Αλλάζει επίπεδο


Μετά την μεταγραφική βόμβα που Ερνάντεζ, το βόλεϊ αντρών προχωράει σε ακόμη μια μεταγραφή, που στην πραγματικότητα τον αλλάζει επίπεδο.Ο 33χρονος Γίρι Κόβαρ αναμένεται να ενισχύσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την ομάδα του Δ.Ανδρεόπουλου, με στόχο όπως φαίνεται την κατάκτηση του πρώτου Ευρωπαϊκού τροπαίου στην ιστορία του τμήματος.

Πριν κάποιες μέρες είχα γράψει πως το τμήμα περνάει στην επόμενη φάση της ακμής του, αφού οι αγωνιστικές του επιτυχίες δημιουργούν άλλα δεδομένα τόσο για την ίδια ομάδα, όσο και για τους αθλητές της. Το όνομα γίνεται πιο ελκυστικό για Έλληνες και ξένους αφού πλέον το τριφύλλι προσφέρει πρωταγωνιστικούς ρόλους, αλλά και τα οικονομικά δεδομένα που διαμορφώνονται βρίσκονται σε άλλο level.

Αυτή η εξέλιξη προφανώς είναι θετική και αν το Ελληνικό βόλεϊ βρισκόταν σε υψηλότερο επίπεδο, όπως στην πρώτη δεκαετία των 00's, τότε πιθανότατα ούτε παίκτες σαν τον Πρωτοψάλτη και τον Ανδρεόπουλο θα έβλεπαν τον εξωτερικό, μιας και ο Παναθηναϊκός θα είχε την δυνατότητα να αγωνίζεται και να είναι ανταγωνιστικός στο Champions League.

Προς το παρόν όμως, αυτό δεν υφίσταται. Ο Παναθηναϊκός ανεβαίνει σεζόν με την σεζόν σε όλα τα επίπεδα και τα ηχηρά μεταγραφικά μπαμ που κάνει έχουν μόλις δύο ρίσκα. Πρώτον να μην χαλάσει το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα και δεύτερον να ικανοποιήσουν τις -υψηλές πλέον- προσδοκίες που υπάρχουν.


ΥΓ: Εάν το ΟΑΚΑ μάζεψε χιλιάδες κόσμου για μια φιέστα και για έναν τελικό League Cup, τότε του χρόνου σε πόσα περισσότερα ματς πρέπει να χρησιμοποιηθεί; Ειδικά, εάν φτάσουμε ξανά στα ημιτελικά Ευρωπαϊκής διοργάνωσης και το φορμάτ του πρωταθλήματος επαναφέρει τα play off.

ΥΓ2: Ότι η μεταγραφή έγινε με την βοήθεια Αλαφούζου, σε άλλο κείμενο...

https://www.panathinaikospress.com/2022/05/blog-post_34.html

Σχόλια