Ήττα εκτός πλάνων(;)



       Έχω την εντύπωση ότι για να να χαρακτηρίσεις το σημερινό ως ήττα που δεν την περιμένεις, αρκεί να αντιληφθείς ποιος είναι ο αντίπαλος. Κατά τα άλλα, αν παρακολουθείς το ποδόσφαιρο που παίζουμε από τότε που ξεκίνησαν οι υποχρεώσεις σε Ελλάδα κι Ευρώπη, περίμενες ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί (αργά ή) γρήγορα. Δεν έχω σκοπό να κράξω, αλλά έπειτα από 7 επίσημα ματς κάποια συμπεράσματα μπορούν να βγουν, κάποια στοιχεία γίνονται παραπάνω από εμφανή και δε μπορείς να τα παραβλέψεις.

Όσον αφορά το αποψινό ματς:
       Η Καλλονή δεν ήταν δύσκολη ομάδα για να την κερδίσουμε. Είχε κι αυτή όπως κι εμείς το "καλό" χρονικό της διάστημα, δηλαδή κατοχή μπάλας κι ευκαιρίες (αν και σε αυτόν τον τομέα υπερτερήσαμε κατά κράτος), και κατάφερε να προηγηθεί παρ΄ όλο που κάτι τέτοιο φάνταζε πιο πιθανό να κάνουμε εμείς. Στη συνέχεια έκανε καλή διαχείριση του ματς, συνέχισε να πιέζει ψηλά, κι η ήττα επόμενο ήταν να έρθει.
       Ο Κλωναρίδης ήταν καλός, ο Ατζαγκούν προσπάθησε, ο Πέτριτς το ίδιο χάνοντας όμως καθοριστικές ευκαιρίες. Εκτός ματς για μένα οι Μπουϊ και Μπούρμπος, ευθύνη όμως έχει κι ο Αναστασίου. Όταν έχεις 15 μέρες στη διάθεσή σου τους περισσότερους ποδοσφαιριστές χωρίς κάποια αγωνιστική υποχρέωση, είναι άπλετος χρόνος να προετοιμαστείς για το ματς με την Καλλονή (και τη Ντιναμό 4 μέρες μετά) και να μην παρουσιάσεις τέτοια εικόνα. Όπως και κατά τη διάρκεια του ματς, το να εξαντλείς τις αλλαγές σου στο 60, και χωρίς να συντρέχει αιτία τραυματισμού, είναι καλή ένδειξη ότι μάλλον δεν είχες καλή προσέγγιση σε ορισμένες πτυχές του πλάνου σου. Σωστά (πιστεύω) διαμαρτύρεται ο κόουτς για τη φάση του Κλωναρίδη στο 9ο λεπτό, ναι θα γινόταν το ματς πιο εύκολο αν πετυχαίναμε γκολ τότε, παρ' όλα αυτά ας μη γελιόμαστε, είχαμε άπλετο χρόνο να φέρουμε το ματς στα μέτρα μας ακόμα κι έτσι. Ο αντίπαλος προσφερόταν άλλωστε.

Όσον αφορά το τι έχουμε δει ως τώρα:
       Κυνηγάμε τα (περισσότερα) ματς, και δε μας ευνοεί αυτό το στυλ παιχνιδιού. Εκνευριζόμαστε κι οδηγούμαστε σε βεβιασμένες κινήσεις. Λύση δεν ξέρω αν και πότε θα βρεθεί, δε θα είναι όμως κάθε Κυριακή "του Πανιωνίου", το αντίθετο μάλιστα, οπότε θεωρητικά εύκολα μας έχουμε άλλη φορά το νου μας να τα καθαρίζουμε εξ αρχής. Αμυντικά, επίσης, δυσλειτουργούμε. Δεχόμαστε τουλάχιστον ένα γκολ σε κάθε ματς, και πολύ φοβάμαι πως δε θα αλλάξει αυτό ούτε την Πέμπτη. Δεν είναι ευθύνη μόνο των τεσσάρων της άμυνας, είναι θέμα όλης της Ομάδας (αν και περιμένω να δω πόσο χειρότερα μπορεί να παίξει ο Ρισβάνης από τον Κουτρουμπή) καθώς και πόση όρεξη έχει το κέντρο ή οι πλάγιοι να βοηθήσουν. Τελική πάσα της προκοπής (aka κάθετη πάσα) δεν ξέρω πόσο καιρό θα κάνουμε να ξαναδούμε, αλλά τουλάχιστον αυτό δεν είναι τόσο απαραίτητο, αν και όσο η Ομάδα ξέρει να κινείται σωστά χωρίς τη μπάλα.

       Κι όλα αυτά τα λέω γιατί δεν είναι αυτές οι πραγματικές δυνατότητες της Ομάδας και το έχει δείξει αυτό. Μακάρι να ανακάμψουμε σύντομα και μάλιστα τώρα που είναι ακόμα νωρίς, όχι τόσο σε θέμα αποτελέσματος, μια κι αυτό είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων, αλλά περισσότερο σε θέμα εικόνας. Κι ας είναι η αρχή αυτών το ματς της Πέμπτης..

Υ.Γ. Γ. Μαντζουράκη, κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσεις να είσαι τόσο γραφικός. Κι άλλοι πέρασαν από την Ξάνθη, δεν τους έμεινε όμως το κουσούρι σε τέτοιο βαθμό.



Σχόλια