Αν θέλει να ανέβει επίπεδο, δεν θέλει τον Σπόραρ


 Με την σεζόν
να βρίσκεται στα μισά της είναι πλέον πιο εύκολο να εξαχθούν κάποια ασφαλή συμπεράσματα. Με όσα κατάφερε ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι στα προκριματικά, ανέβασε το ταβάνι του και από εξαφανισμένος στον Ευρωπαϊκό χάρτη, παρουσιάστηκε ανταγωνιστικός (σε αντίθεση με πέρυσι κόντρα στην Σλάβια Πράγας), πήρε προκρίσεις και ψήλωσε το ταβάνι του.

Δεδομένα, το επίπεδο των αντιπάλων ανέβηκε οπότε έγινε μοιραία πιο ευδιάκριτο, που ανήκει ο κάθε ποδοσφαιριστής του ρόστερ μας. Άλλοι έχουν παρουσιαστεί ανταγωνιστικοί και άλλοι δεν βοηθάνε όσο προστάζει το συμβόλαιο τους και όσο ανάγκη τους έχει η ομάδα, βάσει της θέση τους.

Ένα εκ των συμπερασμάτων που μπορούν να βγουν είναι ο Σπόραρ. Μπορεί να έχει σημειώσει 8 τέρματα την φετινή σεζόν, να έχει δώσει νίκηες και προκρίσεις, όμως ο Σλοβένος δεν θεωρώ πως είναι ο φορ που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός και θα τον βοηθήσει να ανέβει επίπεδο.

Το χθεσινό ματς ήταν ακόμη ένα που με πείθει για όσα λέω. Ένα ημίχρονο στο οποίο...βοήθησε για να είναι η ομάδα ακίνδυνη. Και μια αλλαγή με τον Ιωαννίδη που...βοήθησε ακόμη περισσότερο για να δεις τις διαφορές και πόσο "μεταλλάσσεται" το τριφύλλι με την παρουσία του Έλληνα φορ.

Μπορεί στα ερχόμενα ματς να βάλει κάποιο γκολ σαν εκείνο με την Βιγιαρεάλ στο ΟΑΚΑ ή να βρίσκεται στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Όμως δεν είναι το φορ που θα θέλει την μια επαφή για να κάνει φάση, που δεν θα επιτρέπει στην αντίπαλη άμυνα να ανεβαίνει ψηλά και που θα είναι μια μόνιμη απειλή.

Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς θέλει γκολτζή. Ένας τέτοιος παίκτης θα την ανεβάσει επίπεδο και θα την βοηθήσει σε παιχνίδια που δεν θα έχουμε αμέτρητες ευκαιρίες. Αυτήν την στιγμή δεν τον έχει.


ΥΓ: Πριν τον επαναληπτικό με την Μπράγκα είχα γράψει πως είναι πιο ωφέλιμο για τον Παναθηναϊκό να μπαίνει ο Ιωαννίδης ως αλλαγή γιατί η επίδραση που έχει στο παιχνίδι είναι πολύ μεγαλύτερη από όταν ξεκινάει βασικός. Και το πιστεύω...και φάνηκε ακόμη μια φορά χθες. Οπότε δεν θεωρώ πως είναι λάθος αυτό που κάνει ο Γιοβάνοβιτς. Απλώς το πρόβλημα είναι πως μέχρι να γίνει αλλαγή, συνήθως η γραμμή κρούσης του τριφυλλιού λειτουργεί κάτω του μετρίου.

Σχόλια