Βγει-δεν βγει Ευρώπη, δεν βγάζει λογική να φύγει


 Όπως είναι αναμενόμενο
, όσο η σεζόν πλησιάζει στο τέλος της, τόσο οι συζητήσεις για το μέλλον του Γιοβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό θα γίνονται ολοένα και πιο έντονες. Δυστυχώς, το θέμα παραμονής του συσχετίζεται με την έξοδο στην Ευρώπη.

Θα μου πείτε, νοείται να παραμείνει στον πάγκο ένας άνθρωπος που δεν θα καταφέρει να τερματίσει την ομάδα, τουλάχιστον τέταρτη;

Όχι, αλλά. Και δεν θα πω τα κλασσικά ότι γενικά δεν νοείται ολόκληρος Παναθηναϊκός να έχει ως κριτήριο την 4η θέση, γιατί όσο περισσότερο τα γράφω, τόσο λιγότερο τα διαβάζουν.

Αλλά, λοιπόν, υπάρχουν δύο πράγματα που δεν βγάζουν λογική να στείλουν τον Γιοβάνοβιτς στην πόρτα της εξόδου, εάν συμβεί το...ακόμη πιο ντροπιαστικό, να μην βγει στην Ευρώπη, μέσω πρωταθλήματος ή Κυπέλλου.

Πρώτον, στο (κακό) σενάριο που ο Αλαφούζος αποφασίσει πως θα συνεχίζει να παριστάνει τον ιδιοκτήτη της ομάδας και την νέα σεζόν, τότε δεν υπάρχει λόγος να απομακρυνθεί ο Σέρβος. Με την λογική του Αλαφούζου η ομάδα να τρέχει τόσο-όσο, ο μόνος τρόπος να εξισορροπήσει το μικρό μπάτζετ είναι η ομοιογένεια. Ειδικά, σε μια σεζόν που η ομάδα παρουσιάζεται καλύτερη και τα αποδυτήρια λειτουργούν δίχως προβλήματα, δεν θα καταφέρει κάτι με το να διώξει ακόμη έναν προπονητή. Αντιθέτως, η συνέχεια με τον ίδιο προπονητή δημιουργεί μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας, από το να ξεκινήσει ξανά το χτίσιμο από την αρχή.

Δεύτερον, η επόμενη σεζόν πρόκειται για την πιο περίεργη που θα έχει υπάρξει στην σύγχρονη ιστορία του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ελέω Κατάρ. Το Μουντιάλ είναι προγραμματισμένο να γίνει τον Δεκέμβριο, η αγωνιστική χρονιά θα ξεκινήσει μέσα στο κατακαλόκαιρο και οι χρόνοι θα είναι απόλυτα περιορισμένοι, με μια πιθανή φυγή προπονητή να αυξάνει το ρίσκο της επόμενης επιλογής σε επικίνδυνο βαθμό.


ΥΓ: Κανονικά δεν θα έπρεπε να συζητάμε καν το ενδεχόμενο να μην βγούμε στην Ευρώπη, αλλά...κανονικά θα έπρεπε να μην κλείνουμε δεκαετία με έναν ιδιοκτήτη σαν τον Αλαφούζο.

Σχόλια