Υποχρέωση του Συλλόγου να κρατάει ζωντανή την φλόγα παντού!


 Η πρόσφατη μίνι προετοιμασία που έκανε το ποδοσφαιρικό τμήμα του Συλλόγου στην Κύπρο είχε -πέραν του ουσιαστικού της υπόθεσης- απόλυτα διδακτικό χαρακτήρα.

Όχι, δεν γίναμε σοφότεροι για την δημοτικότητα του τριφυλλιού στο νησί της Αφροδίτης, ούτε νιώσαμε κάποιου είδους έκπληξη με την μαζική στήριξη που είχε εντός κι εκτός γηπέδων.

Όμως, επιβεβαιώθηκε η ανάγκη, το πρέπει και η υποχρέωση ΚΑΘΕ τμήματος του Συλλόγου να υπολογίζει σοβαρά και να θέτει ως προτεραιότητα τον κόσμο του Συλλόγου, όταν καλείται να επιλέξει μέρη για προετοιμασίες, φιλικά ή ουδέτερα γήπεδα για να εκτίσει ποινές.

Ο κόσμος στην Επαρχία, στην Κύπρο, στην κεντρική Ευρώπη και στην Μεγάλη Βρετανία δεν έχει την πολυτέλεια να βλέπει τμήματα του Συλλόγου σχεδόν κάθε μέρα και η διαδικασία να κρατάει ζωντανή την φλόγα μέσα του απαιτεί μεγαλύτερη "δουλειά". Η δίψα των Παναθηναϊκών που δεν ζουν στην Αθήνα είναι δεδομένα μεγάλη και η χαρά, μόλις κάποιο πράσινο τμήμα επισκεφτεί τα μέρη τους, μη συγκρίσιμη.

Είναι λοιπόν ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ όλου του Συλλόγου να προσαρμόζει τα αγωνιστικά του πλάνα με βάση αυτήν την δίψα. Είναι ΑΝΑΓΚΗ να μπαίνουν οι Παναθηναϊκοί όλου του κόσμου μέσα στο παιχνίδι και να μην ζουν με αναμνήσεις ή να αρκούνται σε ένα δίωρο μπροστά από μια οθόνη. 

Εκτός κι αν ο Παναθηναϊκός δεν είναι ο κόσμος του...

Το παράδειγμα της Κύπρου έδειξε πολλά...


ΥΓ: Όχι, να το κοιτάμε σαν επιλογή όταν προκύψει η ανάγκη, αλλά να το κυνηγάμε σαν Σύλλογος προκαλώντας συνεχώς αφορμές.

YΓ2: Μια ιδέα; Να διεξάγονται επίσημα παιχνίδια εκτός Αθήνας κάθε σεζόν σε κάθε τμήμα. Γιατί όχι; 

Σχόλια