"Στην ελίτ της Eυρώπης" του Gazzetta ο Ολυμπιακός!



Το φετινό στοίχημα της ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι μέσω των ΜΜΕ να πείσουν το Ελληνικό κοινό πως ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ευρώπη διαχρονικά και πως..."στιγμές της δόξας σου, χαρές δικές μας". Σήμερα το Gazzetta , μέσω του Αντώνη Σαούλη, έφτιαξε μια λίστα κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της δεύτερης ομάδας του Πειραιά με σκοπό να την βάλει -με το ζόρι- σε κάποιο κλειστό group Ευρωπαϊκών ομάδων.

Έτσι ξεκίνησε να
γράφει ιστορία από το 2007, όταν ο Ολυμπιακός πέτυχε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στην ιστορία του, μετρώντας τις προκρίσεις όλων των Ευρωπαϊκών ομάδων στην δεύτερη φάση του Champions League.

Και ω τι θαύμα! Σε 7 παρουσίες του έχει πάρει την πρόκριση τις 3 (το Gazzetta έχει δεδομένη την φετινή για κάποιο λόγο και τις έχει κάνει 4 στις 8)!

Τεράστιο επίτευγμα. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως δεν είναι και το πιο εύκολο να έχεις μπλεχτεί σε υπόθεση στημένων αγώνων, σε 2 διαφορετικές χρονικές περιόδους, να μην σε ακουμπάει κανείς και στην ομάδα σου να της επιτρέπεται να αγωνίζεται στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις...

Πάντως το Gazzetta θα μπορούσε να κάνει κι ένα ακόμη αφιέρωμα, ανοίγοντας λίγο περισσότερο την...ιστορία του Champions League (από την δημιουργία του ίσως;) και αφήνοντας έξω τις μαντικές του ικανότητες (με την φετινή πρόκριση του Ολυμπιακού που δεν έχει έρθει). Να κάνει λοιπόν ένα αφιέρωμα με τις συνολικές προκρίσεις των ομάδων, το ποσοστό επιτυχίας τους και συνολικά τα κατορθώματα τους. Καλά τα "κλειστά γκρουπ", αλλά ας δούμε λίγο και ποιοι είναι η πραγματική ελίτ.

Ο Παναθηναϊκός μετράει 4 προκρίσεις σε 10 παρουσίες και η ομάδα του κατηγορούμενου για 5 κακουργήματα Β.Μαρινάκη έχει 5 επιτυχίες σε 17 συμμετοχές.

Με άλλα λόγια, ο Παναθηναϊκός όταν παίζει στους ομίλους του Champions League προκρίνεται σχεδόν τις μισές φορές, ενώ ο Ολυμπιακός έχει 1 πρόκριση ανά -κάτι περισσότερο από- 3 συμμετοχές!


Οπότε μάλλον σε κάποια άλλη ελίτ ανήκει...

Σχόλια