Πως να μην είναι αστειότητες της ΕΟΚ;


 "Αστειότητες" χαρακτήρισε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΚΑΕ την ενημέρωση της ΕΟΚ πως ο Παπαγιάννης κλήθηκε από την Εθνική αλλά ο Παναθηναϊκός δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί στο κομβικό εκτός έδρας παιχνίδι με το Βέλγιο.

Εύλογα θα μπορούσε να πει κάποιος πως η ΚΑΕ Παναθηναϊκός δεν δίνει παίκτες της επειδή είναι σε κόντρα με την ομοσπονδία.

Θα μπορούσε αλλά δεν μπορεί όμως, μιας και παίκτες δίνει και τον συγκεκριμένο παίκτη έχει δώσει...ανήμερα αγώνα.

Αλλά εκτός των άλλων...πως να μην είναι αστειότητες αυτά που λέει η ΕΟΚ, όταν όντως το όνομα του Σλούκα, που επίσης δεν είναι στην αποστολή της Εθνικής, δεν αναφέρεται πουθενά;

Μήπως λοιπόν, αυτή η εξέλιξη με την κλήση παικτών δεν επιβεβαιώνει τόσο τον "πόλεμο" της ΚΑΕ με την ΕΟΚ, όσο τον "πόλεμο" της ΕΟΚ με την ΚΑΕ;


ΥΓ: Πραγματικά απορώ πως γίνεται η Fiba να συνεχίζει αυτό το θέατρο του παραλόγου και μαζί με την Euroleague ξεφτιλίζουν το άθλημα στον βωμό επιβολής της μεταξύ τους κόντρας. Εξίσου, απίστευτο ότι οι Εθνικές ομοσπονδίες δεν αντιδρούν δυναμικά προς τους δύο απαιτώντας μια λύση που θα σέβεται αθλητές, προπονητές, ομάδες, Εθνικές και γενικότερα το Ευρωπαϊκό μπάσκετ.


ΕΟΚ: «Ο Γιώργος Παπαγιάννης είχε επίσης κληθεί αλλά δεν του δόθηκε άδεια από την ομάδα του να δώσει το "παρών". Η επικοινωνία θα συνεχιστεί με την προσδοκία ο παίκτης να συμμετάσχει στην αποστολή που θα ταξιδέψει για το Βέλγιο»

Δ.ΚΟΝΤΟΣ: «Δεν είναι θέμα αντίδρασης. Είναι μια διαδικασία που έχει πάρει πολύ λάθος δρόμο, μοιάζει με επικοινωνιακό παιχνίδι, πρέπει να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και να είμαστε σοβαροί. Ο Γιώργος αγωνίστηκε με αυταπάρνηση το καλοκαίρι στην Εθνική, ενώ το ιατρικό τιμ του Παναθηναϊκού συνέστησε να μην πάει και το ξέρουν πολύ καλά οι ιθύνοντες την Εθνική Ομάδα. Ο κόουτς και όλοι, ο Γιώργος πήγε για την πατρίδα, επειδή λατρεύει την Εθνική και το έχει αποδείξει. Αγωνίστηκε τραυματίας και το κουβαλάει ακόμα και σήμερα. Έχει μπει σε πρόγραμμα αποκατάστασης από όταν γύρισε από το Ευρωμπάσκετ. Έχει δεχθεί και έντονη κριτική στο ξεκίνημα της σεζόν, ενώ έμεινε εκτός κανονικών προπονήσεων για μήνες. Πέρυσι, έπαιξε με την Εθνική κόντρα στην Τουρκία ανήμερα της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τον Ερυθρό Αστέρα και ήρθε ΟΑΚΑ με ταξί, ασχέτως αν δεν χρησιμοποιήθηκε τελικά. 

Διαβάζουμε με έκπληξη ότι δεν του επέτρεψε ο Παναθηναϊκός να πάει στην Εθνική. Ο Παναθηναϊκός είναι βασικός αιμοδότης της Εθνικής εδώ και χρόνια. Βγαίνει επικοινωνιακά όλο, είναι αστειότητες για να μην πω τίποτα άλλο. Έχει αποδείξει αν λατρεύει ή όχι την Εθνική και την λατρεύει. Το καλοκαίρι έθεσε σε κίνδυνο την καριέρα του. Το ιατρικό επιτελείο το καλοκαίρι ήταν σαφές, έλεγε να μην πάει στο Ευρωμπάσκετ ο Παπαγιάννης. Μην βάλουμε σε αυτήν τη διαδικασία τους αθλητές με επιπλέον επιβάρυνση. Μην στήνουμε επικοινωνιακά παιχνίδια. Στην επίσημη ενημέρωση της Εθνικής δεν αναφέρεται πουθενά το όνομα του Σλούκα και μιλάμε για το καλύτερο Έλληνα γκαρντ. Εκτός αν δεν τον έχει καλέσει ο Δημήτρης Ιτούδης. Μας προκαλεί εντύπωση που δεν είναι στην αποστολή το όνομα του Σλούκα. Το θέμα είναι πως κάποια παιδιά θέτουν σε κίνδυνο την καριέρα τους. Ακούσαμε και τις δηλώσεις του κόουτς Μπαρτζώκα για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Δεν είναι θέμα επικοινωνίας, κάποιοι θέλουν να βάλουν το θέμα στο επικοινωνιακό τραπέζι το καλοκαίρι αυτό το παιδί πήγε με κίνδυνο στην Εθνική. Ακολουθεί ακόμα αυτή τη διαδικασία. Γίνεται διαδικασία για να επανέλθει. Γίνεται με συγκεκριμένο τρόπο, με συγκεκριμένη δομή. Δεν είναι θέμα άρνησης, το λέμε έτσι και το πετάμε; Με συγχωρείτε για την ένταση, αλλά είναι αδιανόητο σε ανακοίνωση της Εθνικής να αναφέρεται κάτι τέτοιο. Πέρυσι ο κόσμος ήταν στα κάγκελα και όλοι έλεγαν γιατί δεν ενισχυόταν η ομάδα με τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά δώσαμε τον Παπαγιάννη για το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα. Με την ίδια διοίκηση.

Μιλάμε για τους δύο καλύτερους Έλληνες του πρωταθλήματος κατά την άποψή μου. Από τη μία δεν υπάρχει ενημέρωση για τον Σλούκα και από την άλλη λέμε ότι δεν αφήνει ο Παναθηναϊκός τον Παπαγιάννη. Μην βγούνε φταίχτες οι παίκτες. Αντί να συζητάμε αυτό που συμβαίνει με τα ματς λέμε για τον Παπαγιάννη».

Για τη γενικότερη κατάσταση: «Εδώ μιλάμε για πράγματα που δεν θα έπρεπε να συζητάμε σήμερα. Έχει στείλει τον Καλαϊτζάκη και τον Μποχωρίδη και θα γυρίσουν με 2-3 αεροπλάνα από το Βέλγιο, όπως υπάρχουν και παιδιά του Ολυμπιακού και του Προμηθέα. Τα παιδιά όλων των ομάδων θα ταλαιπωρηθούν, αλλά στην κατάσταση που είναι το αντέχουν. Όσοι δεν είναι σε αυτή την κατάσταση, όπως ο Παπαγιάννης και ο Σλούκας, δεν το αντέχουν. Είναι αυτονόητο ότι δεν πρέπει να συμβαίνει αυτό που γίνεται με τα παράθυρα της FIBA και τα ματς της Ευρωλίγκας».


Σχόλια