Από υποχρέωση σε...υποχρέωση!


 Άπαντες στο πράσινο στρατόπεδο έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στην Ευρωπαϊκή πρεμιέρα κόντρα στην Βιγιαρεάλ, όπου θα διεξαχθεί σε ένα γεμάτο ΟΑΚΑ.

Με βάση την δική μου οπτική, το πρόγραμμα των αγώνων έκατσε ιδανικά στο τριφύλλι. Κι αυτό γιατί θα του δοθεί η δυνατότητα στις πρώτες δύο αγωνιστικές να κάνει ένα μεγάλο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Αρχικά αντιμετωπίζει τον θεωρητικά ισχυρό του ομίλου εντός έδρας. Έναν ισχυρό, που ναι μεν είναι ποιοτικότερη ομάδα, αλλά αφενός δεν βρίσκεται σε καλό φεγγάρι και αφετέρου δεν είναι και ισχυρός τύπου...Λίβερπουλ, να...φοβάσαι να πάρεις πόντο. 

Νίκη με μισό μηδέν στην πρεμιέρα θα δώσει την δυνατότητα στο τριφύλλι να δει από άλλη σκοπιά την συνέχεια του ομίλου, ενώ μια ισοπαλία ή ήττα δεν θα φέρει την καταστροφή.

Αντιθέτως, το δεύτερο παιχνίδι στην Χάϊφα ή θα πας για όλα ή θα κινδυνεύσεις με το τίποτα (πάντα με βάση και το πρώτο αποτέλεσμα).

Και μιλάω από την πρώτη αγωνιστική για πρόκριση, γιατί όπως έγραψα κι όταν αποκλειστήκαμε από την Μπράγκα, το τριφύλλι πρέπει να αποβάλει από πάνω του το αίσθημα της χαράς για την συμμετοχή και μόνο. Έχει δύο στόχους (1/2η θέση και 3η θέση) και πρέπει να τους πετύχει, ειδικά όταν οι αντίπαλοι δεν είναι μεγαθήρια ή δεν βρίσκονται σε μανιώδη φόρμα.

Να δει το ματς με την Βιγιαρεάλ ως υποχρέωση και όχι ως κάτι...έξτρα. Πρέπει να κατέβει για βρει την νίκη που θα του αυξήσει τις πιθανότητες για την πρόκριση και όχι για να ζήσει την εμπειρία ή άλλα σαχλά.

Προφανώς, υπάρχει εμπιστοσύνη στην ομάδα μιας και επί ημερών Γιοβάνοβιτς δεν έχει δείξει σημάδια γραφής που να δικαιολογούν τέτοιους φόβους.

Από υποχρέωση σε υποχρέωση λοιπόν...και την Δευτέρα ξανά νέα υποχρέωση!


ΥΓ: Στο ίδιο τέμπο πρέπει να βρίσκεται και ο κόσμος. Πάμε για την νίκη κόντρα στους Ισπανούς και όχι πάμε και ό,τι βγει.

ΥΓ2: Για τους προληπτικούς, το πρόγραμμα είναι από...Ίντερ/Βέρντερ/Ανόρθωση.  

Σχόλια