Τον κέρδισε ο κακός εαυτός του


 Ο Παναθηναϊκός
παρουσιάστηκε με δύο πρόσωπα στην έδρα της Βιγιαρεάλ, με το κακό του να κάνει τέτοια ζημιά που να μην επιτρέπει ένα...ιστορικό come back και εν τέλει να χάνει με 3-2 και μαζί τις όποιες ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Αλλά την Ευρωπαϊκή του περιπέτεια να μην τελειώνει, αφού στις 14/12, στην Λεωφόρο θα κληθεί να πάρει τουλάχιστον έναν βαθμό από την Μακάμπι Χάϊφα για να συνεχίσει στους 32 του Conference League.

Το πρώτο ημίχρονο βρήκε τον Παναθηναϊκό συγκεντρωμένο, συγκρατημένα απειλητικό μέχρι που οι φετινές αμυντικές παθογένειες έκαναν την εμφάνιση τους και ο δείκτης του σκορ έγραψε 2-0 μέσα σε 5', στο 34'. 

Με την ομάδα να έχει...κάτσει μέχρι την λήξη του πρώτου ημιχρόνου και την εμφάνιση να γίνεται από κακή χειρότερη, ξεκίνησε το δεύτερο 45λεπτο και χρειάστηκαν μόλις 2' για να γίνει το 3-0. Ενώ όλα έδειχναν πως πάμε στην καλύτερη για μια σβηστή ήττα και στην χειρότερη για μια σοβαρή "σφαλιάρα", ο διακόπτης γύρισε με τον...συνηθισμένο τρόπο.

Ο Γιοβάνοβιτς έβαλε μεταξύ άλλων τον Ιωαννίδη στην θέση του Σπόραρ και η ομάδα ανέβασε ταχύτητα, πήρε μέτρα και άρχισε να πιέζει. Το 3-0, έγινε 3-1, το 3-1 έγινε 3-2 αλλά η μεγάλη ανατροπή δεν έγινε ποτέ, με το τριφύλλι να μένει ικανοποιημένο από την αντίδραση που έβγαλε, αλλά η απογοήτευση των όσων δεν έκανε, να επισκιάζει τα πάντα.

Κι αυτό γιατί ό,τι μαθήματα ήταν να παρθούν, πάρθηκαν. Τώρα κρίνονται στόχοι. Κι ένας εξ αυτών είναι η συνέχεια στην Ευρώπη, η οποία αν δεν έρθει σε 2 εβδομάδες θα είναι αποτυχία, βάσει των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί.

Δεκέμβριο μήνα, ο Παναθηναϊκός ξέρει πλέον τα συν και πλην του. Άρα σε ματς-τελικούς ξέρει τι αδυναμίες πρέπει να καμουφλάρει, τι ρίσκα δεν πρέπει να πάρει, τι αλλαγές (δεν) πρέπει να κάνει. 

Οι 5 αγωνιστικές του Europa έδειξαν πως το τριφύλλι είναι περισσότερο για Conference, αν και θεωρώ πως αδίκησε σε σημαντικό βαθμό τον εαυτό του. Όμως, στο Conference μπορεί να προκύψουν ευκαιρίες για κάτι καλό. 

Και δεν πρέπει ο κακός μας εαυτός, να μας τις στερήσει στο ματς με την Μακάμπι...

Σχόλια