Διπλό τίτλου!



Με εύστοχο πέναλτι του Σποράρ στο 95', ο Παναθηναϊκός πήρε ένα μεγάλο διπλό στα Γιάννενα. Ένα διπλό...τίτλου, όσο βαρύ κι αν ακούγεται, καθώς η αποψινή νίκη στην έδρα του Πας σημαίνει και είναι πολύ περισσότερα από 3 βαθμοί.

Όπως έγραψα μετά την ήττα από την Άεκ, η σημερινή νίκη είχε πιο πολλά πρέπει από το παιχνίδι της Νέας Φιλαδέλφειας. Καθώς, εάν το τριφύλλι άφηνε βαθμό ή βαθμούς στους Ζωσιμάδες, τότε στα μάτια μου ήταν πολύ επίφοβο να βγουν στην φόρα όλα τα "ψυχολογικά" και η ομάδα να...σβήσει. Από την άλλη, οι 3 βαθμοί επιβεβαιώνουν πως η ομάδα του Γιοβάνοβιτς δεν θα επιτρέψει να την πάρει από κάτω και να βγάλει τα μάτια της.

Από την "λευκή πετσέτα" στο "διπλό τίτλου". Σε μια φάση, σε ένα πέναλτι. 

Εκτιμώ πως αυτή η νίκη θα δώσει ξανά αυτοπεποίθηση και άνεση στο παιχνίδι μας. Μια άνεση που έκανε την εμφάνιση της στο πρώτο μισάωρο του παιχνιδιού, όπου ο Παναθηναϊκός ήταν επιθετικός, δημιουργικός και παρουσίαζε μια -πολύ- όμορφη εικόνα...με το γκολ όμως πάλι να του λείπει.

Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε πως το αποψινό τρίποντο συνέβη σε μια έδρα όπου Άεκ και γαύρος άφησαν βαθμούς, τότε αποκτάει μεγαλύτερη αξία.

Άλλες 8 αγωνιστικές για τα play off και οι πράσινοι άφησαν με την όρεξη όσους περίμεναν να "γκρεμοτσακιστεί". Το +4 παραμένει και το μενού έχει Πάοκ εις διπλούν...

ΠΑΜΕ ΤΡΙΦΥΛΛΑΡΑ ΜΟΥ!


ΥΓ: Στην φάση του πέναλτι, ο διαιτητής είναι έτοιμος να σφυρίξει αμέσως το μαρκάρισμα στον Κουρμπέλη και μετά το μαζεύει δίνοντας κόρνερ. Ευτυχώς που υπάρχει το var και για τους ευθυνόφοβους διαιτητές...

ΥΓ2: Γιούρκας...Βαγιαννίδης.

ΥΓ3: Πέρεθ αρκετά πεσμένος. Όπως και Χουάνκαρ σχεδόν όλη την σεζόν.

ΥΓ4: Βέρμπιτς, απογοήτευση...

ΥΓ5:Ναι, τέτοια διπλά, σε τέτοιες έδρες, μετά από τέτοιες γκέλες δίνουν τα πρωταθλήματα. Είμαστε στο +4, το πράγμα σοβαρεύει και πρέπει ομάδα και κόσμος να φανούμε αντάξιοι μιας στιγμής που περιμένουμε...13 χρόνια. Μόνο τελικοί από εδώ και πέρα!

 YΓ6: Πολύ έξυπνη η κίνηση του Κουρμπέλη στην φάση του πέναλτι.

 

Σχόλια