Μετά από πόσα χρόνια, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μίλησε δημόσια για την Παναθηναϊκή επικαιρότητα στον ραδιοφωνικό του σταθμό.

Μετά από μια δεκαετία ιστορικών αποτυχιών και εξωπραγματικής ανυποληψίας, ο Γιάννης Αλαφούζος επιβεβαίωσε ότι ζούμε τα πάντα σε μια επανάληψη με τον ίδιο πρωταγωνιστή.

Όσα είπε δεν έχουμε καμία σημασία, αφού είτε τα έχουμε ακούσει ξανά, είτε έχουν μεγάλη δόση ψέματος. Δεν υπάρχει καμία ουσία να ασχοληθεί με το περιεχόμενο των δηλώσεων του, παρά μόνο με το...μοναδικό συμπέρασμα που μπορεί να εξαχθεί, στο άκουσμα ότι βγήκε να μιλήσει.

Ο Αλαφούζος δεν έκανε καμία ραδιοφωνική "συνέντευξη", αλλά προχώρησε σε μια επίδειξη αδυναμίας. 

Πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί... 

όταν εδώ και 10 χρόνια κατηγορεί και όταν πάει στα δικαστήρια "δεν είδα και δεν άκουσα";

όταν φωνάζει αφού τον κλέψουν, όπως ισχυρίζεται, και δεν δρα πριν ώστε να προστατεύσει την ομάδα;

όταν οι κραυγές του παραμένουν ίδιες και απλά αλλάζουν τα ονόματα;

όταν τέλος πάντων με κάθε τρόπο δείχνει πως δεν έχει την διάθεση/ικανότητα να κάνει κυρίαρχο τον Παναθηναϊκό, αλλά επιβεβαιώνει πως μπορεί να τον διατηρεί στην θέση του ανύμπορου και κομπάρσου;

Δυστυχώς για εκείνον και για εμάς...τα προηγούμενα χρόνια ήταν διδακτικά για να ξέρουμε με τι είδους παράγοντα έχουμε να κάνουμε. Δεν μπορεί να υπάρχει καμία εμπιστοσύνη και καμία βάση σε όσα λέει. Και δεν μπορεί να υπάρχει καμία περαιτέρω ανάλυση, αφού είτε τα έχουμε ήδη σχολιάσει αμέτρητες φορές, είτε θα υποτιμήσουμε τους εαυτούς μας.

Η άδεια καρέκλα είναι αυτό που αντικατοπτρίζει την διοικητική πραγματικότητα του Συλλόγου και η εικόνα αυτή έρχεται από μια προηγούμενη φορά που πάλι κατηγορούσε, φώναζε και ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να αδικείται με απόλυτη συνέπεια...


ΥΓ: Πως να πάρεις στα σοβαρά έναν άνθρωπο που κατηγορεί τον Μπαλτάκο ότι δεν είναι Παναθηναϊκός, όταν ο ίδιος για εξωαγωνιστικούς λόγους μας έριχνε στην Β Εθνική και μας εξαφάνιζε από την Ευρώπη; Τότε ήξερε τον τρόπο να κάνει συμμαχίες για να πάρει ψήφους να τον κρατήσουν και τώρα που κρίνεται ένα πρωτάθλημα δεν ξέρει πως να διασφαλίσει την ισότητα;

ΥΓ2: Όταν ανέλαβε τα χρέη ήταν 27 εκ. ευρώ σύμφωνα με όσα έλεγε τον Οκτώβριο του 2014. 9 χρόνια μετά, τα ίδια χρέη ήταν τελικά 60 εκ ευρώ...

ΥΓ3: Είναι τρομερά τυχερός που έχει τον Γιοβάνοβιτς για προπονητή. Για πάρα πολλούς λόγους.

ΥΓ4: Οι πιθανότητες φυγής του πριν τον Βοτανικό φαντάζουν όσες κι εκείνες για το φετινό πρωτάθλημα μετά την διαιτησία-μήνυμα του Νταμπάνοβιτς. Είναι ουτοπικό να πιστεύει κάποιος πως θα πουλήσει, δεν βγάζει λογική να στηρίζεις τον Ιβάν ζητώντας την φυγή του άλλου και δεν είναι ώριμο να τον βρίζεις μόνο όταν χάνεις ένα ματς ή έναν στόχο.

https://www.panathinaikospress.com/2023/02/blog-post_11.html

ΥΓ5: Να διαβάζετε τους ρεπόρτερ του Συλλόγου, αλλά να θυμάστε πόσοι από αυτούς δεν δουλεύουν πλέον στα ΜΜΕ του και δεν έχουν έμμεση εξάρτηση (διαφημίσεις, συνεντεύξεις, ρεπορτάζ) από εκείνον.

ΥΓ6: Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Ξεκινώντας από τα πιο πρόσφατα γεγονότα, όταν παίξαμε με την ΑΕΚ 3-4 παίκτες της είχαν Covid. Μας το είχαν αποκρύψει. Δεν υπάρχει πλέον πρωτόκολλο, αλλά θα έπρεπε να μας το πουν. Δυστυχώς κολλήσαμε εκεί Covid. Είμαστε η μόνη ομάδα που κάνει καθημερινά PCR, αυτή τη φορά συνέπεσε να κολλήσουν πολλοί παίκτες μας. Είχαμε 16 κρούσματα ποδοσφαιριστών και μεγάλο κομμάτι του προπονητικού τιμ. Όταν προέκυψε το πρόβλημα, ενημερώσαμε την Super League. Υπάρχει διάταξη που προβλέπει τη δυνατότητα αναβολής. Πήγαμε και τους το είπαμε και ενώ συζητούσαμε για Τετάρτη, που κι αυτό ήταν λίγο παράλογο, πιθανόν να μας πρότειναν Τρίτη, ήρθαν και μας είπαν να παίξουμε Τρίτη. Αυτό είναι αστείο. Υπήρχε παρασκηνιακή συμφωνία των ομάδων των playoffs, στην οποία πρωτοστάτησε η ΑΕΚ. Μας ήρθε ένα μπουγιουρντί ότι παίζουμε Δευτέρα και μείναμε όλοι κόκκαλο . Όλο αυτό ήταν παλαβό, απαράδεκτο και δημιούργησε ακραίες συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού. Στα playoffs εμείς δεν έχουμε κανέναν σύμμαχο, ενώ άλλες ομάδες έχουν και καταλαβαίνετε τι εννοώ».

«Πήρα τον προπονητή τηλέφωνο και μου είπε ‘μία μέρα δεν θα μας κάνει διαφορά’. Είπε πως είμαστε έτοιμοι να παίξουμε και δεν ήθελε να πειράξει την ψυχική ορμή που είχαν οι παίκτες. Του είπα πως ‘αν επιμένετε εσείς να πάμε για Δευτέρα, πάμε για Δευτέρα’. Θα ήταν αστείες οι διαφορές να παίξουμε Τρίτη ή Τετάρτη. Θέσανε σε κίνδυνο την υγεία των ποδοσφαιριστών μας. Θυμίζω ότι ο Γκάνεα είχε επιπλοκές και ακόμη δεν παίζει μπάλα. Όλο αυτό που έγινε ήταν αθέμιτο και βαρύ, αλλά δυστυχώς έτσι λειτουργεί το ελληνικό ποδόσφαιρο».

«Είναι μια ομάδα που έκλεψε παιχνίδια με διαιτησίες. Είχαμε ακραίες διαιτησίες, βαφτίσαμε μεθυσμένους ξένους διαιτητές και βάλαμε τον Διαμαντόπουλο να σφυρίξει, που κάθε φορά που σφυρίζει, σφυρίζει υπέρ της ΑΕΚ. Κάθε φορά υπάρχει αλλοίωση. Θυμάστε τον Νταμπάνοβιτς. Είχαμε μια ακραία διαιτησία, ένα έκτρωμα διαιτησίας. Δυστυχώς είχαμε τέτοια φαινόμενα. Παρόλο που η ΑΕΚ είχε χωρίς καμία αμφιβολία καλή ομάδα, έκλεψε το πρωτάθλημα».




