Πέρασε στο επόμενο επίπεδο


Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί μιας άκρως πετυχημένης χρονιάς στο βόλεϊ αντρών, ξεκίνησαν οι ανακοινώσεις μεταγραφών και αποχωρήσεων. Μιας και με αυτό το τμήμα έχει ανακτηθεί για τα καλά το δέσιμο των παλιών ετών, οι φυγές του Ανδρεόπουλου και του Πρωτοψάλτη στεναχώρησαν.

Βλέπετε...η προοπτική μιας πρωταθλήτριας ομάδας που θα έχει έναν σταθερό κορμό από δικά της παιδιά και θα διεκδικήσει το όνειρο της Ευρώπης, συγκινεί και δημιουργεί, όπως κι αν το κάνουμε, ένα μεγαλύτερο δέσιμο.

Όμως, καλώς ή κακώς, έφτασε η στιγμή που ο Παναθηναϊκός περνάει στο επόμενο στάδιο. Οι κατακτήσεις τίτλων δημιουργούν άλλα δεδομένα, τόσο για την ομάδα όσο και για τους πρωταγωνιστές της. Και αυτά χρήζουν άλλης διαχείρισης. Όταν δημιουργείς πρωταθλητές, τότε η παραμονή τους σε ένα όχι δημοφιλές πρωτάθλημα δεν είναι καθόλου εύκολη. Ειδικά, όταν δεν συμμετέχεις και στο Champions League.

Οι πρωταγωνιστές φτιάχνουν όνομα και τότε πάνε σε άλλες πολιτείες. Έτσι έγινε και με τους Χαράλαμπο και Θανάση.

Παράλληλα, όμως φτιάχνει όνομα η ομάδα. Έχει την ευκαιρία να παίξει σε όλο και πιο σημαντικά παιχνίδια, να αποκτήσει μεγαλύτερη έσοδα και να προσεγγίσει αθλητές σαν τον Ερνάντεζ.

Το επόμενο επίπεδο που περνάει λοιπόν ο Παναθηναϊκός έχει δύο στοιχήματα που δεν είναι καθόλου εύκολα. Πρώτον να διατηρηθεί στην κορυφή και δεύτερον να διατηρηθεί το οικογενειακό κλίμα και να μην εξαλειφθεί εξ ολοκλήρου η ομοιογένεια.

Ο χρόνος θα δείξει, εάν μετά την περίοδο αναγέννησης του τμήματος, η διοίκηση θα φανεί εξίσου αντάξια στην περίοδο καταξίωσης του. 

Σχόλια