Αν πότε ο κόσμος αποφασίσει ποτέ ότι ο Αλαφούζος είναι ακατάλληλος για τον Παναθηναϊκό, τότε θα πρέπει να φερθεί έξυπνα για να τον οδηγήσει στην έξοδο


 Μετά την ήττα με τον Πάοκ είχα γράψει πως ακόμη κι αν ο Παναθηναϊκός κατάφερνε να πάρει το πολυπόθητο πρωτάθλημα, αυτό δεν θα το χαιρόμασταν 100%. Κι αυτό λόγω Αλαφούζου. Όχι επειδή είμαστε εναντίον του για τα προφανή, αλλά γιατί η παρουσία του φαντάζει σαν...ληγμένο προϊόν.

Μόνο και μόνο στο άκουσμα του ονόματος του, όλοι οι σχετικοί συνειρμοί κάνουν πάρτι. Μηδέν όραμα, μηδέν όρεξη. Ακόμη κι ένα πρωτάθλημα θα φάνταζε σαν ένα όνειρο μέσα στον εφιάλτη της παρουσίας του.

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται διοικητική αλλαγή για να "φρεσκαριστεί" και να πάρει ζωντάνια.  Με τον Αλαφούζο στο τιμόνι κάτι τέτοιο δεν δύναται να υπάρξει.

Όταν λοιπόν ο κόσμος -όχι μόνο η 13- αποφασίσει πως αυτό πρέπει να είναι η νο1 προτεραιότητα γιατί αποτελεί την νο1 αιτία που ο Παναθηναϊκός αδυνατεί να κυριαρχήσει, τότε πρέπει να δράσει έξυπνα.

Ούτε η βία, ούτε οι αναφορές στην μεγαλειώδη πορεία του 2008 έχουν θέση. Οι εποχές έχουν αλλάξει, ο κόσμος έχει αλλάξει.

Θα χρειαστούν ειρηνικές και έξυπνες δράσεις που θα αναγκάσουν άπαντες να ασχοληθούν με αυτού του είδους διαμαρτυρίες.

Να περαστούν τα μηνύματα που πρέπει, όπως πρέπει.

Με ρομαντικό τρόπο; Με ρομαντικό.

Με ειρωνικό; Με ειρωνικό.

Με συμβολικό; Με συμβολικό.

Όταν λοιπόν ο κόσμος το αποφασίσει, για εμένα μόνο αυτή είναι η λύση. Με δράσεις από όλες τις θύρες.

Εκτός κι αν έχουμε υπομονή μέχρι το 2030..

Σχόλια