Υπάρχει προηγούμενο;


 Από την μέρα
της παρουσίασης του, ο Γιοβάνοβιτς τηρεί τις υποσχέσεις του και επαναφέρει τον Παναθηναϊκό στην κανονικότητα. Έχοντας ως αφεντικό την πιο ανίκανη διοίκηση που έχει δει ποτέ ο Σύλλογος, ο κόουτς μεθοδικά και ταπεινά μεγαλώνει ξανά το ταβάνι της ομάδας.

Αυτά προφανώς ο κόσμος τα βλέπει, τα εκτιμάει και το δείχνει στην πράξη αποθεώνοντας σε κάθε ευκαιρία τον Σέρβο τεχνικό. Ασχέτως, εάν συνεχίζει να το κάνει λανθασμένα με ένα σύνθημα που έχει συνδεθεί με τον μεγαλύτερο προπονητή που είχε ποτέ ο Σύλλογος.

Η αποδοχή που έχει ο Γιοβάνοβιτς στον κόσμο είναι καθηλωτική και έχει ενδιαφέρον εάν μπορεί να θυμηθεί κάποιος, κάποια αντίστοιχη περίπτωση. Ο τελευταίος που μου έρχεται στο μυαλό και έκανε τόσο γκελ στον κόσμο ήταν ο Ρότσα, αλλά και πάλι δεν νομίζω σε τέτοια επίπεδα, παρότι οι επιτυχίες που έφερε δεν συγκρίνονται με σήμερα.

Μακάρι αυτό να συνεχιστεί γιατί ο κόουτς έχει καταφέρει να κερδίσει τον κόσμο, καθώς συνδυάζει την ικανότητα, με τα αποτελέσματα και την εμπιστοσύνη που εμπνέει. 

Συν τοις άλλοις λειτουργεί ως το τέλειο γιατρικό για να μην σκεφτόμαστε τον Αλαφούζο και είναι μέχρι στιγμής η λύση στην διαχρονική μάστιγα που βασανίζει τον Σύλλογο, την εσωστρέφεια.

Και όποιος πάει γήπεδο τα τελευταία δύο χρόνια, εύκολα μπορεί να το αντιληφθεί.

Σχόλια