Γ.Αλαφούζος: "Ελάτε σε επαφή με την πραγματικότητα". Επειδή είμαστε σε επαφή ,φοβόμαστε...


Ξεκάθαρος στόχος της σημερινής συνέντευξης τύπου του Γ.Αλαφούζου σήμερα ήταν να δώσει στον κόσμο να καταλάβει ,πως τα θέλω και οι απαιτήσεις που έχουμε απο το όνομα και την ιστορία της ομάδας δεν συνάπτουν και με την τωρινή δυνατότητα της. Με άλλα λόγια μπορεί εμείς να καιγόμαστε που για ακόμη μια χρονιά δεν παίρνουμε το πρωτάθλημα και πετυχαίνουμε ένα τίποτα στην Ευρώπη ,αλλά στο μυαλό του Γ.Αλαφούζου αυτό θα γίνεται για την επόμενη διετία.


Είναι ρεαλιστής ,μίλησε ρεαλιστικά ,αλλά δεν ξέρω πόσο βέβαιος είναι πως θα πετύχει το πλάνο διετίας/τριετίας που έχει στο μυαλό του. Γιατί το παρουσιάζει έτσι ,λέγοντας ότι θα κάνουμε μειώσεις παντού ,θα ρίξουμε στα τάρταρα το κόστος αλλά σε 2-3 χρόνια θα κάνουμε πρωταθλητισμό. Αυτό θα γίνει με δεδομένο ότι θα βγουν 3-4 παίκτες απο την ακαδημία που θα μπορούν να παίζουν ενδεκαδάτοι ,θα υπάρχει ένας προπονητής και δεν θα αλλάζει ανά χρόνο και θα υπάρχει και η Παναθηναϊκή Συμμαχία. Εγώ συγνώμη ,αλλά φοβάμαι.

Φοβάμαι γιατί μου φαίνεται ουτοπικό ο Παναθηναϊκός να έχει τον ίδιο προπονητή μετά απο 3 χρόνια ή απο το καλοκαίρι και για τα επόμενα τρία. Μου φαίνεται επίσης ουτοπικό ότι το καλοκαίρι θα μαζευτούν τα ίδια λεφτά που μαζεύτηκαν και φέτος στην Συμμαχία. Στο μόνο που ελπίζω είναι μπας και βρεθεί ο λεφτάς και πάρει την ΠΑΕ. Μόνο έτσι γίνεται δουλειά. Τα άλλα θέλουν υπομονή ,χρόνο και ρίσκα. Εγώ δεν βλέπω ο κόσμος του Συλλόγου να είναι διατεθειμένος να κάνει απο τα τρία.

Απο την άλλη ,αν βγει το πλάνο που έχει στο μυαλό του ο Αλαφούζος ,τότε θα γίνει ο πρώτος μάγκας. Αλλά για να κάνει πρωταθλητισμό η ομάδα πρέπει να πέσουν λεφτά. Για να πέσουν λεφτά ,πρέπει να κλείσει το έλλειμμα. Για να κλείσει το έλλειμμα πρέπει να γίνουν μικρότερα των 5 εκατομμυρίων ,τα 27-30. Για να μειωθεί πρέπει ή τα έσοδα να είναι περισσότερα απο τα έξοδα ή να γίνονται διαδοχικές ΑΜΚ όπου θα μαζεύεται τουλάχιστον 1 μύριο ή να πάρουμε δάνεια ή να βρεθεί ο ...Άι Βασίλης. Εγώ γιατί βλέπω την λύση του δανείου ως πιο πιθανή (το είπε και ο ίδιος ο Αλαφούζος) και πιο τρομακτική για το μέλλον της ομάδας;

Εν κατακλείδι ο Γ.Αλαφούζος προσπαθεί να πράξει ποδοσφαιρικά ,να βάλει μια τάξη ,μια ηρεμία ,να αναδείξει τις ακαδημίες ,να συσπειρώσει τον κόσμο ,να προστατέψει την ομάδα ,να πολεμήσει το γαύρικο κατεστημένο ,να φτιάξει γήπεδο ,αλλά ...πως να το κάνει χωρίς λεφτά;

Και αυτός έχει λεφτά και ο Πολέμης έχει και ο Βγενόπουλος έχει και οι υπόλοιποι ανενεργοί μέτοχοι έχουν ...γιατί δεν βάζουν; Γιατί ζητάνε λεφτά με μεγαλύτερη ευκολία απο τον κόσμο (και αναλογικά με τις δυνατότητες του περισσότερα) παρά απο τον εαυτό τους;

ΥΣ: Συμφωνήσαμε με scouter μεγάλης ευρωπαϊκής ομάδας. Καλό νέο αυτό..

Σχόλια

  1. Πολύ καλό το κείμενο που έγραψες Πρες. Με δύο λέξεις συνοψίζεται το κείμενο σου: ελπίδα και φόβος.

    Πράγματι , όπως σου έγραψα προχθές σε ένα σχόλιο , η οικονομική κατάσταση στην ΠΑΕ είναι άσχημη. Ο Αλαφούζος νομίζω ότι τα κάνει περισσότερο μαύρα από ότι είναι στην πραγματικότητα. Το κάνει κυρίως γιατί πολλά από αυτά που υπολογίζει σαν θετικά , δηλαδή ότι θα αποφέρουν κέρδος στην ΠΑΕ , είναι στον αέρα.

