Τα 4 σημεία αναφοράς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος


 Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος τελείωσε με τον Παναθηναϊκό να τερματίζει 4ος και να βρίσκεται στο -4 από την κορυφή.

Το πως φτάσαμε έδω, τι θα μπορούσε να πάει καλύτερα, τι πήγε χειρότερα...είναι πράγματα που έχουν αναλυθεί ουκ ολίγες φορές. 

Πάμε να δούμε τις 4 στιγμές που θεωρώ πως ήταν κομβικές για την ομάδα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος...


1. Ο τραυματισμός του Μάγκνουσον


Στην αρχή του πρώτου ντέρμπι της σεζόν και με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται σε ανεβασμένη Ευρωπαϊκή ψυχολογία, βλέπει τον Μάγκνουσον να σωριάζεται στο έδαφος ύστερα από μια διεκδίκηση της μπάλας και την ομάδα του Γιοβάνοβιτς να...χάνει την μπάλα.

Ο Ισλανδός υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού, έχασε όλη την σεζόν και μαζί του...χάθηκε όλη η ομάδα. Ο Παναθηναϊκός στην πραγματικότητα δεν ξεπέρασε ποτέ την απώλεια του, με την άμυνα του να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και την επιθετική ανάπτυξη από πίσω να μην επανέρχεται ποτέ στα ίδια επίπεδα.

Τόσο οι καλοκαιρινές μεταγραφές, όσο και οι χειμερινές δεν κατάφεραν να καλύψουν το κενό του.


2. Η κροτίδα στον Χουάνκαρ 


Ο Παναθηναϊκός κάνει ό,τι θέλει στο πρώτο ημίχρονο Καραϊσκάκη αλλά πάει στα αποδυτήρια μόνο με το 0-1. Με την έναρξη του δεύτερου μισού ισοφαρίζεται από το πουθενά και βλέπει τον Χουάνκαρ να πέφτει κάτω από μια κροτίδα που πέφτει δίπλα του.

Η ομάδα αποσύρεται από το γήπεδο, ο Ισπανός τραυματίζεται και ο αγώνας κατοχυρώνεται υπέρ του τριφυλλιού 0-3 στα χαρτιά. Μια εξωαγωνιστική νίκη...που προκάλεσε θετική έκπληξη για τα γρήγορα και αποτελεσματικά αντανακλαστικά της ΠΑΕ, η οποία στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και δεν άφησε έρμαιη την ομάδα.

Μια πολυεπίπεδη νίκη που αν δεν είχε κυνηγηθεί, η ιστορία μπορεί να γραφόταν με τον...σύνηθη τρόπο και την ασυλία του γαύρου να έκανε πάρτι στο πράσινο θύμα. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, με τους ρόλους να αντιστρέφονται και να μην δημιουργούνται στην ομάδα εξωγηπεδικά προβλήματα από το πουθενά.


3. Η "Μπρινολιάδα" του Περιστερίου


Ο Παναθηναϊκός βρισκόταν σε μια περίοδο που ψαχνόταν να δει εάν περνάει κρίση και ο πάλαι πότε mvp του στο τέρμα εξελισσόταν σε έναν...επίμονο γκαφαντζή. Απόγειο αυτής της συνθήκης, το εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στον Ατρόμητο, όταν ο Μπρινιόλι κάνει πράγματα που δεν βγάζουν λογική και το τριφύλλι ήτατται δίχως λόγο και αιτία.

Η κακή διαχείριση και αδυναμία της ΠΑΕ να ανανεώσει τον κορυφαίο της τερματοφύλακα και οι φήμες ότι ο παίκτης έχει δώσει τα χέρια με τον Μελισσανίδη υπογράφουν μια ήττα που πονάει όχι τόσο αγωνιστικά, με την ομάδα να μπαίνει σε ένα πρωτόγνωρο κύμα εσωστρέφειας, που θα το πληρώσει αργότερα με τον Ευρωπαϊκό αποκλεισμό από την Μακάμπι.


4. Η απόλυση του Γιοβάνοβιτς


Ο Γιάννης Αλαφούζος επιβεβαιώνει πως αποτελεί την εγγύηση της παράνοιας και από το πουθενά αποφασίζει να απολύσει Χριστουγεννιάτικα τον Γιοβάνοβιτς και να φέρει τον Φατίχ Τερίμ στην θέση του.

Οι ισορροπίες στην ομάδα κλωνίζονται, η αγωνιστική ταυτότητα της ομάδας χάνεται και εν τέλει η ομάδα τελειώνει την κανονική διάρκεια σε χειρότερη θέση από ότι την άφησε ο Σέρβος προπονητής.

Η στιγμή που αναμφίβολα στιγμάτισε την φετινή σεζόν και θα φανεί σε λίγες μέρες/εβδομάδες ή μήνες, εάν λειτούργησε θετικά ή όχι στην ομάδα... 

Σχόλια