Η σοβαρή μεταγραφή φαίνεται από την αρχή


 Όταν είχε ακουστεί
το όνομα του Μπακασέτα για τον Παναθηναϊκό τα Χριστούγεννα, προσωπικά δεν έδινα πιθανότητες καθώς στο μυαλό μου τέτοια μεταγραφή δεν μπορούσε να συμβεί επί Αλαφούζου. Κι όταν λέω "τέτοια", εννοώ μεταγραφή κανονική, σοβαρή.

Λίγες μέρες αργότερα ευτυχώς διαψεύστηκα και ο χειρότερος παράγοντας στα χρονικά του Συλλόγου έφερε την καλύτερη μεταγραφή επί ημερών του. Ένας παίκτης που είχε όλο το πακέτο που χρειαζόταν. Αρχηγός της Εθνικής, ετοιμοπόλεμος, με ποιότητα, γεμάτες χρονιές και το βασικότερο, ξέροντας να κάνει πρωταθλητισμό.

Μια Δευτέρα λοιπόν προσγειώθηκε στην Ελλάδα και σε λιγότερο από 48 ώρες φόρεσε την φανέλα και χρειάστηκε λίγα λεπτά για να δώσει το πρώτο μήνυμα, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι του Ατρόμητου.

Από τότε...μετράμε 2 εβδομάδες και ο Μπακασέτας έχει γίνει σημείο αναφοράς της ομάδας, παίζοντας σε όλα τα παιχνίδια, πετυχαίνοντας το πρώτο του τέρμα, βγάζοντας ασίστ και συμμετέχοντας ενεργά σχεδόν σε όλες τις επιθετικές ενέργειες της ομάδας.

Λένε πως η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται κι αυτό ισχύει στην περίπτωση του. Κάθε εκτέλεση που κάνει μπορεί να προκαλέσει ευκαιρία για γκολ, οι μεταβιβάσεις του είναι ουσιαστικές και το πόδι του δεν το έχει για να...ταλαιπωρεί την μπάλα, αλλά για να κυνηγάει το γρήγορο σουτ προς το αντίπαλο τέρμα.

Εν ολίγοις, η παρουσία του έχει προκαλέσει upgrade στο μεσοεπιθετικό κομμάτι της ομάδας και έχει ομορφύνει το παιχνίδι. Το ακόμη πιο ενθαρρυντικό είναι πως παίζει λες και βρίσκεται καιρό στην ομάδα, στοιχείο που δείχνει πολλά για την αγωνιστική του συμπεριφορά.

Μένει λοιπόν να φανεί, αν όσο περνάει ο καιρός και φτάνουμε σε πιο...do or die παιχνίδια, θα συνεχίσει να κάνει βήματα προς τα  μπρος, παίρνοντας την ομάδα στις πλάτες του, μαζί με τον Ιωαννίδη.

Σχόλια