«Είναι ένας κάκιστος συνδυασμός. Ο κ. Μπαλτάκος ήταν Παναθηναϊκός, δεν μπορώ να πιστέψω πως είναι ακόμη με τη συμπεριφορά του. Εκείνος με τον κ. Μπένετ δημιούργησαν αυτές τις συνθήκες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είδαμε και τον κ. Σιδηρόπουλο που έκανε ακραίες διαιτησίες. Ακόμη και στα play out είδαμε ακραίες διαιτησίες όπου σφυρίχτηκε πέναλτι στο δέκατο λεπτό των καθυστερήσεων σε αγώνα με επτά λεπτά καθυστερήσεις. Είδαμε ακραία καθυστέρηση παιχνιδιού στο Λεβαδειακός-Παναιτωλικός. Αυτό έκρινε σε μεγάλο βαθμό ποιος θα πέσει».

«Υπάρχουν ομάδες με άμεση εξάρτηση από άλλες, που θα χαρίζουν αγώνες σε άλλους και θα σκοτώνονται με μας. Δεν είναι όλες οι ομάδες διεφθαρμένες, αλλά υπάρχουν πολλές που δεν θα επιβιώσουν αν δεν υποταχθούν στις απαιτήσεις του εκάστοτε ισχυρού. Αυτό γινόταν χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εδώ ο Παναθηναϊκός στελέχωσε την Εθνική ομάδα του 2004 και δεν μπορούσε να πάρει το πρωτάθλημα».

«Δεν υπάρχει καμία κυβερνητική διάθεση να κάνει το παραμικρό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχει ομερτά και συμβιβασμός. Εμείς θα πολεμήσουμε με κάθε τρόπο για να μην έχουμε τα φαινόμενα τα φετινά. Θα προσπαθήσουμε τουλάχιστον να το περιορίσουμε».

«Έχει υπονομευτεί βαθιά το ελληνικό πρωτάθλημα. Υπάρχουν εξαιρετικοί Έλληνες διαιτητές, αλλά όταν έχουν από πάνω τους ανθρώπους που θα τους κόψουν τα παιχνίδια… Τα παιχνίδια για έναν διαιτητή είναι η ζωή τους. Όταν τους λες ότι αν δεν σφυρίξεις με αυτόν τον τρόπο δεν θα σφυρίξεις ή δεν θα γίνεις διεθνής, τότε καταλαβαίνετε πως είναι συνθηκολογημένη η κατάσταση».

«Αν συγκρίνουμε τις φετινές διαιτησίες με προηγούμενα χρόνια ήταν καλύτερες. Υπήρχαν όμως παραδείγματα, είτε με μεζούρες επειδή δεν θέλαμε να παίξουμε εκείνη τη μέρα, αλλά και παιχνίδια που υπήρξαν πιθανές αλλοιώσεις με έντεχνο τρόπο. Και ο Κλάτενμπεργκ, αλλά κυρίως ο Μπένετ φέτος ήταν μεγάλη απογοήτευση. Και κυρίως ο κ. Μπαλτάκος που είναι ο πρόεδρος. Ήταν εντυπωσιακή η συνομιλία που είχα μαζί του τη μέρα που έβγαλαν κάποιοι δημοσιογράφοι που πρόσκεινται σε συγκεκριμένη ομάδα για τους Πολωνούς. Δεν ήξερε τίποτα, μου είπε. Του το είπα εγώ. Και μετά ο όλος χειρισμός ήταν λάθος και σαν από θαύμα ποιος διαιτήτευσε; Ο κ. Διαμαντόπουλος. Αυτές οι συγκυρίες κάθε άλλο παρά τυχαίες δεν ήταν».

«Η συζήτηση για επαγγελματική διαιτησία έχει πεθάνει, ελπίζω να αναστηθεί. Δεν έχει εφαρμοστεί η ολιστική μελέτη. Η ΕΠΟ είναι βαθιά άρρωστη, ο τρόπος που επιλέγεται ο πρόεδρος είναι λάθος. Οι ΕΠΣ βγαίνουν με δυσκολία και δίνουν υπεράνθρωπο αγώνα για να επιβιώσουν οι ομάδες».




