(Και) η υπόθεση Μπρινιόλι μας θύμισε πως ακόμη υπάρχει Αλαφούζος


 Από εχθές το βράδυ, άπαντες μιλούν για τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι και τα νέα λάθη που έκανε και στοίχησαν στην ομάδα. Ο μέχρι πρότινος καλύτερος τερματοφύλακας στην Ελλάδα έχει καταφέρει μέσα σε 1 μήνα να αποτελεί μόνιμη πηγή κινδύνου για την εστία του. Εκεί που δεν πέρναγε ούτε μύγα στο τέρμα μας, πλέον κάθε κίνηση του προκαλεί ανησυχία.

Μπορεί να περνάει κακή φάση; Σίγουρα...

Μπορεί να τον εκθέτει η άμυνα του; Ή μάλλον καλύτερα η συνολική αμυντική λειτουργία που ξεκινάει από το κέντρο; Σίγουρα...

Μπορεί να τον έχει επηρεάσει η μη ανανέωση του συμβολαίου του; Εάν και δεν το δέχομαι, πιθανότατα ναι...

Τα...αυλικά ΜΜΕ της διοίκησης Αλαφούζου έβγαλαν άρθρα, όπως καλή ώρα το Sdna, κι έκαναν εκτενή αναφορά στις μέχρι τώρα συζητήσεις του Ιταλού με την διοίκηση Αλαφούζου. Με ημερομηνίες και ποσά. Από την μια ο Ιταλός που ζητάει 1 εκατομμύριο ετησίως και από την άλλη ο Αλαφούζος που δίνει ταβάνι 750 χιλιάρικα.

Επειδή εγώ είμαι οπαδός του Παναθηναϊκός και όχι λογιστής του Αλαφούζου...επειδή έχω μάθει να πανηγυρίζω προκρίσεις της ομάδας μου επειδή προκαλούν χαρά στον κόσμο, δημιουργούν ελπίδες για τίτλους και διακρίσεις και όχι επειδή γεμίζουν λεφτά τα ταμεία της ΠΑΕ...δεν μπορώ να καταλάβω πως μετά από 4 μήνες συζητήσεων, η ΠΑΕ δεν έχει ανανεώσει τον καλύτερο τερματοφύλακα των τελευταίων -πολλών- ετών.

Ή μάλλον μπορώ να το καταλάβω, αφού τα 11 χρόνια Αλαφούζου με έχουν διδάξει πως οφείλω να περιμένω πάντα τα χειρότερα από τον συγκεκριμένο άνθρωπο.

Δεν γίνεται σαν ΠΑΕ να μην κυνηγάς, να κλείσεις σύντομα θετικά τις διαπραγματεύσεις. Δεν γίνεται να μην βάζεις νερό στο κρασί σου με σκοπό να κρατήσεις έναν πυλώνα της ομάδας και αντ αυτού να να δημιουργείται καθυστέρηση, να αιωρούνται φήμες, να προσωποποιείς αποτυχίες μέσα από το επίσημο twitter και να έχεις δημιουργήσει μια προβληματική κατάσταση.

Μια νορμάλ διοίκηση, όταν τα πάντα πήγαιναν καλά αγωνιστικά, θα κοιτούσε πως να μην διαταράξει το κλίμα και όχι να προκαλέσει αφορμές για εσωστρέφεια και γκρίνια.

Σήμερα, ο Παναθηναϊκός καλείται να πορευτεί για την συνέχεια της σεζόν μέσα σε αυτό το κλίμα. 

Για ποιο λόγο;  

Γιατί πολύ απλά υπάρχει Αλαφούζος. Δεν έχει ούτε την δυναμική, ούτε την διάθεση να προσπαθήσει για το καλύτερο.

Εθελοτυφλούμε γιατί αγαπάμε το τριφύλλι, αλλά ο πλέον ανίκανος παράγοντας του Συλλόγου κλείνει 11 χρόνια και σήμερα αντί να έχουν δημιουργηθεί οι καλύτερες συνθήκες για να πάμε για...πρωτάθλημα, βλέπουμε από την μια να στοχοποιείται το βασικό σου τέρμα από έμμισθους υπάλληλους του και από την άλλη γαυρο-ΜΜΕ να φτιάχνουν κλίμα για τον Γιοβάνοβιτς.

Με μια Παναθηναϊκή διοίκηση όχι μόνο θα υπήρχε σήμερα προστασία, αλλά δεν θα επέτρεπε να αιωρούνται τόσο σημαντικές ανανεώσεις μέχρι σήμερα.

Είτε εν τέλει τον ανανεώσει, είτε τον...στείλει στον πάγκο αλά Νικοπολίδη...ΚΑΙ η υπόθεση Μπρινιόλι μας θυμίζει πως ακόμη υπάρχει Αλαφούζος...


ΥΓ: Είναι τουλάχιστον αστείο να μιλάνε Παναθηναϊκοί για...τρύπιο τερματοφύλακα. Αλλά είναι ακόμη πιο αστείο να το κάνουν αυτό έμμισθοι υπάλληλοι του Αλαφούζου, καθώς είναι σαν να παραδέχονται πόσο...τρύπια είναι η ίδια η διοίκηση.

ΥΓ2: Ζητάει ο Ιταλός πολλά και θα χαλάσουν οι ισορροπίες; Δηλαδή δεν έχουν χαλάσει με αυτά που παίρνουν οι Σπόραρ, Βιλένα και Βέρμπιτς ας πούμε;

Σχόλια