    Σημειώνω 2 πράγματα στην ομιλία του. Απέφυγε εντελώς να πει , αν θα βάλει χρήματα στην ΠΑΕ και ανέφερε ότι κάθε νέος επενδυτής που θέλει να μπει στην αύξηση του Μ.Κ. είναι ευπρόσδεκτος.

    Κατά την γνώμη μου η άρνησή του να βάλει λεφτά , έτσι το ερμηνεύω , δείχνει ότι η οικονομική κατάσταση στην ΠΑΕ είναι ρευστή. Δεν ξέρει αν βγει εις πέρας η όλη υπόθεση , έχει πολλούς φόβους και αμφιβολίες.

    Πάντως προσωπικά θα τον στηρίξω και ίσως στο μέλλον βοηθήσω την Παν. Συμμ. αν κάνει οικονομικότερα πακέτα συμμετοχής. Η στήριξη που του παρέχω είναι στο ότι , αν φύγει , με τα οικονομικά χρέη που έχει η ΠΑΕ , η Δ' Εθνική είναι μονόδρομος , στη β' Εθνική νομίζω ότι πας μόνο για ηθικά παραπτώματα. Φαίνεται ότι έχει το κουράγιο και την θέληση να παλέψει την ούτως ή αλλιώς ζοφερή οικονομική κατάσταση της ομάδας μας.

    Τα ανέφερε και ο ίδιος , έχει δύο όπλα :

    1. Τα ποδοσφαιρικά ταλέντα από τις Ακαδημίες της ΠΑΕ στην Παιανία , όπου εκεί υπάρχει μέσα ολόκληρο εργαστήριο (PAO Lab) , που σίγουρα μπορεί να βγάλει παίκτες πρώτης γραμμής. Εξάλλου η ποδοσφαιρική ομάδα των νέων ,πέρυσι , πήρε πρωτάθλημα με τον ίδιο προπονητή που έχει τώρα η βασική ομάδα. Δεν ισχύει , στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού η λογική του Φερέιρα περί πυραμίδας , γιατί , οι υφιστάμενοι ποδοσφαιριστές των νέων , που σε λίγο θα παίζουν στην 1η ομάδα , προέρχονται από επιλογή που έκαναν προπονητές.

    Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι θα πιάσουν και στην βασική ομάδα. Άλλωστε τώρα πλέον προπονητή θα έχουν τον Μπουμπλή , που τους ξέρει όλους καλά.

    2. Η Λεωφόρος. Καταρχήν να το ξεκαθαρίσω σε πολλούς φίλους λόγω της ιδιότητας που έχω , ότι δεν είναι γήπεδο ερείπιο. Το μεγαλύτερο κομμάτι του γηπέδου (θύρες 13,14,6,7,5,4) κτίσθηκε στις δεκαετίες 50 & 60. Είναι με τους ίδιους κανονισμούς με τις πολυκατοικίες που μένουμε και θα έλεγα ότι σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας της κατασκευής δεν υπάρχει. Έχουν γίνει δύο ανακαινήσεις , τώρα γίνεται η τρίτη. Συνολικό κόστος όλων , περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ.

    Κακά τα ψέματα το ΟΑΚΑ με 20~25000 θεατές φαίνεται άδειο και αυτοί που παρακολουθούν το ματς , το αισθάνονται κρύο. Η Λεωφόρος με μικρότερη χωρητικότητα (17000 θεατές) , σίγουρα θα είναι ζεστότερη από το ΟΑΚΑ και αυτοί που θα παρακολουθούν το ματς θα αισθάνονται καλύτερα. Επίσης με τα προβλήματα που υπήρχαν στο ΟΑΚΑ (συναυλίες κλπ) πολλές φορές ο αγωνιστικός χώρος ήταν μαύρο χάλι , σε μια δε από αυτές , επί προεδρίας Πατέρα που κάηκε το γκαζόν , ο Παναθηναϊκός πλήρωσε εξ' ολοκλήρου το ποσόν της επισκευής , γιατί η ΑΕΚ και η Ολυμπιακή Επιτροπή δεν είχαν λεφτά.


    Πέραν των παραπάνω η ΠΑΕ θα έχει οικονομικό όφελος γιατί η Λεωφόρος είναι ιδιόκτητο γήπεδο του Παναθηναϊκού , όσα τέλος πάντων κέρδη έχει.


    Για να γίνουν όμως όπλα τα παραπάνω , θα πρέπει ο κόσμος του Παναθηναϊκού να βοηθήσει την ομάδα και την ΠΑΕ. Οχι με το να γίνει μέλος της Παν Συμ , αλλά στο να πηγαίνει στο γήπεδο , να βλέπει την ομάδα μας , βοηθώντας ψυχολογικά τα νέα ταλέντα των ακαδημιών , να σταθούν όπως πρέπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι αλλά ξέρεις τί, ποιός ο λόγος που κόπτεται αυτός για όλα τα παραπάνω, αφού η κύρια αρμοδιότητά του είναι να ασχολείται με τα φώτα, ενώ στο παρασκήνιο τρέχει βουβά το πράγμα στο ΣτΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. me scouter symfwnhsame aderfe

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου