Μένουν οι Γιαννακόπουλοι. Μένουν Ζοτς και παίκτες;

TO MONO KAΛΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ SITES ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΤΙΑΞΕΙ Ο Δ.ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ.
ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΕ...


Καταρχήν, ότι μένουν οι αδερφοί Γιαννακόπουλοι δεν μπορεί παρά να είναι ένα θετικό νέο για το τμήμα του αντρικού μπάσκετ. Το θέμα είναι αυτή η παραμονή τους ,με τι συνθήκες θα συνδυαστεί μιας και αυτά που ακούμε για την νέα οικονομική πολιτική δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά.

Το onsports μιλάει για budget που θα προσαρμοστεί με τα οικονομικά δεδομένα της Ελλάδας και το Gazzetta για μείωση συμβολαίων στους πάντες. Πόση μείωση; Στο 40% !! Αυτό τι μπορεί να σημαίνει; Άγνωστο ,μιας και το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στην ομάδα καθώς και η παρουσία του Ζοτς ,πολλές φορές (και έχει αποδειχτεί στο παρελθόν) υπερνικούν τα κουρέματα στα συμβόλαια. Τώρα όμως μιλάμε για 40% μείωση ,σχεδόν στο μισό. Δεν είναι και λίγο πράγμα. Και δεν μιλάμε για παίκτες που δεν θα μπορέσουν να βρουν αλλού συμβόλαιο. Θα βρουν και μάλιστα τους χρυσοπληρώνουν στο εξωτερικό (...και οι Αγγελόπουλοι αν χρειαστούν).

Όμως ,κάπου εδώ πρέπει να αναφέρω δύο βασικές λεπτομέριες που είτε δεν
γνωρίζετε ,είτε αμελείτε. Πρώτον ,τα τελευταία χρόνια η φαρμακοβιομηχανία και συγκεκριμένα η εταιρία των Γιαννακόπουλων αρχίζει και δεν πηγαίνει τόσο καλά. Επίσης υπάρχουν πολύ μεγάλες οφειλές απο το Δημόσιο τα τελευταία χρόνια ,που δεν έχουν πληρωθεί και ούτε πρόκειται όπως φαίνεται. Με δεδομένα όλα αυτά ,πριν 2 χρόνια είχε φημολογηθεί πως η οικογένεια Γιαννακόπουλοι είχαν βγάλει όλα τους τα λεφτά απο την Ελλάδα και τα είχαν στείλει στο εξωτερικό (αν θυμάμαι καλά Λουξεμβούργο). Μόνο και μόνο αυτό ,νομίζω πως σημαίνει πολλά.

Ένα δεύτερο -και πολύ σημαντικό- στοιχείο είναι ο νέος φορολογικός συντελεστής στα συμβόλαια των αθλητών ,που κόβει αμέσως την όρεξη σε όλους τους ιδιοκτήτες. Ένας φορολογιός συντελεστής  που χτυπάει στο 45%!! Όπως καταλαβαίνετε όταν μια ΚΑΕ ή ΠΑΕ αναγκάζεται να πληρώνει σε έναν αθλητή εκτός του συμβολαίου και την εφορία ,τότε μόνο εύκολο δεν είναι να υπάρχουν υψηλά συμβόλαια. Και πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μπάσκετ ,που δεν παίρνεις πίσω ούτε το 1/3 απο αυτά που βάζεις.

Το θέμα είναι κυρίως οικονομικό. Οι Γιαννακόπουλοι όλα αυτά τα χρόνια ματώνουν οικονομικά ,απλά απο ότι φαίνεται τα τελευταία χρόνια ματώνουν περισσότερο απο όσο αντέχουν. Ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα φύγουν με τις νέες οικονομικές συνθήκες ,είναι μια μεγάλη συζήτηση που θα πρέπει να ανοίξει με την λήξη του πρωταθλήματος. Θα μιλούσα για τέλος εποχής του μπάσκετ ,αλλά για μένα όλα θα κριθούν στην παραμονή ή όχι του Ζοτς.

ΥΣ:  Αυτό με τον φορολογικό συντελεστή ,μου θυμίζει το ίδιο με τις αυξήσεις των φόρων και στις υπόλοιπες αγορές. Αποτέλεσμα; Να νεκρώσουν ...συγχαρητήρια λοιπόν.

ΥΣ2: Κάποτε ρωτούσα τον εαυτό μου αν η ΠΑΕ ή η ΚΑΕ είναι πιο εύκολο να πουληθούν. Μάλλον η σωστή ερώτηση είναι ,ποια απο τις δύο είναι λιγότερο δύσκολο..

ΥΣ3: Μιας και ο Αλαφούζος είναι στα πάνω του ,να κάνω μια παρατήρηση. Η λαϊκή βάση μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικότατα σε όλο τον Σύλλογο. Αν τηρηθούν σωστά κάποια πράγματα και υπάρχει πρόγραμμα.

ΥΣ4: Όλα αυτά 2 μέρες πριν διεκδικήσουμε το 7ο ευρωπαϊκό μας..

Σχόλια