Ακόμη ένα challenge

Την προσεχή Κυριακή ο Παναθηναϊκός θα κληθεί κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης...των ισοπαλιών (1-4-1), να πετύχει τα εξής δύο. Πρώτον, να ξεπεράσει το εμπόδιο των Αρκάδων παίρνονταςτο τρίποντο της νίκης και το 7Χ7. Δεύτερον,  να ξεπεράσει ακόμη μια δυσκολία, ή μαλλον καλύτερα, ακόμη ένα challenge που του προέκυψε.

Κι αυτό δεν είναι άλλο από την απουσία του...game changer, Σποράρ, που δεν θα συμπεριληφθεί στην αποστολή για τα επόμενα δύο παιχνίδια. 

Από την Πράγα μέχρι σήμερα, ο Γιοβάνοβιτς έχει κληθεί να αντιμετωπίσει ουκ ολίγες προκλήσεις. Από την απίστευτη αποβολή του Παλάσιος, μέχρι απουσίες τελευταίας στιγμής βασικών του παικτών. Εάν μάλιστα αναλογιστούμε την καθοριστική επίδραση που έχει το VAR στο φετινό πρωτάθλημα, τότε ο αποκλεισμός από την Σλάβια δεν θα συνέβαινε πιθανότατα ποτέ και η επιτυχία του Γιοβάνοβιτς στις πάσης φύσεως προκλήσεις θα κρινόταν απόλυτα επιτυχημένη.

Στην Τούμπα είχε να αντιμετωπίσει τον τραυματισμό της δεξιάς του πτέρυγας (Κώτσιρας-Παλάσιος) και κλήθηκε την ώρα του αγώνα να προσαρμόσεις -πάνω από δύο φορές- τις πτέρυγες του στα θέλω του παιχνιδιού. Και τα κατάφερε.

Την Κυριακή θα κληθεί να...καμουφλάρει την απουσία του Σλοβένου φορ. Και μπορεί να ακούγεται από άσχημο έως υποτιμητικό αυτό για τον Ιωαννίδη, αλλά δυστυχώς δεν εμπνέει την απόλυτη εμπιστοσύνη μέχρι σήμερα, πως μπορεί να καθαρίσει ένα απαιτητικό παιχνίδι. Τόσο με τον Αστέρα, όσο και με την Λαμία, θα βρεθεί απέναντι σε...πούλμαν. Και θα είναι στοίχημα για τον Έλληνα διεθνή, να αποδείξει πως αξίζει να βρίσκεται εντός ενδεκάδας συχνότερα και όχι εξ ανάγκης.

Όπως έχω γράψει πριν κάτι εβδομάδες, το πιο ελκυστικό στοιχείο του τριφυλλιού δεν είναι τόσο το σερί νικών, αλλά η αύρα που βγάζει. Βλέπεις μια ομάδα που βγάζει αυτοπεποίθηση, μαχητικότητα και η παρουσία της σε εμπνέει ασφάλεια. Όλα αυτά δεν είναι τίποτα άλλο από ψυχολογία. Για αυτόν ακριβώς, αυτό το challenge που θα έχει το τριφύλλι την Κυριακή -να αποδείξει πως κερδίζει χωρίς το βασικό του φορ, σε μια θέση που έγινε κριτική για την ανάγκη ενίσχυσης της- θα είναι εξίσου σημαντικό με την ίδια την νίκη. Και αν οι 3 βαθμοί έρθουν με πειστικές απαντήσεις, που θα έχουν πρωταγωνιστή τον Ιωαννίδη, τότε η παρακαταθήκη για την συνέχεια θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, με την ψυχολογία της ομάδας να ανεβαίνει ακόμη περισσότερο...


ΥΓ: Και τώρα ένα μυστικό...Η ομάδα σε κάποια φάση θα γκελάρει. Θα συμβεί. Μπορεί να γίνει με ένα ξενέρωτο εντός έδρας 0-0, μπορεί να γίνει με μια σβηστή εκτός έδρας ήττα, μπορεί να έρθει με μια απώλεια βαθμών σε ντέρμπι. Όμως...υπάρχει ένα όμως. Αυτή η ομάδα έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μας από πέρυσι. Η διαχείριση της πρώτης γκέλας είναι πολύ πιο σημαντική από ένα ακόμη μεγαλύτερο σερί νικών. Το αυθόρμητο χειροκρότημα όταν θα σφυρίξει ο διαιτητής και θα φύγουμε με το μηδέν είναι ακόμη πιο αναγκαίο από ένα γκολ που θα μας φέρει κάποιο τρίποντο. Καμία ξέμπαρκη γκέλα δεν θα χαλάσει το μυαλό μας και δεν θα μας πετάξει εκτός πορείας. Οπότε όταν έρθει χρειάζεται την αντίστοιχη ωριμότητα. 

 

Σχόλια