Πρόταση της Sony για να μπει στο όνομα του Παναθηναϊκού!


Εδώ και κάμποσο καιρό ,η Sony κατέθεσε πρόταση στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός για τριετή συνεργασία ,ώστε να διαφημίζεται δίπλα στο όνομα του Παναθηναϊκού. Το ποσό που πρότεινε είναι κατά πάσα πιθανότητα 12 εκατομμύρια ευρώ για 3 χρόνια ,δηλαδή 4 εκατομμύρια € τον χρόνο.

Η συγκεκριμένη πρόταση είναι και αυτή που καθορίζει κατά ένα ποσοστό και το μέλλον του ίδιου του τμήματος ,αφού το ποσό των 12 εκατομμυρίων για πρώτης βαθμίδας χορηγία ,μόνο απαρατήρητο δεν μπορεί να περάσει. Ειδικά όταν λέγεται πως όλο το budget της ομάδας θα κυμαίνεται περί τα 12 εκατομμύρια ευρώ και με αυτήν την χορηγία θα μπορεί η ΚΑΕ να αποσβένει το 1/3. Για αυτό και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θέλει να καταστρώσει πλάνο τριετίας ,έχοντας ως δεδομένα τα λεφτά της Sony και μπορώντας έτσι να κάνει έναν καλύτερο σχεδιασμό.

Με άλλα λόγια η Sony
πληρώνει 12 εκατομμύρια την ομάδα ,για να είναι τα επόμενα 3 χρόνια στο όνομα του Παναθηναϊκού ...PANATHINAIKOS SONY δηλαδή. Ξέρω ότι σε πολλούς ,μπορεί να ακούγεται κάπως και να ξενερώνουν με την ιδέα να παραλαχθεί το όνομα της ομάδας ,γιατί όπως και να το κάνουμε το όνομα και το έμβλημα είναι δύο ιερά σημεία που δεν τα ακουμπάς... το ίδιο πιστεύω/νιώθω κι εγώ. Αλλά ,κάπου εδώ πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να δούμε τι θέλουμε. Καλώς ή κακώς πλέον ούτε οι Γιαννακόπουλοι μπορούν να ξοδεύουν τα ποσά που έδιναν παλιά και ούτε φαίνεται κάποιος άλλος να είναι ικανός για κάτι τέτοιο. Μια τέτοια χορηγία ,θα διασφαλίζει για τα επόμενα 3 χρόνια ένα σημαντικό μέρος του budget ..για το budget που διακυβεύεται και η παραμονή του Ζοτς ,οπότε είναι πλέον αναγκαίο κακό η αποδοχή μιας τέτοιας χορηγίας.

Επίσης μην ξεχνάτε πως πολλές ομάδες στην Ευρώπη ,έχουν εφαρμόσει αυτό το μοντέλο χορηγίας όπως η Μπαρτσελόνα (Reagl) και η Μάκαμπι (Electra) ,ώστε να αντλούν κι απο αλλού έσοδα και να είναι ανταγωνιστικοί κάθε χρόνο. Θα μπορούσα να κάνω και κριτική στο αν τα λεφτά αυτά είναι ικανοποιητικά για το μεγαλύτερο brand name (όπως αρέσκεται να λέει ο Δ.Γιαννακόπουλος) του Ευρωπαϊκού Μπάσκετ ,αλλά δεν έχω ιδέα τι πληρώνουν οι άλλες εταιρίες στην Μπαρτσελόνα και την Μάκαμπι.

Φαντάζομαι πως η εν λόγω πρόταση θα γίνει αποδεκτή απο την ΚΑΕ (αν δεν έχει ήδη γίνει) και είναι και ένας απο τους βασικούς λόγους που οι Γιαννακόπουλοι συνεχίζουν και το πλάνο της ομάδας είναι τριετίας.

Επαναλαμβάνω πως αν και ρομαντικός ,με χαλάει να μπει στο όνομα μιας ιδέας κάποια εταιρία ,ο ρεαλισμός με νικάει μιας και δεν θέλω να φανταστώ τον Παναθηναϊκό χωρίς τον Ομπράντοβιτς και τις επιτυχίες.

ΥΣ: Η παραπάνω είδηση έχει επιβεβαιωθεί απο διάφορες πηγές (προφανώς όχι άκυρες). Τώρα αν πέφτω λίγο έξω στα νούμερα ή και στην ύπαρξη αυτής της είδησης (που δεν το νομίζω) ,γράψτε λάθος...

