Ένα ανούσιο κείμενο



Σχετικά με το κείμενο που ανέβασε ο Τάσος Νικολογιάννης στο Gazzetta θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού να μπει στην διαδικασία να σνομπάρει τα διαρκείας. Τα όσα έγραψε στο κείμενο του είναι προφανέστατα και κανείς δεν τα αμφισβητεί. Κανείς όμως δεν απαίτησε από τον κόσμο του Συλλόγου να πάει να πάρει διαρκείας. Για αυτό δεν μπορώ να κατανοήσω τον λόγο που ο Νικολογιάννης ανέβασε αυτό το κείμενο. Το θεωρώ ανούσιο και με διάθεση προπαγάνδας κατά της Π.Α.Ε. Γιατί; Ίσως επειδή ο Αλαφούζος τον είχε κράξει για ένα προηγούμενο άρθρο του.


Αλλά πέραν των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε όλοι μας, το θέμα διαρκείας σε μια ομάδα είχε δύο όψεις. Η πρώτη ήταν η καθαρά οικονομική και αν θα συνέφερε η αγορά του. Στο μπάσκετ πχ με 150 ευρώ κάνεις απόσβεση από τα μισά της σαιζόν. Η δεύτερη είναι η ρομαντική όψη. Αγαπάς την ομάδα και όπως και να χει θα πάρεις το διαρκείας. Είτε είναι φθηνό, είτε είναι ακριβό. Θα το πάρεις γιατί θες να είσαι μέσα και ας σε πιάσουν κορόϊδο και μαλάκα.

Για αυτό δεν μπορώ να βγάλω τι ουσία είχε το κείμενο αυτό του Νικολογιάννη. Πραγματικά..

Αναλυτικά το κείμενο του:

Την στιγμή, που 2500 εργαζόμενοι έχασαν την δουλειά τους σήμερα με το κλείσιμο της ΕΡΤ, την στιγμή, που πριν λίγους μήνες έμειναν στον δρόμο οι εργαζόμενοι στο ΑLTER, την στιγμή, που καθημερινά μένει κόσμος χωρίς δουλειά , καθημερινά η ανεργία αυξάνεται με τρομερούς ρυθμούς συγγνώμη ρε παιδιά , αλλά δεν μου πάει το χέρι να γράψω «πηγαίνετε να πάρετε διαρκείας του Παναθηναϊκού είναι πιο φθηνά από το 2008».

Ο κόσμος σήμερα δεν έχει τα προς το ζην είναι δυνατόν να του ζητάμε να πάει να δώσει 300 ευρώ(τα πιο φθηνά εκτός των συνδεσμιακών) , για να πάρει διαρκείας των αγώνων του Παναθηναϊκού τη νέα χρονιά; Η να έχουμε την απαίτηση από τον κόσμο να σώσει την ομάδα; Αυτά είναι τρελά πράγματα και ούτε πρόκειται να μπω εγώ σε αυτό το τρυπάκι...

Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει, αλλά όταν τα κοινωνικά προβλήματα παίρνουν την μορφή χιονοστιβάδας δεν είναι δυνατόν ρε παιδιά να έχουμε την απαίτηση από τον κόσμο να σώσει μία ομάδα; Που είναι οι λεφτάδες; Που είναι όλοι οι επιχειρηματίες, που τόσα χρόνια έκαναν λεζάντα έξω από τα επίσημα του ΟΑΚΑ και όταν ερχόταν η ώρα να βάλουν χρήματα σφύριζαν αδιάφορα...

Με λίγα λόγια ρε παιδιά , ποια διαρκείας; Εδώ μένει κόσμος και κοσμάκης στον δρόμο. Οποιος γουστάρει και τα έχει ας πάει να πάρει , όποιος δεν έχει φυσικά και δεν θα πάρει. Εγώ δεν πρόκειται να προτρέψω κανένα να πάει να πάρει διαρκείας, διότι θεωρώ ότι δεν έχει λογική μία τέτοια απαίτηση. Είναι αυτό, που λέμε «εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν».

Σχόλια

  1. Τα διαρκείας είναι πανάκριβα 300 ευρώ το φτηνότερο σε περιόδο κρίσης. Τώρα όποιος ειναι τοσο φραγκάτος και πιστεύει στη διοικηση του Αλαφούζο αφού τον έπεισε πέρυσι με τα πεπραγμένα της ή εχει θαμπωθεί με τις μεταγραφικές κινήσεις τις φετινές , τα 5 εκατομμύρια μπάτζετ το οτι η Λεωφόρος ακόμα ..φτιάχνεται και όλα αυτά τα γλαφυρά και τραγικά δικαίωμα του ειναι να πάρει.. Οι υπόλοιποι μπορούμε να πάρουμε και το απλό εισητηριάκι μας.


    Όσο γι αυτά που λεει ο Νικολογιάννης καλά κάνει και τα λέει . Γιατι έχουνε βαλθεί όλα τα άλλα sites να λένε πάρτε διαρκείας ! Ας πει και κάποιος μια αντίθετη γνώμη ελευθερια λογου εχουμε..


    Είναι δηλαδή προπαγάνδα να επιχειρηματολογεί κάποιος οτι τα διαρκείας είναι πανάκριβα για την εποχη και δεν ειναι προπαγάνδα να λέει τρεχάτε να αγοράσετε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Γιατι έχουνε βαλθεί όλα τα άλλα sites να λένε πάρτε διαρκείας"



    Δηλαδη εσενα θα σου φαινοταν πιο λογικο ενα Παναθηναικο site να ελεγε ΜΗ παρετε διαρκειας και ΜΗ στηριζετε την ομαδα.


    Φυσικα και ειναι ακριβα (πολυ φθηνοτερα απο αλλες εποχες ομως.... με παρομοιου επιπεδου ροστερ) αλλα φανταζομαι οτι στα εκατομμυρια των παναθηναικων θα υπαρχουν 6000-8000 ατομα που θα μπορουν να τα αγορασουν και να στηριξουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι σχετικά ακριβά , γιατί τη σημερινή εποχή 300 ευρώ δεν είναι και λίγα. Όμως είναι περίπου στο ήμισυ των παλιών εισιτηρίων διαρκείας της Λεωφόρου. Για μένα προσωπικά η Λεωφόρος θα έπρεπε να είναι λίγο πιο ακριβή από το ΟΑΚΑ , λόγω ότι ο Παναθηναικός ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ παίζει σε ποδοσφαιρικό γήπεδο και όχι σε Ολυμπιακό πάρκο.

    Τώρα ως προς το άρθρο , ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος έχει γράψει πολύ θετικά σχόλια για τον κ. Αλαφούζο. Κατά την γνώμη μου έχει επηρεαστεί από τα χθεσινά γεγονότα , όπως και όλα το σάιτ Γκαζέτα , δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλος λόγος.

    Κάτι άλλο επίσης , για μένα ο κ. Αλαφούζος με την επιστροφή στη Λεωφόρο , επιτέλεσε δύο σημαντικά πράγματα που είχα αναφέρει ότι έπρεπε να τα κάνει πριν ένα χρόνο , περίπου. Το πρώτο ότι πήρε τις μετοχές από την οικογένεια Βαρδινογιάννη και το δεύτερο ότι επέστρεψε την ομάδα στο φυσικό της σπίτι την Λεωφόρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου