Γύρισε τον διακόπτη.....


        Μετά από καιρό αποφάσισα να ξαναγράψω για την Πανάθα. Αφορμή η χθεσινή αν μην τι άλλο μάγκικη νίκη στο Αγρίνιο.
   
  Ομολογώ ότι το ξεκίνημα φέτος και οι αποτυχίες στην Ευρώπη όχι απλά με είχαν ξενερώσει αλλά με είχαν εξοργίσει πραγματικά ,ήμουν εκτός εαυτού και ξέρω ότι χρησιμοποίησα σκληρές εκφράσεις κατά δικαίων και αδίκων μέσα από τα social media.

   
       Εμείς που στηρίξαμε αυτό το νέο εγχείρημα από την πρώτη στιγμή έχουμε βάλει πλάτη πολλές φορές στη διάρκεια αυτών των τριών χρόνων γιατί βλέπαμε ότι γινόταν μια τίμια και πάνω απ'όλα πολύ ποδοσφαιρική προσπάθεια  και για να ξεφύγει ο Παναθηναϊκός από την άσχημη οικονομική κατάσταση αλλά και για να μπορέσει να σταθεί σε όσο το δυνατόν υψηλότερο επίπεδο και να μην χάσει την επαφή του με τις κορυφαίες θέσεις του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

      Φέτος ο κύριος Αναστασίου είχε θέσει την χρονιά σαν ορόσημο μιας και θα είναι η τελευταία του τριετούς πλάνου που μας είχε αναλύσει και σύμφωνα με το οποίο θα φτάναμε να διεκδικούμε επί ίσοις όροις το πρωτάθλημα.Αυτό που εμένα προσωπικά με πείραξε περισσότερο ήταν η παντελής έλλειψη βοήθειας που πήραμε από τις νέες μεταγραφές στα κρίσιμα Ευρωπαϊκά παιχνίδια με την Μπριζ που θα μας έδιναν την δυνατότητα σε περίπτωση πρόκρισης να εισπράξουμε παραπάνω χρήματα αλλά και να ξαναμπούμε σιγά σιγά στο Ευρωπαϊκό προσκήνιο μέσω των play offs του Champions League.

      To πιο αξιοπερίεργο ήταν ότι οι μεταγραφές ολοκληρώθηκαν πολύ νωρίς και τελικά μείναμε με νέο πρόσωπο στην 11άδα μόνο τον....αμφιλεγόμενο Γερμανό Βέμερ....Επίσης τραγικός ο χειρισμός στο θέμα του τραυματισμού του Εσσιέν. Αντί να γίνει άμεσα το χειρουργείο και τώρα να ήταν έτοιμος να παίζει επέλεξαν να χάσουν έναν μήνα επιλέγοντας την φαρμακευτική αγωγή.Κατά την άποψη μου μέγα λάθος....

     Αποτέλεσμα να έρθει ένα πολύ ατιμωτικό αποτέλεσμα στο Μπρίζ και μια ακόμα αποτυχία σαν την περυσινή με την Σταντάρ. Και πάμε στα play off του Εuropa με την παντελώς άγνωστη Καμπάλα....Δυστυχώς ούτε εκεί νίκη.γιατί ένα 0-0 σε εκτός έδρας μπορεί να θεωρείτε καλό αποτέλεσμα αλλά όταν είσαι Panathinaikos τέτοια καφενεία τα κερδίζεις....Τέλος...

    Και μέσα σε αυτό το στραβό κλίμα πάμε χθες στο Αγρίνιο με επιτακτική ανάγκη την νίκη κυρίως για ψυχολογικούς λόγους.Σίγουρα δεν κέρδισες την Barcelona αλλά υπάρχουν κάποιες νίκες που ανάλογα με την περίσταση γίνονται πιο σημαντικές ακόμα και από μια νίκη απέναντι σε κάποιο μεγαθήριο της Ευρώπης.Και αυτή η νίκη είναι από τις λεγόμενες καρυδάτες.Μέσα σε μια δύσκολη έδρα,μετά από μακρινό ταξίδι,κόντρα σε μια ακόμα εχθρική και αλήτικη διαιτησία,εξ αιτίας της οποίας βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με ανύπαρκτο πέναλτι, με κιτρινισμένο το κεντρικό αμυντικό δίδυμο από πολύ νωρίς κι όμως κατάφεραν να το γυρίσουν με πρωταγωνιστή τον Σουηδό βιαστή,ένα ακόμα κέρδος η δικιά του ψυχολογική ανάταση, και να μπουν με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα....Κακά τα ψέματα κάτι νίκες σαν την χθεσινή είναι που καυλώνουν τον κόσμο.

   Τώρα το timing είναι ιδανικό.Είναι ευκαιρία να διασύρεις την ανύπαρκτη Καμπάλα και να πάρεις μια άνετη νίκη με την προβληματική Καλλονή την Κυριακή και να πας στην διακοπή ήρεμος και με καλή ψυχολογία,να ενσωματωθούν οι Εσσιέν και ο Αμπέιντ και μετά να δεις αλλιώς το μέλλον.

   Εμείς την δουλειά μας,στήριξη αλλά και κριτική όταν χρειάζεται,πολλές φορές το χειροκρότημα ακόμα και στις ήττες δημιουργεί αναισθησία και δεν κάνει καλό.....Τέλος θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγνώμη αν αδίκησα κάποιους αλλά η αγάπη μου για αυτή την ομάδα είναι απλά παθολογική και  πολλές φορές τρελαίνομαι και χάνω τον έλεγχο.....Ψηλα το κεφάλι.... ΠΑΟ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.....

                                                                                                                   Τάσος Γ.

Σχόλια