Σχόλια

  1. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΣΟΝΥ?
    ΔΗΛΑΔΗ ΒΑΖΕΙ Η ΣΟΝΥ 4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ + ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΣΟΔΑ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 4-5
    ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΝΝΑΚΟ ΘΑ ΒΑΖΟΥΝ 3?? ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΟΝΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΜΕ ΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΙ (ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ ΣΤΑ 400 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ) ΜΑΣ ΣΩΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΟΣ!!!
    ΜΑ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΣΟΝΥ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΜΟΥ???
    ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ETAIΡΕΙΑ ΛΑΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΝΑ ΚΑΝΑΜΕ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ 2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΤΑ ΜΑΖΕΥΑΜΕ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ!!!
    ΤΟΥΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΣΑΝ ΘΕΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΑΜΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΑΥΤΟ, ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΤΖΕΤ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΑ 12 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η ΣΟΝΥ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ.
    ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΩ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mακάρι να έχεις σωστή πληροφόρηση και να γίνει μια τέτοια συμφωνία !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΠΩΣ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΙ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΑ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΕ ΑΜΚ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΑ 40 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ (ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ) ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΕΤΣΙ ΚΙ ΕΓΩ ΛΕΩ ΠΩΣ ΟΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΙ ΘΑ ΕΒΑΖΑΝ 2 Ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΧΑΡΗ ΕΓΩ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΕΞΙΣΟΥ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΛΩ ΔΕΚΑΡΑ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΕΝΩ ΑΜΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ , ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΘΑ ΕΒΑΖΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 300 ΕΥΡΩ. ΠΟΛΛΟΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ.
    ΚΑΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΡΕ ΦΙΛΕ ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΩΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΡΟ ΚΡΙΣΗΣ ΕΒΓΑΖΑΝ 30 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 10. ΑΣΕ ΠΟΥ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ 400 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΑΖΩ ΜΕΣΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΤΡΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ DPG.
    ΣΥΝΕΠΩΣ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΑ 3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΖΟΤΣ?
    ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δικιο εχεις, αλλα η αληθεια ειναι οτι τους αφηνουν να μπαινουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εάν τα λεφτά που υπήρχαν στο Τσάμπιονς Λίγκ δίνονταν και στην Ευρωλίγκα τότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα, όλοι γνωρίζουμε ότι τα έσοδα είναι κατα πολύ λιγότερα απο τα έξοδα. Δεν θα πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι το κράτος χρωστάει πολλά στις φαρμακοβιομηχανίες και κατ'επέκταση στους Γιαννακόπουλους. Είναι σημαντικό ότι σε τέτοιες δύσκολες εποχές εάν ευσταθεί η πληροφορία υπάρχει πρόταση για χορηγία, το να λέγεται Παναθηναικός SONY είναι το μικρότερο κακό,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. KATA TIN APOPSI MOY TO NA MPEI STON PANATHINAIKO DIPLA H SONY DEN THA MOY GEMIZI KAI POLY TO MATI.STIN OLOI YPOTHESI OMOS KRIVETE ENA TERASTIO KERDOS GIA TON PANATHINAIKO KAI EMENA PROSOPIKA XILIES FORES NA EXO TIN OMADA MOY STO TAVANI KAI ME KERDOS PARA NA MIN MOY GEMIZI TO MATI KAI META NA LEO POY EIMASTAN KAPOTE KAI POY EIMASTE TORA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή



  8. Όσο αναφορά το σενάρια
    με τη sony, προσωπικά το θεωρώ
    ξευτίλα να ξεπουληθεί η ομάδα μας που για μένα αλλά και πολύ κόσμο δεν είναι απλά
    ένας σύλλογος αλλά μια ιδέα σε μια πολυεθνική η οποία θα χρησιμοποιήσει το
    όνομα, την ιστορία και τον λαό μας, για
    τη διαφήμιση της και την αύξηση των κερδών της.


    Γνώρισα τον παναθηναϊκό
    την εποχή του Ανδρίτσου, του Στεργάκου, του Πεδουλάκι… Την πρώτη εμφάνιση του
    Αλβέρτη, την εποχή που δε βγαίναμε ούτε Ευρώπη και παρόλα αυτά ήμουν Παναθα και
    ας με δούλευαν οι ντεμεκ Αριανοι και Παοκτζιδες που μετά οι ίδιοι έγιναν Παναθα
    η γαύροι (ότι δηλαδή ήταν στο ποδόσφαιρο ), για οι παίχτες μας έπαιζαν αληθινά
    και αυτό έχει σημασία και όταν νικούσαμε τον Μεγάλο Άρη 15 πόντους όταν η άλλη υπερδύναμη
    του μπάσκετ τότε ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν 2 παρατάσεις και διαιτητικά τρικ να μας κερδίσει
    τότε ένιωθα ακόμα ποιο περήφανος! Η ομάδα μας δεν έμμηνε εκεί αλλά έκτισε την
    δικιά της αυτοκρατορία και συνεχίζει… Έτσι λοιπόν ζήσαμε χαρές και λύπες , συναισθήματα
    που μας κάνουν Ανθρώπους! Παράλου τα αστέρια και του τίτλους δεν καλόμαθα και προτιμώ
    να δώ των παναθηναϊκό να χτίζει νέες βάσεις με νέα παιδιά και ας μη παίρνει τίτλους
    παρά να γίνει άλλη μια κινητή διαφημιστική ταμπέλα μιας πολυεθνικής, και αυτό το
    θέλω για όλα τα τμήματα του Παναθηναϊκού. Η ομάδα μας είναι η ιδέα μας δεν
    είναι μια απρόσωπη εταιρία.


    Με ενδιαφέρει οι παίχτες
    να παίζουν πρώτα απ όλα για το λαό της ιδέας αυτής και όχι για τα λεφτά σαν στυγνοί
    μισθοφόροι επαγγελματίες.


    Υ.Γ. μακάρι κάποτε
    να μην χρειαζόμαστε καθόλου χορηγούς και να ξεφύγουμε από τον απρόσωπο επαγγελματισμό
    του κέρδους της αθλητικής βιομηχανίας και των τηλεοπτικών time out!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ASSASINGREEN.


    Η ΤΡΙΦΥΛΛΑΡΑ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΚΟΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΔΥΣΤΗΧΩΣ.


    ΣΙΓΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΟΝΥ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΡ Η ΣΤΑ ΣΚΟΡ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.


    ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ Η ΜΙΣΚΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΟΥΤΕ Ο ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ.


    SONY. EXEI ENA ΚΥΡΟΣ.


    ΥΓ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΞΑΝΑ, ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΧΟΡΗΓΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ, ΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΛΚΥΕΙ ΠΕΝΤΕ ΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΟΡΗΓΟΥΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΚΛΕΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥΣ ΑΥΤΗΝ Η ΤΡΙΣΚΑΤΑΡΑΤΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΘΕΕ ΜΑΣ ΤΟ ΣΤΕΡΗΣΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου