Έβαλε stop και φωνάζει παρών στους τελικούς


 Με το εύστοχο
τρίποντο του Πονίτκα στα 17'', ο Παναθηναϊκός έβαλε stop στο ντροπιαστικό σερί ηττών απέναντι στον γαύρο και παραμένει ζωντανός στους τελικούς, ισοφαρίζοντας σε 1-1 την σειρά.

Σε ένα ματς που ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, κάνοντας ένα πολύ καλό πρώτο δεκάλεπτο και βλέποντας το ΟΑΚΑ ξανά γεμάτο και με θετική διάθεση, το τριφύλλι κατάφερε να μην χαλάσει ξανά τον κόσμο του και του έδωσε το δικαίωμα να ελπίζει, εάν και θα μοιάζει με το θαύμα των θαυμάτων η φετινή κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε τις εντός αγώνα απουσίες του γαύρου, βλέποντας αρχικά τον μέχρι εκείνη την στιγμή καλύτερο του παίκτη -Γυόκαπ- να αποβάλλεται και ύστερα τον Βεζένκοφ να αποχωρεί τραυματίας.

Το...παράδοξο είναι πως αν και η φετινή ομάδα δεν βλέπεται, έχει πάει όλα τα φετινά εγχώρια ντέρμπι στην τελευταία φάση και σε συνδυασμό με την σημερινή ψυχωμένη νίκη, πρέπει να τους γεμίσει περαιτέρω αυτοπεποίθηση.

Προφανώς δεν είμαστε φαβορί και προφανώς οι πιθανότητες δεν είναι ούτε στο 50-50. Μνημονεύουμε εδώ και χρόνια, την νίκη-πρόκριση με το κάρφωμα του Μπαπτίστα, αλλά εάν συμβεί αυτό που ούτε καν μπορώ να φανταστώ σε σειρά αγώνων, τότε οι Αγγελόπουλοι θα πρέπει όχι να ρίξουν το τμήμα ξανά στην α2, αλλά να του βάλουν λουκέτο μια και καλή. 

Σήμερα λοιπόν μπήκε στοπ στο σερί ηττών και την επόμενη Πέμπτη -ασχέτως τι θα γίνει την Κυριακή- πρέπει να αρχίσει να εφαρμόζεται ξανά ο νόμος του ΟΑΚΑ.


ΥΓ: Αρχικά, έβαλα στον τίτλο πως μένει ζωντανός στους τελικούς. Λανθασμένα. Είναι όμως πιο σωστό ότι φωνάζει παρών στους τελικούς, καθώς παρά την δεδομένη διαφορά ποιότητας και την γενικότερη αμφισβήτηση, η ομάδα στους δύο πρώτους τελικούς παίζει με ψυχή και έχει φέρει στα μέτρα της τον γαύρο.

Σχόλια