Το μάθημα ήταν αναίμακτο


 Εάν στην τελευταία φάση του ντέρμπι, ο Άβιλα δεν έκανε αυτό το δώρο στον Ιωαννίδη, τότε οι τοποθετήσεις και τα συμπεράσματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά. Όμως, η πραγματικότητα είναι πως εκεί που φαινόταν η ομάδα του Γιοβάνοβιτς να χάνει αρκετά εν μια νυκτί, βρέθηκε στην πλευρά των κερδισμένων με την λήξη της 11ης αγωνιστικής.

Και πως να μην είναι ψυχολογικά και πρακτικά νικητής ο Παναθηναϊκός, όταν στο πιο δύσκολο ντέρμπι της σεζόν έκανε την πιο κακή εμφάνιση και βρέθηκε δίχως βαθμολογικές απώλειες, τόσο από τον Ολυμπιακό, όσο και από την Άεκ;

Το τριφύλλι δεν διαχειρίστηκε σωστά τον ρόλο του φαβορί και ίσως να μην μέτρησε καλά την ομάδα από τον Πειραιά. Για πρώτη φορά φέτος, είδε αντίπαλη ομάδα να την απειλεί τόσο άμεσα και να μην του επιτρέπει να κυριαρχήσει.

Όμως, αυτό δεν έχει σημασία. Μπορεί αρκετοί να αναφέρουν πως ο Ολυμπιακός έδειξε πράγματα για την συνέχεια του πρωταθλήματος και ο Παναθηναϊκός γέννησε ζητήματα με την εικόνα του, όμως η πραγματικότητα είναι πως έχουμε να κάνουμε με μια ομάδα που κέρδισε τις εντυπώσεις και μια που κέρδισε την ουσία.

Κι εάν στις επόμενες δύο αγωνιστικές δεν αλλάξουν οι βαθμολογικές ισορροπίες, τότε κανείς δεν θα θυμάται τίποτε άλλο από την διαφορά των 6 και 10 πόντων (τουλάχιστον) από Άεκ και Ολυμπιακό, αντίστοιχα.

Ο Ολυμπιακός έδωσε ένα καλό αγωνιστικό μάθημα στο τριφύλλι και ευτυχώς ήταν αναίμακτο. 

Και το ευτύχημα είναι πως συνέβη λίγο πριν την διακοπή, καθώς εκτός των άλλων γίνεται αντιληπτό πως εάν θέλουμε να κρατήσουμε την διαφορά ισχύος και να πάμε καρφί για πρωτάθλημα, τότε η ποιοτική ενίσχυση είναι μονόδρομος. Εδώ που έχει φέρει την κατάσταση ο Παναθηναϊκός δεν νοείται να μην δυναμώσει το ρόστερ του. Ή για να το πω κι αλλιώς, να μην προστατευτεί για την συνέχεια.

Το τριφύλλι έχει την τύχη να έχει στις τάξεις του, τον πλέον σοβαρό προπονητή και ο κόσμος μπορεί να νιώθει την ασφάλεια πως το μυαλό της ομάδας δεν θα χαλάσει για κανέναν και η αγωνιστική πειθαρχία θα συνεχίσει να υφίσταται.


ΥΓ: Μόνο αισιοδοξία σε γεμίζει η συνολική εικόνα που αφορά τις αντιδράσεις και την συμπεριφορά προπονητή και παικτών πριν και μετά το ντέρμπι. Η σοβαρότητα είναι βασικό στοιχείο της ομάδας και το δείχνει με κάθε τρόπο.

ΥΓ2: Δύο τελικοί μέχρι την Κυριακή. Δεν πρέπει να γίνει κανένα δώρο και να μειωθεί η διαφορά.

Σχόλια