Η "ομάδα του Ιβάν" έχει κερδίσει περισσότερα από 9 ματς και 27 βαθμούς


 Άπαντες στην ποδοσφαιρική Ελλάδα μιλούν για την "ομάδα του Ιβάν", το 9 Χ 9, την καλύτερη άμυνα της Ευρώπης, την αυτοπεποίθηση που έχει σε κάθε παιχνίδι και γενικότερα την υγεία που αποπνέει μετά από πάρα πολλά χρόνια το ποδοσφαιρικό τμήμα του Συλλόγου.

Αυτή είναι η μία όψη, η βραχυπρόθεσμη αν θέλετε. Γιατί κάποια στιγμή το τριφύλλι θα χάσει βαθμούς, θα σπάσει η άμυνα του και η αγωνιστική σιγουριά θα δώσει την θέση της στον προβληματισμό. Έτσι είναι η ζωή και νομοτελειακά αυτό θα γίνει.

Όμως, το απόλυτο που έχει πετύχει μέχρι στιγμής ο Παναθηναϊκός, έχει προκαλέσει ένα ντόμινο παράλληλων γεγονότων, μετρήσιμων και μη. Όλα όσα έχει καταφέρει αγωνιστικά δημιουργούν άλλα δεδομένα εξωαγωνιστικά. Κι ακριβώς εκείνα είναι που αξίζουν περισσότερο από τους 29 βαθμούς.

Το Σάββατο στον Βόλο θα γραφτεί ιστορία. Οι μαζικές εκδρομές των 90's θα αναβιώσουν από μέχρι πρότινος "ανενεργούς" Παναθηναϊκούς ή πιτσιρικάδες που δεν είχαν την ευκαιρία να νιώσουν το συναίσθημα της μαζικής εκδρομής. Η Εθνική οδός θα πλημμυρίσει ξανά από πράσινα αμάξια και Παναθηναϊκοί από όλες τις πόλεις της χώρας θα δώσουν ξανά ραντεβού.

Αυτό είναι το πραγματικό κατόρθωμα της ομάδας του Ιβάν. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως παρακαταθήκη για την συνέχεια. 

Είναι αυτό που είπε ο προπονητής μετά το παιχνίδι με τον Άρη. Φτιάξαμε τα Σαββατοκύριακα του κόσμου. Αυτό δεν σημαίνει μόνο μαζική προσέλευση, αλλά και ουσιαστική στήριξη. Όταν ο κόσμος πιστεύει την ομάδα και εμπνέεται από αυτούς που βλέπει να φοράνε την πράσινη φανέλα, τότε θα υποστηρίζει με την φωνή και το χειροκρότημα του, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Θα βιώνει το ματς σαν να βρίσκεται μέσα.

Ο Παναθηναϊκός έχει μια μεγάλη ευκαιρία να φέρει πίσω για τα καλά την πλατιά μάζα του κόσμου που αποστασιοποιήθηκε μετά από όσα τρομακτικά συνέβησαν τις τελευταίες σχεδόν τρεις δεκαετίες. 

Αυτή είναι η πραγματική αποστολή της ομάδας του Ιβάν. Γιατί αν το καταφέρει, τότε η κατάκτηση των τίτλων θα είναι το φυσικό επακόλουθο...


ΥΓ: Ο εφιάλτης του Αλαφούζου υπερκερνιέται από το όνειρο επανενεργοποίησης δεκάδων χιλιάδων Παναθηναϊκών.

YΓ2: Αν δεν έχετε καταλάβει για τι πράγμα μιλάω, παίξτε το παρακάτω βίντεο και θα καταλάβετε...


Σχόλια