OAKA και του χρόνου!;


Δηλώσεις Αλαφούζου για την Λεωφόρο: Η Λεωφόρος χωρά 17.000 ανθρώπους. Ελπίζουμε τα μέλη να είναι πολλές δεκάδες χιλιάδες και δεν θα χωράνε. Το γήπεδο αυτό, πάντως, παραμένει η καρδιά του Παναθηναϊκού

Όπως φαίνεται στο μυαλό του ,δεν υπάρχει θέμα επιστροφής στην Λεωφόρο.

Σχόλια

  1. Ο Αλαφούζος θα είναι μέσα στις δεκάδες χιλιάδες που δεν χωράνε; Γιατί γήπεδο δεν θυμάμαι να έχει πατήσει ποτέ του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σου γράφω τι έγραψα για τον νέο πρόεδρο του Παναθηναικού, τις σχέσεις με τους οργανωμένους και το γήπεδο.
    "Σε μια δημοκρατική χώρα όλοι έχουν λόγο, καμμία αντίρρηση και ο οικογενειάρχης και ο απλός φίλαθλος που πηγαίνει μια φορά στο γήπεδο έχει λόγο. Δεν είμαι οργανωμένος οπαδός, ότι λέω το πιστεύω χωρίς να είμαι ετερόφωτος. Ότι είπα έχει να κάνει με την ποσότητα των συγκεκριμμένων οπαδών και την παρουσία τους στο γήπεδο. Δεν έχει να κάνει ούτε με πόσα εισητήρια και με ποιό τρόπο τα εξασφαλίζει ο κάθε οπαδός, ούτε με τα πιστεύω του ούτε με την οικονομική του κατάσταση. Θεωρώ ότι οι οργανωμένοι οπαδοί μιας ομάδας βρίσκονται συχνότερα από οποιαδήποτε άλλο απλό οπαδό στο γήπεδο και υποφέρουν γιατήν είτε βρέξει είτε χιονίσει είτε χάσει είτε κερδίσει μια άλλη ομάδα. Βάσει εμπειρίας που έχουν και μόνο μπορούν να εκφέρουν την γνώμη τους- δεν φαντάζομαι ότι αυτό απαγορεύεται- στον πρόεδρο ή στον τεχνικό διεθυντή της ομάδας. Ο πρόεδρος οφείλει να ακούσει την άποψή τους, διαφωνόντας ή συμφωνόντας μαζί τους και να λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις. Οι οργανωμένοι οπαδοί θεωρούνται η δύναμη μιας ομάδας εξάλλου γιαυτό το λόγο έχουν και ξεχωριστές θύρες και αποτελούν το πιό δυναμικό κομμάτι της κερκίδας.
    Στον Παναθηναικό πολλές φορές οι οργανωμένοι οπαδοί έχουν προκαλέσει προβλήματα όπως σωστά ανέφερες, όμως έχουν αναδείξει με την φωνή τους και την παρουσία τους τον προβληματισμό και ανησυχίες του απλού οπαδού για το μέλλον και την τύχη της ομάδας μας.
    Εγώ δεν βλέπω καλά την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί εδώ και πολλά χρόνια στον Παναθηναικό.
    Ομάδα ουσιαστικά ακέφαλη με τον μεγαλομέτοχο να μην μπορεί σε καμμία περίπτωση να αντιμετωπίσει τον Κόκκαλη.
    Ομάδα με ενοικιαζόμενο γήπεδο, το ΟΑΚΑ που μοιράζεται με άλλη ανταγωνιστική ομάδα την στιγμή που διαθέτει δικό του γήπεδο που καλύπτει τις ανάγκες του.
    Ομάδα που αν εξαιρέσουμε την περίοδο της πολυμετοχικότητας οι μεταγραφές ήταν ελάχιστες και μικρού κόστους.
    Ομάδα που δεν μπορούσε να μπεί στο σύστημα που διοικεί το ελληνικό ποδόσφαιρο και την διαιτησία. Να μην αναφερθούμε πόσες φορές αδικήθηκε η ομάδα μας από διαιτητές (Ευθυμιάδης κλπ) και ο τρόπος που αντιμετωπίστηκαν παράγοντες της ομάδας μας από άλλους υποδεέστερων ομάδων (Μπέος --> Γόντικας)
    Ομάδα που την δεκαετία του 60 & 70 όταν επαιζε στη Λεωφόρο δεν κουνιόταν φύλλο και συνήθως πατούσε τον Ολυμπιακό. Σήμερα τρομάζουμε να πάρουμε μία νίκη απένατι στον αιώνιο και πανυγηρίζουμε όπως τα παιδιά στην κατοχή που τους πρόσφεραν λίγο φαγητό.
    Αυτά τα βλέπω εγώ ο απλός οπαδός και ανησυχώ για το μέλλον της ομάδας μου. Ο οργανωμένος φίλαθλος (με την καλή έννοια) που πάει κάθε Κυριακή στο γήπεδο με ότι καιρό κάνει και τρώει στη μάπα όλες τις πίκρες και τις στενοχώριες της ομάδας , δεν θα αντιδράσει;
    Βλέπεις εσύ τον κ. Βαρδινογιάννη να αγαπά και να πονάει τον Παναθηναικό, ή να τον βλέπει ως ένα κομμάτι των επιχειρήσεών του;
    Εγώ και πολλοί άλλοι βλέπουμε το δεύτερο και ανυσηχούμε για την ομάδα μας γιατί δεν βλέπουμε να υπάρχει μέλλον, και να μπορεί να συναγωνιστεί τον Ολυμπιακό και να πάρει πρωταθλήματα. Όμως εγώ προσωπικά αυτά δεν μπορώ να τα εξωτερικεύσω, μόνο οι οργανωμένοι οπαδοί μπορούν να τα πούν στον πρόεδρο.
    Εν κατακλείδι αυτή την λειτουργία την κάνουν οι οργανωμένοι οπαδοί που με την παρουσία τους και την φωνή τους αναδεικνύουν τους προβληματισμούς και τις σκέψεις του απλού οπαδού.
    Επαναλαμβάνω ότι είμαι αντίθετος σε κάθε μορφής βίας (φραστικής και ωμής) και θεωρώ ότι τα επεισόδια που γίνονται από τους οργανωμένους οπαδούς μας είναι μια λάθος αντίδραση."

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου