Αμυντικό ρεκόρ 52 ετών!


Ο Παναθηναϊκός
πάει από νίκη σε νίκη με βασικό του στοιχείο την πειθαρχία που βγάζει σε κάθε αγωνιστική, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Αυτή η πειθαρχία φαίνεται στην αμυντική λειτουργία της ομάδας, με την εστία του Μπρινιόλι να μην παραβιάζεται ούτε με...αίτηση. Σε 8 αγωνιστικές έχει δεχτεί μόλις 2 γκολ κι αυτά στα ντέρμπι με Άεκ και Πάοκ.

Το συγκεκριμένο νούμερο αποτελεί αμυντικό ρεκόρ 52 ετών, μιας και η τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός δέχθηκε λιγότερα γκολ ήταν την σεζόν 1970/71, όταν η τότε ομάδα Φέρεντς Πούσκας είχε παθητικό μόλις 1 τέρμα.

Παράλληλα, το συγκεκριμένο ρεκόρ της ομάδας του Γιοβάνοβιτς ισοφαρίζει εκείνα των σεζόν 2007/08 και 1985/86, που όμως σε καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν συνοδευόταν με απόλυτο νικών.

Πως θα συνεχίσει το φετινό "τρένο" ουδείς το γνωρίζει, όμως είναι δεδομένο πως η αμυντική λειτουργία της ομάδας δύσκολα θα διαταραχθεί και τα νούμερα θα συνεχίσουν και στην διάρκεια της σεζόν να παραμένουν χαμηλά, μιας και το παθητικό των 2 γκολ δεν είναι προϊόν τύχης αλλά ικανότητας και οργανωμένης δουλειάς.

Σχόλια