Θα βγουν μπροστά επιτέλους;


 Η μεγάλη ώρα των playoff πλησιάζει και μαζί η προοπτική της επιστροφής στα πρωταθλήματα. Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς θα κληθεί να παλέψει σε μια διαδικασία που δεν έχει προηγούμενο και θα χρειαστούν πολλά κιλά...αυτοπεποίθησης για να τερματίσουν πρώτοι.

Στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός γκρέμισε ό,τι έχτιζε στο πρώτο και οι μεγάλες βαθμολογικές διαφορές αποτελούν πλέον παρελθόν. Τα εύκολα ματς ανήκουν στο παρελθόν και πλέον το μενού θα έχει μόνο ντέρμπι απέναντι σε ομάδες που θα κυνηγούν στόχους...επιβίωσης.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, το τριφύλλι έχει πάρει ελάχιστα από τις ακριβές και διαφημισμένες μεταγραφές του. Οι παίκτες που θα έκαναν την διαφορά δεν έχουν δικαιολογήσει ακόμη τις συστάσεις με τις οποίες ήρθαν.

Ο Σπόραρ ξεκίνησε καλά, τον χαρακτήρισα game changer αλλά δεν αποτελεί το φορ που...τρυπάει τα δίχτυα. Θέλει 3-4 κλασικές ευκαιρίες για να κάνει 1 γκολ και σε αρκετά ματς αδυνατεί να "συνδεθεί" με την μεσαία γραμμή και μοιάζει αποκομμένος και ακίνδυνος για τους αντιπάλους.

Ο Μπερνάρντ είναι πάντα...στο παραλίγο μιας καλής ενέργειας, μιας σημαντικής ασίστ, ενός καθοριστικού γκολ. Δεν έχει άμεση θετική επίδραση στο παιχνίδι της ομάδας και πολλές φορές μοιάζει σαν ένας φλύαρος παίκτης που μας κρατάει σε αναμονή για να δούμε την ουσία του ταλέντου του.

Και τέλος ο Βέρμπιτς...η απογοήτευση της χρονιάς. Ο Σλοβένος ήρθε με καλό βιογραφικό αλλά πιο πολύ μας έχει απασχολήσει αυτό παρά οι φετινές του εμφανίσεις. Εξαφανισμένος στα περισσότερα ματς και σε καμία περίπτωση βαρόμετρο για την ομάδα. Για την ακρίβεια...περισσότερο σαν βαρίδι εμφανίζεται.

Ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη να παρουσιάσει ποιότητα στα επόμενα ματς και να ρίξει στον αγωνιστικό χώρο παίκτες που θα κάνουν την διαφορά και θα πάρουν αυτοί ένα σημαντικό παιχνίδι. Καλή, χρυσή και άγια η αγωνιστική συνοχή αλλά θέλει και το κάτι διαφορετικό, το κάτι ποιοτικό στις φάσεις του αγώνα, στα εναπομείναντα παιχνίδια.

Το ερώτημα είναι...εάν θα βγουν μπροστά επιτέλους και εάν θα μπορούν να είναι καίριοι στα ντέρμπι που έρχονται.

Εάν δεν βγουν ούτε τώρα μπροστά, στα παιχνίδια που η μπάλα θα ζυγίζει κιλά και θα καίει, τότε τι χρειάζονται;

Σχόλια