«Με τον προπονητή έχουμε άριστη σχέση, μιλάμε 2-3 φορές την εβδομάδα στο τηλέφωνο. Εμπιστεύομαι τους συνεργάτες μου και προσπαθώ πάντα να κάνω ό,τι μου ζητά ο προπονητής. ΤΟ βάρος που είχε φέτος ήταν τεράστιο και αν δεν υπήρχαν κάποιες απαράδεκτες διαιτησίας αλλά και του Covid, που ήταν θέμα ατυχίας και έλλειψης ευαισθησίας της ομάδας που μας κόλλησε και των άλλων ομάδων των playoffs, ίσως μιλούσαμε διαφορετικά. Δεν υπήρχε ομάδα που να συμπαθεί τον Παναθηναϊκό, αλλά ξέρουμε ποιος ήταν ο πρωτοστάτης σε αυτή την ανέντιμη συναλλαγή. Ο κ. Μελισσανίδης! Μια ομάδα δεν ανήκει σε ένα πρόσωπο, ανήκει στους οπαδούς της. Με την ΑΕΚ είχαμε πάντα καλές σχέσεις, έχει υποβιβαστεί γιατί δεν πλήρωσε τα χρέη της όπως εμείς».

«Έδωσα συγχαρητήρια στον κ. Ιβάνοβιτς γιατί ήμασταν πρώτοι και όλοι είδαμε πώς καταλήξαμε δεύτεροι. Άλλαξε την ομάδα και την έφερε ξανά στο επίπεδο που πρέπει να είναι. Συμφωνήσαμε να κάνουμε άμεσα μεταγραφές για την ενίσχυση της ομάδας. Ο προπονητής μας προσπάθησε να προστατεύσει τα συμφέροντα του Παναθηναϊκού. Δεν ήθελε να φέρει 20 παίκτες, ακόμη κι αν εγώ μπορούσα να φέρω. Και για θέμα συγκυρίας, αργήσαμε να κάνουμε κάποιες μεταγραφές. Με τις όποιες καθυστερήσεις όμως η ομάδα ήταν πρώτη τόσες αγωνιστικές. Αν μας έλεγε κανείς πέρσι ότι η ομάδα θα ήταν δεύτερη και θα έχανε το πρωτάθλημα από συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, θα μιλούσαμε για πρόοδο».

«Ο σχεδιασμός δεν έχει αρχίσει τώρα, αλλά μετά τον Ιανουάριο. Έχουμε καταλήξει σε κάποια πράγματα και θέλουμε ως τις 15 Ιουνίου να έχουμε κάνει τις 3-4 κρίσιμες μεταγραφές που θέλουμε να κάνουμε και στη συνέχεια να κάνουμε κάποιες ακόμη».





«Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα βρεθώ ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού. Όταν κάναμε την προσπάθεια της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, ενώ κάναμε έρευνα και περιμέναμε 100.000 μέλη από τα 2 εκατομμύρια οπαδών μας, όσα έχει περίπου και ο Ολυμπιακός (οι επόμενες ομάδες είναι στα μισά από μας) δεν πέτυχε η προσπάθεια και βρέθηκα σε μια συνθήκη που δεν υπήρχε κανένας να βοηθήσει. Υπήρχαν χρέη 60 εκατ. ευρώ και ένα ρόστερ και με τα συμβόλαια που υπήρχαν φτάσαμε σε ένα χρέος 100 εκατ. ευρώ που ήταν δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Έκανα κι εγώ λάθη, είχαμε μια καταστροφική χρονιά στην περίοδο Στραματσιόνι, τα διαλύσαμε όλα εκείνη τη χρονιά… Σήμερα δεν υπάρχουν αυτά τα χρέη, έχουν πληρωθεί υποχρεώσεις 120 εκατ. ευρώ. Μιλάμε για μεγάλη προσπάθεια, πάρα πολύ αιματηρή. Ήταν σαν να έχω το ένα χέρι πίσω από την πλάτη. Ένας επιχειρηματίας μπορεί να έχει και δύσκολες χρονιές και δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει 30-40 εκατ. ευρώ σε έναν χρόνο».

«Δεν υπάρχουν πλέον χρέη. Δεν έχουμε υποχρέωση απέναντι σε παίκτες, μάνατζερ, προπονητές ή ομάδες. Όλα είναι τακτοποιημένα, υπάρχουν κάποιες ρυθμίσεις στην εφορία που τηρούνται κανονικά».


Σχόλια