AYTOKΡΑΤΟΡΙΚΟΣ ΒΙΑΣΜΟΣ

 
Οι πράσινοι σύντριψαν τον Άρη με 90-56 και διατήρησαν την απόσταση του ενός βαθμού από τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας... Μαθήματα μπάσκετ από τον Παναθηναϊκό που ήταν εκπληκτικός.
Μετά από μία νίκη με 34 πόντους διαφορά (την μεγαλύτερη σε εντός έδρας παιχνίδια των δύο ομάδων), δεν μπορείς να πεις και πολλά πράγματα... Το τελικό 90-56 τα λέει όλα...
Όμως επειδή ο Παναθηναϊκός τις τελευταίες μέρες δεν μας είχε συνηθίσει σε τέτοιες εμφανίσεις, η νίκη του έχει μικρότερη σημασία από την εικόνα που έδειξαν οι πράσινοι. Και εκεί αξίζει να σταθεί κανείς.
10/21 τρίποντα, 12 παίκτες να σκοράρουν, 18/31 δίποντα, 10 λάθη εκ των οποίων τα 5 είχαν γίνει στην πρώτη περίοδο και 20 ασίστ σε μία εμφάνιση που θύμισε τον Παναθηναϊκό που όλοι λάτρεψαν πέρυσι. Περίσσιο πάθος σε άμυνα και επίθεση, κυνήγι από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό και τον κόσμο που πήγε στο ΟΑΚΑ να απολαμβάνει μπάσκετ.
Ναι... αυτός ο Παναθηναϊκός όχι μόνο σου... γεμίζει το μάτι, αλλά δείχνει ικανός να απογειώσει και πάλι όλες τις προσδοκίες των οπαδών του και να φτάσει παντού στην κορυφή. Μην ξεχνάμε... Τίποτα δεν έχει χαθεί! Αντιθέτως όλα τώρα παίζονται και το κυριότερο για τους πράσινους, είναι η διάρκεια.

Όσον αφορά τον αγώνα, ο Παναθηναϊκός μπήκε από νωρίς δυνατά στο παιχνίδι. Προηγήθηκε με 18-8 στο 6' και επέβαλλε πλήρως τον ρυθμό του. Από τους κιτρινόμαυρους, ο Χατζηβρέττας που χειροκροτήθηκε από τους οπαδούς του τριφυλλιού, προσπάθησε με δύσκολα σουτ να κρατήσει την ομάδα του στο παιχνίδι, αλλά όταν σταμάτησαν τα λάθη, η διαφορά εκτοξεύτηκε.
Το απίστευτο τρίποντο με φόλοου από το κέντρο του γηπέδου στην εκπνοή από τον Διαμαντίδη, έδωσε το έναυσμα και το 22-17 στο 9' έγινε 35-23 στο 13'. Οι κιτρινόμαυροι έριξαν τον ρυθμό του αγώνα, αλλά με τους Μπατίστ και Πέκοβιτς να είναι ανίκητοι κοντά στο καλάθι, τα ποσοστά από την περιφέρεια να είναι ψηλά και το Νίκολας να πυροβολεί, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 56-38 στα μέσα της γ' περιόδου.
Κάπου εκεί αντεπιτέθηκε ο Άρης. Μείωσε σε 58-45 και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς πήρε τάιμ άουτ. Τι συνέβη μετά από αυτό; Ένα σερί 19-0 για τους πράσινους που τελείωσαν το ματς, με τους Καλάθη, Σερμαντίνι και κυρίως τον Βεργίνη να κλέβουν τις εντυπώσεις στο τέλος.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Σερμαντίνι 7, Τέπιτς 2, Σπανούλης 7 (2), Περπέρογλου 6(1), Μπατίστ 6, Φώτσης 11, Χέισλιπ 6, Νίκολας 13(3), Βεργίνης 7 (1), Διαμαντίδης 5(1), Πέκοβιτς 11, Καλάθης 9(2)
Άρης (Μπλατ): Κλαρκ 6(2), Αργυρόπουλος 1, Μάιλς, Μπετς 6, Λάμποβιτς, Ρίτσαρτσον 9(1), Χατζηβρέττας 10(2), Ντικούδης 7, Σκορδίλης 4, Πάουνιτς 4, Κακιούζης 6, Μπάρλος 3

Ρεπορτάζ απο www.prasinanea.gr

Σχόλια