Έκανε το step up


Με αυτά και με αυτά, αφήσαμε σε δεύτερη μοίρα την ελπιδοφόρα εμφάνιση του τριφυλλιού στο Φάληρο. Και λέω ελπιδοφόρα, καθώς δεν θα μάθουμε ποτέ εάν θα κατέληγε σε διπλό εντός του γηπέδου. Όμως, ο τρόπος που κατέβηκε ο Παναθηναϊκός στην έδρα του Ολυμπιακού δείχνει πως έγινε το πολυπόθητο step up.

Πριν το ντέρπι, η μεγάλη μου έγνοια δεν ήταν τόσο εάν θα κερδίσουμε, αλλά εάν θα κατέβουμε για να κερδίσουμε. Πέρυσι στα περισσότερα εκτός έδρας ντέρμπι -αν όχι σε όλα- παρατασσόμασταν μαζεμένοι και η ομάδα σου έδινε την εντύπωση πως πάει περισσότερο να "κλέψει" το παιχνίδι, παρά να το πάρει. Φέτος, σε όλα ανεξαιρέτως τα παιχνίδια -πλην του πρώτου ημιχρόνου στην Μασσαλία- δεν έχει βγάλει τέτοια συμπεριφορά και μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο για να κερδίσει. Ακόμη κι όταν ο αντίπαλος ήταν φανερά καλύτερος -Άεκ- δεν ένιωθες πως είναι τόσο-όσο.

Κι έτσι έγινε στο Καραϊσκάκη. Το τριφύλλι κατέβηκε για να πάρει το διπλό, παίζοντας με τον τρόπο του και θέλοντας να κυριαρχήσει. Και το πέτυχε, μη επιτρέποντας στον Ολυμπιακό να κάνει το παιχνίδι του. Εάν μάλιστα οι ευκαιρίες γινόντουσαν και γκολ, τότε το σκορ ημιχρόνου θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν 0-2 και να είχε σχολάσει ο γάμος.

Αν και το ματς δεν ολοκληρώθηκε -και ελπίζω να μην ολοκληρωθεί- ποτέ, ο Παναθηναϊκός έστειλε ξεκάθαρα μηνύματα. Εμπλούτισε το ρόστερ του, έκανε το step up στο παιχνίδι του, άφησε στην άκρη το παθητικό ποδόσφαιρο και κατεβαίνει στα παιχνίδια για να πάρει με τον τρόπο του το πρωτάθλημα. Αν δεν υπήρχε και το κακό ματς με την Άεκ, τότε η αισιοδοξία θα ήταν πολύ μεγαλύτερη.

Παρότι δεν είμαστε πρώτοι, νιώθω το ίδιο συναίσθημα που είχα πέρυσι. Απλώς από την ανάποδη. Θυμάστε πέρυσι που αναρωτιόμασταν πόσο θα βαστάξει το ρόστερ και πόσο θα έχουμε την ρέντα στο πλάι μας, φοβούμενοι ότι κάπου θα σκάσουμε; Ε φέτος, πάρε το από την ανάποδη, αφού νιώθω πως οι ευκαιρίες θα γίνουν γκολ και οι ισοπαλίες τύπου Πάοκ και κατά...49' γαύρου, θα. γίνουν ξεκάθαρα σκορ νίκης.

Το άμεσο μέλλον θα δείξει, όμως τα αγωνιστικά βήματα βελτίωσης σε σχέση με πέρυσι είναι ξεκάθαρα, όπως και η γενικότερη νοοτροπία που είναι πιο κοντά στο πνεύμα του νικητή και όχι μόνο στου μαχητή. 


ΥΓ: Ο μηχανισμός προπαγάνδας του γαύρου εκτός από συντονισμένος και έντονος, δεν παύει να είναι και πιο αστείος από ποτέ, αφού μοιραία τώρα απαρνούνται όσα διαχρονικά πρεσβεύουν.

ΥΓ2: Η στάση σιωπής που έχει επιλέξει η ΠΑΕ θα κριθεί από το αποτέλεσμα. Εάν όλο αυτό έγινε, για να μην διασφαλιστούν τα συμφέροντα μας και να μας σύρουν σε ακυρωμένο παιχνίδι, τότε η τρύπα στο νερό θα είναι άνευ προηγουμένου. Εάν υπάρξουν οι τιμωρίες που θα έπεφταν σε εμάς, στην περίπτωση αντίστροφων ρόλων, τότε θα πρόκειται για μια ανέλπιστα πολυεπίπεδη νίκη, που θα προσφέρει κυρίως το αίσθημα προστασίας στην ομάδα. 

Σχόλια