Ραζνάτοβιτς για αποτυχία Ράντονιτς: «Άλλα συμφώνησαν και άλλα έγιναν»


Απόσπασμα από την συνέντευξη του μάνατζερ,Μίσκο Ραζνάτοβιτς, στο sdna για την αιτία της αποτυχίας του Ράντονιτς στον Παναθηναϊκό:


 «Αρχικά, έχω μια πολυετή σχέση με τον Αργύρη Πεδουλάκη, που ήταν εξαιρετικός προπονητής κατά την άποψή μου. Όταν βρισκόταν στον Μακεδονικό είχε τον Κέτσμαν, τον Τσάνακ και τον Λουκόφσκι. Συναντηθήκαμε την άνοιξη στην Αθήνα να μιλήσουμε για τον προπονητή και μου είπε πως θα τον ήθελε. Ο Ερυθρός Αστέρας είχε τρομερή σεζόν και τα πήρε όλα στη Σερβία. Η κατάκτηση όλων των τίτλων στη Σερβία πέρυσι ήταν πιο δύσκολη από ποτέ, αν σκεφτείτε ποιος βρισκόταν στην Παρτιζάν. Εκείνη την περίοδο ο Πεδουλάκης μου είπε πως εκτιμά την ομάδα, τη σκληρή δουλειά του, τον τρόπο που παίζει άμυνα, το πόσο σκληρός είναι με τους παίκτες. Επίσης, μου είπε ότι θέλει να "χτίσει" μια ομάδα χωρίς πολλούς Αμερικανούς, με ισχυρές προσωπικότητες, με παίκτες που παίζουν άμυνα, κάποιους Σέρβους - Γιουγκοσλάβους και κάποιους Αμερικανούς για να ξεκινήσει ένα σοβαρό μπασκετικό πρότζεκτ. Ήταν εξαιρετικό και υπογράψαμε συμβόλαιο.


Δυστυχώς, στις πρώτες τρεις μέρες μετά την υπογραφή του συμβολαίου, η ιδέα που είχε για τον Παναθηναϊκό είχε φύγει. Πρώτα, ήταν σημαντικό να έχουμε Έλληνες παίκτες για κάποιον λόγο. Γνωρίζαμε πως ο Παπαπέτρου έχει συμβόλαιο, αλλά μετά τον αποδέσμευσαν. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες "ποιος, πού, πότε, γιατί", αλλά όλα ήταν εναντίον του. Ο Παπαγιάννης ήταν ο μόνος σοβαρός Έλληνας παίκτης, που θα μπορούσε να βοηθήσει τους έξι ξένους. Το δεύτερο σοκ ήταν ο Νέντοβιτς. Ήταν "κλειδί" για την ομάδα και αγαπούσε πολύ τον Παναθηναϊκό. Εκείνη την περίοδο ο Ερυθρός Αστέρας ενδιαφέρθηκε για να υπογράψει μαζί του ένα πολυετές συμβόλαιο. Μοιράστηκα αυτή την πληροφορία με τον Παναθηναϊκό έχοντας στο μυαλό μου σαν ιδέα να επεκτείνουμε το συμβόλαιό του, το οποίο έληγε έναν χρόνο μετά. Αμέσως όλοι νευρίασαν μαζί μου, δεν ξέρω γιατί. Είπαν "μπορεί να φύγει", ο Ερυθρός Αστέρας πλήρωσε το buy out και ο Νέντοβιτς έφυγε. Πριν καλά - καλά ξεκινήσει να δουλεύει είχε μείνει χωρίς δύο "πυλώνες". 


