"Πυροβολεί" συνειδητά τα πόδια του


 Όποιος πει ότι πίστευε πως έστω και την τελευταία στιγμή, ο Παναθηναϊκός θα έκανε κίνηση απόκτησης φορ με σκοπό να προλάβει την Ευρωπαϊκή λίστα, θα πει ψέμματα.

Από την αρχή του καλοκαιριού είχε γίνει σε όλους κατανοητό πως το τριφύλλι θα βαδίσει στην πεπατημένη με τους Σπόραρ-Ιωαννίδη και δεν θα έλυνε το πρόβλημα της δυστοκίας μέσω μιας μεταγραφής στην θέση 9.

Η εμπιστοσύνη του Γιοβάνοβιτς στα υπάρχοντα φορ είναι δεδομένη και η επιλογή μη ενίσχυσης συνειδητή. Προφανώς, ο κόουτς κάτι παραπάνω θα ξέρει και θεωρεί πως το ποιοτικότερο κέντρο θα λύσει άμεσα ή έμμεσα το εν λόγω πρόβλημα.

Μέχρι στιγμής, κάτι τέτοιο δεν του βγαίνει, αφού η ομάδα παρότι πέτυχε τον αρχικό στόχο της Ευρώπης και έφτασε κοντά να πετύχει το καλύτερο δυνατό στα καλοκαιρινά προκριματικό, το επιθετικό πρόβλημα βγάζει ξανά μάτι.

Όσα κρυφά καλά κι αν μπορούν να λέγονται προς υπεράσπιση του Σπόραρ, η πραγματικότητα είναι ότι ο Σλοβένος δεν έχει το εύκολο γκολ, ούτε το ένστικτο του killer. Δεν τελειώνει τις φάσεις και δε προκαλεί τρόμο στις αντίπαλες άμυνες. Έχουμε δει στον Παναθηναϊκό τέτοιους επιθετικούς και ξέρουμε να τους αναγνωρίζουμε.

Όσο βελτιωμένος και σημαντικός κι αν είναι ο Ιωαννίδης, δεν είναι το κλασικό φορ που πατάει περιοχή και εκτελεί άμεσα.

Ξαναλέω, πως ενώ υπάρχει δεδομένο πρόβλημα που κραυγάζει, το προπονητικό επιτελείο συνειδητά πορεύεται με αυτήν την σύνθεση. Και θα πορεύεται για όλη την φετινή σεζόν, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ποντάροντας προφανώς πως αυτό το ζήτημα θα επιλυθεί είτε με τα φορ να ξεκουμπώνουν φορτώνοντας τα αντίπαλα δίχτυα, είτε με τους από πίσω να ανεβάζουν αισθητά τα νούμερα των τερμάτων.


ΥΓ: Το καλοκαίρι πίστευα πως ο Γερεμέγιεφ θα κάνει το step up και θα μπει στο βασικό rotation της ομάδας. Ειδικά από την στιγμή, που δεν αυξήθηκαν τα φορ στο ρόστερ.  Μέχρι σήμερα, ο Σουηδός αγνοείται...

ΥΓ2: Εκτός κι αν...έγιναν προσπάθειες πώλησης του Σπόραρ ή υπάρχουν ρήτρες στο συμβόλαιο του...

ΥΓ3: Δεν έχω κοιτάξει αλλά θα είχε ενδιαφέρον να δει κανείς τι είδους φορ είχε στις προηγούμενες ομάδες του ο Γιοβάνοβιτς. 

ΥΓ4: Είναι κρίμα να έχεις μεγαλώσει το ρόστερ σου, να έχεις φέρει ποιοτικότερους παίκτες και να μην διορθώνεις άμεσα το εμφανέστατο πρόβλημα που έχεις, "πυροβολώντας" ουσιαστικά την προσπάθεια για το πρωτάθλημα.

Σχόλια