O Παναθηναϊκός ζητάει να γίνει πιο ανοικτόμυαλος και ο Γερεμέγιεφ πιο χρήσιμος


 H νίκη στο χθεσινό ήταν αναγκαία. Και χρήσιμη καθώς ανοίγεται ο δρόμος για ένα μίνι-σερί όπου απαγορεύονται οι απώλειες βαθμών, πριν το μεγάλο ντέρμπι στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Όμως, εξίσου χρήσιμα ήταν και όσα συμπεράσματα βγήκαν από το χθεσινό διπλό. Συμπεράσματα που πρέπει να αξιοποιηθούν για την συνέχεια της σεζόν, εφόσον το τριφύλλι θέλει να γίνει φαβορί για τον τίτλο και όχι ένας απλός διεκδικητής του.

Από την μια είχαμε τον Γερεμέγιεφ που πέτυχε το 4ο του γκολ σε συνολικά 73' και ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι πρέπει να λογίζεται ως ένας παίκτης που πρέπει να βρίσκεται στο βασικό rotation της ομάδας και όχι να εμφανίζεται ως...guest star. Εάν ο Παναθηναϊκός θέλει να προχωρήσει, τότε αυτό μπορεί να γίνει μόνο με παίκτες που είναι έτοιμοι να αποδώσουν άμεσα.

Χθες το βράδυ ο Γιοβάνοβιτς πρέπει να επανεκτίμησε οριστικά την περίπτωση του Σουηδού. Τον έβαλε μέσα και στην πρώτη ευκαιρία που του δόθηκε την έκανε γκολ. Χωρίς να φλυαρεί με την μπάλα απέδειξε ότι είναι κανονικό φορ που έχει σαν στόχο την εκτέλεση και όχι κάποιο άλλο χαρακτηριστικό που δεν σχετίζεται με αυτήν την θέση.

Δεν γίνεται να παίρνει χρόνο συμμετοχής ο Σπόραρ που δεν έχει δείξει σημάδια βελτίωσης και τα γκολ του είναι δυσανάλογα του συμβολαίου του. Πολύ περισσότερο, δεν γίνεται να παίρνει χρόνο συμμετοχής από έναν παίκτη που έχει σημειώσει 4 τέρματα σε ούτε καθαρά 90' αγώνα.

Ο Γερεμέγιεφ είναι όμως το δέντρο. Γιατί το δάσος έχει να κάνει με το συνολικό αγωνιστικό τμήμα και την ανάγκη του να γίνει πιο...open minded.

Σύμφωνοι, πως οι πάγιες θέσεις του Γιοβάνοβιτς βοήθησαν την ομάδα να ανέβει επίπεδο. Να πάρει ένα Κύπελλο μετά από σχεδόν μια δεκαετία, να βγει ξανά Ευρώπη και να διεκδικήσει στα ίσια το πρωτάθλημα. Όμως, αυτά δεν αρκούν για μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός θέλει πρωταθλήματα και Ευρωπαϊκές πορείες. Συνεπώς, θέλει περαιτέρω εξέλιξη. Και τι πιο ασφαλές, αυτή η εξέλιξη να γίνει με έναν προπονητή που χαίρει άκρας εμπιστοσύνης από την πλειοψηφία του κόσμου και λειτουργεί ως ασπίδα σε "Αλαφουζικούς" εφιάλτες.

Όμως, η εξέλιξη της ομάδας συνδέεται άρρηκτα με την δική του εξέλιξη. Ή αν θέλετε με την δική του αλλαγή σε κάποια...στεγανά που έχει. Πρέπει να αποσυνδεθεί από συγκεκριμένα πρόσωπα που δεν αποδίδουν, πρέπει να κάνει πιο απρόβλεπτη -δίχως να δημιουργήσει μη διαχειρίσιμους κινδύνους- την αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας εντός παιχνιδιού και να μην εγκλωβίζεται σε συγκεκριμένες αντιδράσεις.

Όσο πολύπλοκο είναι το ποδόσφαιρο, άλλο τόσο απλό είναι. Δεν γίνεται να μην παίζει αυτός που αποδίδει, ούτε γίνεται μια επιλογή που δεν βγαίνει να καταντάει εμμονή.

Το φετινό πρωτάθλημα είναι ακόμη πιο πολύτιμο από το περυσινό γιατί εάν δεν κατακτηθεί τότε δεδομένα η εσωστρέφεια θα είναι αρκετά μεγαλύτερη από πέρυσι. Επιπλέον, θα διευκολυνθεί το Ευρωπαϊκό μέλλον της ομάδας.

Το χθεσινό ματς έδειξε τις αλλαγές που χρειάζεται να γίνουν.


ΥΓ: Εάν θες να πάρεις το πρωτάθλημα με αυξημένες πιθανότητες δεν καλύπτεις τα κενά που έχεις, όπως στην άμυνα. Αλλά δυναμώνεις περαιτέρω τα εξτρεμ σου για να ανέβεις άμεσα επίπεδο.

ΥΓ2: Τώρα που είπα μπακ..πόσο χειρότερος είναι ο Σιδεράς από τον Γεντβάι για να μην αξίζει μια ευκαιρία; 

Σχόλια