Ξεκίνησε να "χτίζει" την ομάδα, για πολλούς παίκτες που ήθελε δεν υπήρχαν τα χρήματα. Από εκεί και πέρα, για παράδειγμα, πίεσα πολύ για τον Πετρούσεφ. Γνωρίζαμε την κατάσταση στη Σερβία και προτιμούσαμε να αγωνιστεί στο εξωτερικό, αν και άρεσε στον Ερυθρό Αστέρα και στην Παρτιζάν. Αστειεύονταν, γελούσαν με το στυλ "ποιος είναι ο Πετρούσεφ;". Η ομάδα "χτίστηκε" εντελώς διαφορετικά σε σχέση με όσα είχαμε συζητήσει στην αρχή. Αντί για δυο - τρεις σκληρούς Γιουγκοσλάβους, που θα έπαιζαν άμυνα, υπέγραψαν πολλούς Αμερικανούς και δύο πολύ soft Λιθουανούς. Παρεμπιπτόντως, είχαν νευριάσει μαζί μου μετά την αποχώρηση του Νέντοβιτς και δεν συμμετείχα σε καμία μεταγραφή, γιατί ήμουν σε κάποιου είδους black list. Τους βοήθησα αργότερα με τον Ντουέιν Μπέικον. Όταν τελείωσε όλο αυτό είπα στον Ντέγιαν: "Δεν έχετε ελπίδα να επιβιώσετε". Ήταν θέμα χρόνου απλά το πώς και το πότε θα γίνει. Όλη η σεζόν είχε προκαθοριστεί από το καλοκαίρι. Τώρα πολλοί μπορεί να πουν ότι τα αγγλικά του είναι κακά ή το ένα ή το άλλο. Αυτά ήταν τα ίδια αγγλικά που του έφεραν όλους τους τίτλους, ακόμα και στην Μπάγερν Μονάχου. Το πρόβλημα είναι ότι δεν τον άφησαν να είναι ο Ντέγιαν Ράντονιτς. Πολλές φορές βλέπουν οι ομάδες κάποιους παίκτες που παίζουν με την μπάλα και τους υπογράφουν γιατί τους αρέσουν όσα κάουν και μετά την επόμενη σεζόν βάζουν αυτούς τους παίκτες σε έναν εντελώς διαφορετικό ρόλο. Τους λέω: "Τον υπογράψατε για έναν λόγο και μετά του δώσατε έναν εντελώς διαφορετικό ρόλο". Αυτό συνέβη με τον Ντέγιαν Ράντονιτς. 


Πρέπει να πω πως όσα σου είπα έγιναν χωρίς να τα γνωρίζει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Δεν συμμετείχε καθόλου σε όλα αυτά. Όταν ολοκληρώθηκαν όλα αυτά και μιλήσαμε ήταν έκπληκτος, σχεδόν σοκαρισμένος. Είμαι σίγουρος πως αν είχε εμπλακεί εκείνος, η κατάσταση θα ήταν πολύ καλύτερη. Όμως, γενικότερα, για αυτό που συνέβη στον Ντέγιαν Ράντονιτς είναι 100% υπεύθυνη η ομάδα και πιστεύω πως από όσα σου είπα εξήγησα την κατάσταση και ακούγομαι λογικός. Αν υπογράψεις ένα συμβόλαιο και αύριο χάσεις τον Παπαπέτρου και τον Νέντοβιτς δεν μπορείς να αποζημιωθείς. Επίσης, έφυγε και ο Κασελάκης. Δεν ήταν ένας big-time παίκτης, αλλά δεν μπορούσες να βρεις Έλληνες σαν εκείνον, όπως έδειξε και στο Περιστέρι. Άρα, αυτή είναι η αληθινή ιστορία. Δεν την λέω για να προστατεύσω τον Ράντονιτς από τον Τύπο, δεν μας απασχολούν αυτά. Θέλω να καταλάβει ο κόσμος τι συνέβη και γιατί δεν πέτυχε εκείνος. Αυτή είναι η ιστορία.


Τώρα βλέπω νέα ενέργεια, νέα δύναμη, ο Δημήτρης είναι πολύ περισσότερο μέσα στα πράγματα. Σίγουρα, θα κάνουν μια πολύ καλύτερη δουλειά κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού. Δυστυχώς, ο Ντέγιαν δεν θα είναι μέρος αυτής της δουλειάς».

Σχόλια